GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  FOTBAL ÎN CĂTUȘE

Sport după gratii » Istoria e plină de sportivi delincvenți: cele mai titrate nume care au ajuns la închisoare

Pistorius (foto, înconjurat de polițiști) și-a împușcat letal iubita acum 2 ani, sud-africanul fiind acuzat acum de crimă cu premeditare // Foto: Reuters
Pistorius (foto, înconjurat de polițiști) și-a împușcat letal iubita acum 2 ani, sud-africanul fiind acuzat acum de crimă cu premeditare // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2016 00:00

Fostul internațional Iulian Chiriță are probleme cu legea, fiind încarcerat într-o închisoare din Barcelona începînd cu luna octombrie 2015. Citește AICI dialogul său cu Ovidiu Ioanițoaia și apelul disperat al fostului fotbalist!

De la sprinterul cu proteze Pistorius la fotbaliști care au omorît cu sînge rece, au violat și au comis infracțiuni beți la volan și alții vinovați de fraudă și trafic de droguri, istoria e plină de sportivi delincvenți.

Sportul și performanțele de înalt nivel nu au însemnat doar bani, trofee și faimă. Nu puțini au fost, de-a lungul timpului, cei care au cedat tentațiilor, au intrat în anturaje dubioase ori au fost victime ale propriei imprudențe sau ale instinctelor.

Medaliile, titlurile și golurile n-au contat, în cele mai multe situații, în fața legii și carierele (uneori chiar și viețile) acestora au fost afectate sau chiar distruse.

E cazul atacantului Grant, intrat la pușcărie la 26 de ani pentru omor, al portarului brazilian Bruno Fernandes, ce și-a ucis iubita, ori ultimul și cel mai mediatizat, al sprinterului cu proteze Oscar Pistorius.

Unii au beneficiat de clemență, grație celebrității, gen Tyson, Kluivert, Cecillon, Jenkins, Hiddink, Cantona, Mayweather sau Ched Evans, ultimul eliberat după ce a ispășit jumătate din pedeapsă.

FOTBALIȘTI DUPĂ GRATII

  Nume Club Delict Condamnare
1. Gavin Grant Bradford  crimă pe viață
2. Bruno Fernandes Flamengo crimă 22 ani
3. Ched Evans Sheffield Utd viol 5 ani, eliberat după 2,5 ani
4. Marlon King Wigan agresiune sexuală 18 luni
5. Joey Barton Newcastle agresiune, condus beat 10 luni

ALȚI SPORTIVI DUPĂ GRATII

  Nume Sport Delict Condamnare
1. Oscar Pistorius Atletism omor din culpă 5 ani*
2. Marc Cecillon Rugby crimă 20 ani, eliberat după 7 ani
3. Carlos Monzon Box  crimă 11 ani
4. Mike Tyson Box Viol și agresiune 7 ani. Total efectuat: 1 an
5. Tim Montgomery Atletism fraudă, trafic de droguri 9 ani

* Caz redeschis, Pistorius fiind judecat în libertate.

Multe condamnări

Exemplele din fotbal, unde lotul "Transferurilor", Marian Iancu şi Gigi Becali au fost încarceraţi în ultimii 3 ani, nu sînt singurele. Astfel, în sport, luptătorul Gheorghe Ignat a fost găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat pentru retrageri frauduloase de bani din ATM-uri australiene, malaieziene şi engleze. A primit 4 ani de închisoare cu executare pe 9 iunie 2015.

Alte cazuri de condamnări:

Sportiv Disciplină Motivul condamnării Observaţii
Sorin Tănăsie Box condus sub influenţa alcoolului doi ani şi două luni de închisoare cu executare, eliberat (2012)
Daniel Brata Judo tentativă de omor trei ani de închisoare cu suspendare (2014)
Aurelian Zlati Fotbal card fals 21 de luni de închisoare (2004)

Pițurcă i-a plătit cauțiunea lui Claudiu Răducanu

Și Claudiu Răducanu a avut probleme cu justiția, după ce a fost arestat în Mexic din cauza implicării sale într-o afacere cu carduri clonate. Scăparea fostului atacant stelist a fost Victor Pițurcă, fostul lui antrenor de la Steaua, care în prezent antrenează în Arabia Saudită, la Al-Ittihad. Tehnicianul i-ar fi plătit cauțiunea lui Răducanu, conform evz.ro, și acesta a fost eliberat din arestul poliției din Mexic.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ottobraun
ottobraun  •  14 Ianuarie 2016, 08:59

da pa block notes allias smoking nu e indrodus in lista!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează