GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GSP SPECIAL

EXCLUSIV Amintire tulburătoare din Ghencea: "Acolo era să mor, apoi m-am întors să câștig Cupa Campionilor"

Bărbulescu în duel cu Văidean, într-un Steaua Dinamo FOTO: Arhiva GSP
Bărbulescu în duel cu Văidean, într-un Steaua Dinamo FOTO: Arhiva GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 12 aprilie 2018 12:25

Ajuns la 60 de ani, Ilie Bărbulescu are o amintire tulburătoare din Ghencea, înainte de a veni la Steaua.

- Domnule Bărbulescu, vă bucurați că Steaua va avea un stadion nou?
- Eu zic că e bine că se demolează. Avem nevoie de arene noi. Supărător e că nu se fac și în orașe precum Timișoara, Constanța sau Pitești. Jos pălăria pentru Olguța și stadionul pe care l-a făcut la Craiova! De asta suntem unde suntem, nu facem nimic pentru sport.

- Ați intrat în istorie cu golul dumneavoastră cu Honved...
- Sigur, a fost un gol frumos. Totuși, mie îmi place să trăiesc prezentul, nu din amintiri. Atunci toți spuneau că am vrut să centrez. Nici vorbă, am dat la poartă. E o prostie să spui că n-am avut intenția asta. Asta ca să știe toată lumea!

- Aveți o amintire pe care nu o să o uitați?
- Dacă îți spun cea mai importantă amintire a mea o să rămâi surprins. Nu e frumoasă, din contră, era să mor! Pe Ghencea era să mor, da! Aveam cam 19 ani, jucam la Argeș și m-a lovit Troi în cap la o partidă în Ghencea. Mi-a umplut capul de bandaje. Mi-a dat cu genunchiul în cap. Uită-te în arhivă, sigur sunt imagini. M-am întors acolo să câștig Cupa Campionilor Europeni. E ceva ce n-am spus niciodată. Pentru mine e ceva divin! Era să mor pe Ghencea și m-am întors acolo să câștig tot!

- Vă faceți timp să mai vizitați o dată stadionul?
- Voi merge pe Ghencea până la demolare. Fac o poză, o ultimă amintire. Apoi să înceapă lucrările! Să ne aliniem și noi cu cluburile mari ale Europei, cu Bayern, cu Juventus. După aceea să se facă și în țară, nu doar în București, de fațadă. 

sezoane (1984-1987) a îmbrăcat Bărbulescu tricoul Stelei, adunând 7 trofee

meciuri din 9 a bifat Bărbulescu în campania europeană '85-'86, când Steaua a cucerit CCE

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
marian0904
marian0904  •  12 Aprilie 2018, 22:28

Sanatate Ilie! Spor la treaba constructorilor!

169060557063831
Stefan Anghel  •  12 Aprilie 2018, 14:24

FAULT,PRIVITI BRATU STANG A LU VAITEAN CUM SUGRUMA GATUL DREPT A LUI BARBULECU ! RUSINE CRACIUNESCULE SI PORUMBOIULE PT CUM INTERPRETATI FAZE CLARE DE PENALTY...

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  12 Aprilie 2018, 14:11

Gura bogata...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează