GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  CSM BUCUREȘTI

Clubul Sportiv al Milionarilor » Primăria pregătește o cotă-record de la buget pentru CSM Bucureşti

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2016 00:00

Aflat în dezbatere publică, proiectul propune pentru CSM o sumă cu 50% mai mare decît e prevăzută investiţia în şcoli.

Sportul românesc acuză din plin lipsa de resurse financiare, dar există un club sportiv care e un adevărat El Dorado al banilor. E vorba despre CSM Bucureşti, o grupare care în urmă cu un deceniu nici nu exista.

În proiectul de buget pentru 2016, pe care Primăria Bucureşti l-a structurat şi l-a postat pe site-ul său şi se află acum în dezbatere publică, suma propusă pentru a fi acordată Clubului Sportiv Municipal Bucureşti depăşeşte 45,5 milioane de lei, adică un pic peste 10 milioane de euro!!!

CSM bate Poliţia locală!

Nu doar că suma e cea mai mare, de departe, pe care o Administraţie Locală e gata să o ofere unui club sportiv, dar chiar în acest proiect al Primăriei Capitalei, CSM e peste domenii extrem de importante ale vieţii publice din Bucureşti:

Domeniu Suma propusă (mil. euro)
CSM Bucureşti  10
Investiţii în şcoli 6,7
Poliţia locală 9,7
Muzeul Municipiului Bucureşti 3,8

Ar însemna 1% din bugetul Primăriei

Practic, din întreg bugetul repartizat pentru Educaţie şi activităţi sportive, de aproape 113 milioane de lei, peste 40% reprezintă cota pentru CSM Bucureşti. Şi anul trecut, banii încasaţi de CSM au depăşit pragul de 8 milioane de euro!!

Dacă suma propusă va fi votată şi Clubul Sportiv al Primăriei va beneficia de cele peste 45 de milioane de lei, atunci ar însemna un procent de 1% din întreg bugetul Administraţiei Locale a Capitalei. Care estimează venituri pe parcursul lui 2016 de aproape un miliard de euro!

Gulden cîştigă dublu cît Rednic

Veniturile colosale de care s-a bucurat CSM în ultimii ani au făcut ca echipa de handbal feminin a clubului să reuşească să plătească salarii imense. De exemplu, suedeza Isabella Gulden are un contract de 12.500 de euro pe lună, aproape dublu faţă de cît cîştigă antrenorului echipei de fotbal Dinamo, Mircea Rednic, plătit numai cu 6.000 de euro pe lună.

12.000.000 €e suma pe care Primăria Bucureştiului o estimează pentru a fi acordată către CSM Bucureşti în anul 2019

2007e anul în care Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a fost înfiinţat

4.097era numărul sportivilor de la CSM Bucureşti la finalul anului 2015, inclusiv juniori, conform site-ului oficial al clubului

3.000.000 €e bugetul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, care a cîştigat titlul în vara trecută

1.600.000 €a fost cea mai mare sumă pe care Primăria Tg. Mureş a oferit-o pe parcursul unui sezon clubului de fotbal ASA Tg. Mureş

Ce înseamnă 10 milioane de euro în sportul românesc:

  • bugetul pe sezonul în curs al clubului de fotbal Steaua, cea mai bogată echipă din România
  • o sumă cu 25% mai mare faţă de bonusul încasat de FRF de la UEFA pentru calificarea echipei naţionale la Euro 2016
  • de 10 ori bugetul Federaţiei Române de Tenis pe anul 2016
  • bugetul la un loc, pe 2016, al Federaţiilor de: Canotaj, Atletism, Handbal, Gimnastică, Rugby, Schi-Biatlon, Kaiac-Canoe şi Baschet
  • 10% din întreg bugetul MTS pe acest an
  • suma pe care Simona Halep a cîştigat-o din tenis, în întreaga ei carieră de pînă acum
  • două treimi din suma care s-a cheltuit pentru construcţia Sălii Polivalente din Cluj-Napoca

Prezentarea CSM de pe site-ul oficial:

"Înființat în anul 2007 de Consiliul General al Municipiului București, Clubul Sportiv Municipal București a devenit o structură sportivă complexă, cuprinzînd următoarele secții sportive: atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, șah, volei feminin și volei masculin. CSMB promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
tardelli
tardelli  •  11 Februarie 2016, 19:02

1.Cine e Rednic ca sa o comparati pe Gulden cu el?!!Gulden a fost jucatoarea nr 1 a campionatului european 2014 2.Cum sa comparati abjectele,ordinarele,penibilele cluburi romanesti de fotbal cu un club de handbal ce e cotat cu a 5-a sansa la castigarea Ligii campionilor? 3.Cum sa fie atata populism in unii incat sa spuna ca mai bine faceti altceva cu banii clubului?Aveti idee cate zeci de milioane se cheltuie in Bucuresti anual pe asfaltari si borduri? 4.Unora va trebuie fotbal prost ,manele alcool si eventual tigari de contrabanda...

valyt
valyt  •  11 Februarie 2016, 00:02

Titlul articolului poate fi si : "JAF la drumul mare din banii nostrii !!! "

valyt
valyt  •  10 Februarie 2016, 23:59

Ce putem face noi, simpli cetateni, care platim taxe si impozite ca astfel de lucruri sa nu se intample ??? Nu este normal sa creasca bugetul CSM Bucuresti. Trebuie sustinute proiecte pentru viitor, cum ar fi construirea unui patinoar, avand in vedere ca nu exista nici macar unul. Trebuie sustinute proiecte mari de infrastructura, care sa ne imbunatateasca viata in capitala Romaniei Sunt multe proiecte care trebuie finalizate sau altele care trebuiesc incepute pentru beneficiul majoritatii cetatenilor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează