GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  STEAUA

EXCLUSIV Tudorel Stoica, unul dintre cei mai importanți căpitani ai Stelei, e decis: "Nu mai suport să văd stadionul în paragină"

Articol de GSP - Publicat joi, 12 aprilie 2018 15:56

Tudorel Stoica, 63 de ani, a strâns cele mai multe meciuri în roșu și albastru: 369. Își aduce și el aminte cu plăcere de momentele petrecute în Ghencea, dar așteaptă noul stadion, unul mai modern, la standardele cerute azi. 

- Domnule Stoica, e stadionul Steaua cel mai important pentru fotbalul românesc?
- Cine-i spune "Templul fotbalului românesc" o poate face fără ezitare. Acolo s-au obținut cele mai importante, mai glorioase rezultate din fotbalul nostru. Nu doar Steaua a performat acolo, ci și naționala.

- Ce avea așa special?
- În primul rând, era singurul stadion fără pistă din acele vremuri. Însă nu ăsta era factorul determinant. OK, a contat faptul că suporterii erau mai aproape, dar acolo au evoluat de-a lungul timpului mari valori ale fotbalului românesc. Jucători de clasă. Asta a fost mai important. Să nu uităm că acele cuplaje le jucam pe "23 August", acolo era pistă, dar fiind zeci de mii de oameni, era și pista ocupată. Deci, lumea venea la meciuri dacă avea ce vedea, nu conta unde se juca!

- Mergeți să vedeți prima zi în care vor începe lucrările de demolare?
- Va fi foarte greu să-l văd dărâmat. Totuși, sincer să fiu, mai greu îmi e să-l văd așa, în paragină. Sper ca arena nouă să se ridice cât mai repede și să reintre lucrurile în normal. Să se reia acel fir al partidelor pe Ghencea.

- Mulți spun că noul stadion nu va mai avea același spirit...
- N-avem ce face. Peste tot se modernizează lucrurile. Nu poți juca mereu pe același stadion. E firul logic al evenimentelor. Suporterii se vor obișnui și cu noua arenă, care va dăinui mărcar la fel de mulți ani cât a rezistat și Ghencea. Cei care sunt lângă Steaua vor asimila și noul stadion ca pe o casă. În plus, aici va fi și un muzeu, cu toate trofeele, fotografiile, toată istoria. Așa e normal și frumos. Să vadă lumea ce echipă mare are România! O echipă numai de români care a triumfat în Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.

- Care e momentul preferat trăit pe Ghencea?
- Care să fie? Cred că e răspunsul tuturor, cel cu Anderlecht. A fost ceva absolut extraordinar! Mai ales că era prima finală a unei echipe din estul Europei. Ceva senzațional, atmosferă, joc, rezultat! E meciul de referință pentru fotbalul românesc.

7 titluri de campion a câștigat Tudoel Stoica în tricoul Stelei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  12 Aprilie 2018, 17:51

Bag de seama ca hartia de impachetat guvizi a inceput ofensiva impotriva innoirii stadionului Ghencea. Altfel nu se explica cum de-au aparut ca la comanda peste 30 de "articole" doar astazi, chipurile cu interviuri luate fostilor jucatori. Mai gigistilor, eu zic sa ramaneti la nivelul vostru de fecesebe si sa scrieti doar despre idolul vostru din Pipera.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close