FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV VIDEO Ștefan Iovan, la 60 de ani » Amintiri senzaționale după câștigarea Cupei Campionilor Europeni: „Femeile mă atingeau și plângeau, fără să spună un cuvânt!”

Ștefan Iovan, căpitanul Stelei în finala CCE cu Barcelona
Ștefan Iovan, căpitanul Stelei în finala CCE cu Barcelona

Articol de , - Publicat luni, 24 august 2020 13:52 / Actualizat luni, 24 august 2020 16:33

Ștefan Iovan, ajuns la 60 de ani, căpitanul Stelei de la Sevilla, rememorează episoade speciale din viața și cariera sa de fotbalist.

Ștefan Iovan, „Tancul” de la Sevilla, interviu special: de la Steaua la Van Basten și bețiile antologice

- Ați fost căpitanul de la Sevilla, ați ridicat primul trofeul deasupra capului. Există sentiment mai puternic trăit decât acela?
- Mă uit și acum pe imagini și nu-mi place cum am ridicat Cupa, că-mi acoperă toată fruntea în poze! Nici nu știam cum să ne bucurăm. Dacă o câștigam de vreo două-trei ori învățam că trebuie s-o țin de fund, nu de toarte, ca pe o oală. După meci, am chefuit în vestiar, în avion, dar abia când am ajuns acasă am conștientizat ce performanță am reușit. Era o mare de oameni la aeroport, întinsă până hăt, departe...(n.r. îi dau lacrimile)... mă scuzați... am iarăși emoții... acolo am realizat ce am făcut cu adevărat. Asta a fost cea mai mare mulțumire, că am bucurat atâția oameni! Și au urmat în lunile următoare momente incredibile.

- Avem un exemplu?
- Vă dau cuvântul meu de onoare că, atunci când ieșeam pe stradă în București, veneau oamenii după mine, multe femei, și voiau doar să mă atingă. Și plângeau, fără să spună un cuvânt! La ce era atunci în mintea mea, ziceam că sunt Elvis Presley! E greu pentru un tânăr să gestioneze așa ceva. Dacă luam trofeul de două-trei ori, ar fi devenit o obișnuință. Așa, unul singur, a fost ceva prea mare pentru noi. Imens! Nu realizam ce se întâmplă.

- V-ați pierdut capul un timp, nu?
- Normal, însă nu la fotbal. Curgeau aprecierile din partea tuturor. Toți voiau să ne aibă în preajmă. Nu plăteam nimic la restaurante, fetele stăteau cu ochii pe noi în discotecă, ni se punea la dispoziție vinul cel mai bun. Nici nu mai știam cine suntem.

Dezvăluire incredibilă: „Colonelul” a fost făcut KO în avion! „I-am dat un picior în gură lui Bumbescu de nu și-a dat seama cu ce l-am lovit!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
circul_ghencea
circul_ghencea  •  25 August 2020, 13:13
Postat de legendavisinie pe 24 August 2020, 14:54

Nu putem compara actuala UEFA Champions League cu fosta Cupă a campionilor. Nivelul este mult mai ridicat, sunt mai multe competitoare, premiile mai mari.

Pe vremea aceea numarul tarilor din Europa era mai mic cu cel putin o treime (existau URSS, Iugoslavia, Cehoslovacia). Nivelul era foarte ridicat si atunci (dar ce voi ce sa stiti, bajbaiati prin ABBA). Valorile erau mai concentrate in fiecare tara (foarte putini straini la marile echipe, in vestul Europei, doar cate 3). Practic formatiile de club fanion din tarile europene (Barca, Real, Juve, Milan, Bayern, Liverpool, Arsenal, Aston Villa, Nottingham, Man Utd, Everton, OM, Bordeaux, Saint Etiene, Steaua, Dinamo, Steaua Rosie, Partizan, Benfica, Porto, Sparta Praga, Spartak Moscova, Dinamo Kiev, Galatasaray, Fenerbahce, Olimpiacos Pieru, Panathinaikos etc) se confundau aproape cu nationalele respectivelor tari + aportul strainilor acolo unde se putea. Erau adusi cei mai buni jucatori de pe piata la marile puteri din vestul Europei. Da, era alt sistem, unul eliminatoriu, ceea ce este mult mai dificil eact in sistemul de azi, pentru ca intr-o grupa mai ai timp sa remediezi anumite rezultate sau meciuri slabe, dar in eliminatorii aveai doar 2 jocuri la dipozitie. Nivelul era foarte ridicat si atunci, valoarea era mult mai concentrata. Practic in toata istoria CCE + UCL cupa a fost castigata de echipe din doar 10 tari europene (Spania, Portugalia, Anglia, Scotia, Olanda, Germania, Italia, Franta, Romania si Iugoslavia) , din cele 50 de state cate sunt astazi în Europa. Asa ca asta cu nivelul de acum, fata de cel de atunci, nu prea tine.

flojo
flojo  •  24 August 2020, 18:27

Îl atingeau și plângeau... când îl vedeau rupt de beat, sub masă!

128231255162950
Cezar Vilcu  •  24 August 2020, 17:47

Respectați băi valorile!!! Fane Iovan a fost unul din cei mai mari fundasi din lume. Amintiți-vă meciul Romaniei cu Anglia! Ăla vb nonstop de cazarmă, bla, bla. Bă tantalaule cazarma asta, vrei nu vrei, a adus bucurii imense oamenilor din România sufocată de comunisti. Știm că esti Meme, mai schimba placa, ca provoci silă. FORTA STEAUA BUCUREȘTI!!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează