GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INVESTIGAȚIE GSP

VIDEO Cazul „Detectorul de blaturi” » Scandal imens la echipa care a blocat promovarea CSA Steaua: doi jucători de la Carmen au picat testul poligraf după baraj. „E înscenarea patronului!”

Articol de , - Publicat joi, 31 octombrie 2019 13:51

Marea surpriză a sezonului trecut în ligile inferioare a fost înfrângerea lui Carmen în returul barajului de promovare pentru Liga 3, în fața Mostiștei Ulmu. După ce a blocat-o pe CSA Steaua în play-off, echipa lui Daniel Iftodi a ratat lamentabil. Barajul ascunde, însă, o poveste incredibilă.

În returul jucat pe stadionul Romprim, Carmen a pierdut cu 2-1, după ce a fost condusă la pauză cu 2-0, și a ratat promovarea. Imediat, pe pagina de Facebook a clubului, au apărut mai multe mesaje în care echipa era acuzată că a trucat meciul pentru pariuri. Înfrângerea lui Carmen avea cotă 11 la casele care au inclus meciul în ofertă.

A doua zi după meci, site-ul 1923.ro anunța în premieră că jucătorii lui Carmen vor fi supuși testului cu detectorul de minciuni.

VEZI AICI MĂRTURIA LUI STELIAN STANCU DE LA GSP LIVE

Apoi, în media nu a mai apărut nicio informație de la acest meci sau despre rezultatele testului.

Patronul: “Doi au picat testul”

Azi, în direct la GSP Live, unul dintre fotbaliștii lui Carmen prezenți pe gazon la înfrângerea cu Ulmu și, apoi, la testul poligraf a dezvăluit că doi fotbaliști au picat acel test.

VIDEO Cazul „Detectorul de blaturi” » Scandal imens la echipa care a blocat promovarea CSA Steaua: doi jucători de la Carmen au picat testul poligraf după baraj. „E înscenarea patronului!”

Carmen, înainte de returul cu Ulmu. În imagini pot fi recunoscuți Chiacu sau Stelian Stancu 

Fost jucător la Sportul, Steaua și Poli Timișoara, Stelian Stancu (38 de ani) a declarat în direct:

„Au fost discuții și unele dintre ele s-au și adeverit. După acel meci retur, ne-au dus la detectorul de minciuni. Eu m-am simțit contrariat, dar nu am refuzat pentru că eu știam că nu am nicio vină. Bineînțeles că la mine a fost negativ testul, dar la doi dintre colegii noștri a fost pozitiv, iar unul dintre ei chiar a recunoscut că a pariat contra noastră. Era o cotă destul de mare, dar sunt sigur că nu s-a îmbogățit după acel pariu”.

Contactat de Gazetă, patronul clubului Carmen, Ovidiu Onosă, a confirmat informația:

“Da, existau suspiciuni, zvonuri, și de aceea le-am propus jucătorilor să facă acest test pe cheltuiala mea. Au mers toți. Nu a fost niciunul care să refuze, dar doi s-au dovedit a fi nesinceri. Unul dintre ei a recunoscut. Culmea este că unii dintre jucătorii suspectați au ieșit în regulă. Imediat după test, am mers și am făcut plângere la FRF, există un dosar deschis pentru acest meci. Deși am avut prejudicii mari, financiare și de imagine, în urma acestui meci, nu am făcut plângere penală împotriva celor doi. E posibil să nu fie un caz de nevoie de bani, ci să fie vorba de presiuni externe”.

100 euroa costat fiecare test cu detectorul de minciuni, susține Ovidiu Onosă, actualul patron de la Carmen și Sportul Snagov

Unul dintre jucători, fost la CSA Steaua

Stancu și Onosă au refuzat să-i numească pe fotbaliștii care au picat testul.

Dar Stancu a oferit un indiciu din jocul pierdut cu 2-1: “La o lovitură liberă pentru piciorul drept, mi-am așezat mingea să trag, dar unul dintre cei doi care au picat testul a venit și a spus că vrea să bată el cu stângul, că simte că dă gol. M-am mirat, dar l-am lăsat. A tras prost. După ce am aflat rezultatele, am făcut legătura cu acea fază”.

Jurnaliștii Gazetei au revăzut meciul și au identificat faza povestită de Stancu. În repriza a doua, arbitrul acordă o lovitură liberă de la marginea careului, ușor lateral stânga, o poziție perfectă pentru un dreptaci. Stancu ia mingea, dar numărul 8 de la Carmen bate cu stângul, slab, în zid.

VEZI AICI FAZA INVOCATĂ DE STELIAN STANCU

Numărul 8 este Alin Pătrașcu, un mijlocaș de 30 de ani care a jucat în carieră la Concordia Chiajna, Farul Constanța, Berceni și Balotești. Pătrașcu a picat testul. Al doilea fotbalist care a picat testul este fundașul Cristian Jitaru (24 de ani), un jucător crescut la juniorii FCSB, dar care ajunsese la Carmen după ce a jucat pentru Ulmu și CSA Steaua.

VIDEO Cazul „Detectorul de blaturi” » Scandal imens la echipa care a blocat promovarea CSA Steaua: doi jucători de la Carmen au picat testul poligraf după baraj. „E înscenarea patronului!”

Pătrașcu e felicitat de colegi după golul marcat la meciul tur (3-3). După partida retur, Pătrașcu a picat testul poligraf

Jitaru: “Nașul meu mi-a propus 6.000RON să nu joc”

Contactat de Gazetă, Jitaru a confirmat informațiile, dar îl acuză pe Onosă că a înscenat momentul detectorului de minciuni: “Da, am picat testul eu și Pătrașcu. Dar nu am fost toți jucătorii la detector. Unii nu vrut să vină”.

Reporter: Și tu de ce ai fost chemat?

Jitaru: Eu am jucat la Ulmu până să merg la Steaua. Am rămas în relații bune cu stafful lor. Mâna dreaptă a patronului este nașul meu. Înainte de meciul tur, nașul meu mi-a propus să nu joc în aceste meciuri. Îmi dădea 6.000 de lei pentru asta, dar era o chestie vorbită mai mult la mișto. Am refuzat. A doua zi, la antrenament, am povestit în vestiar și imediat a ajuns la Onosă.

Ce s-a întâmplat la test?

Am mers, dar aveam chestia asta în subconștient. Am avut emoții la întrebarea dacă am fost blat cu Ulmu. Mi-au pus întrebarea de trei ori. Prima oară, răspunsul a fost 80 la sută. Aveam emoții. A doua oară a ieșit 40 la sută, mă liniștisem. A treia oară a fost de 5-10 la sută, eram calm. La test, examinatorul mi-a zis că a fost totul ok. Am fost și a doua oară, mi s-au pus două întrebări clare, dacă am făcut blat și dacă am jucat la pariuri și am spus nu. Procentul de minciună a fost de zero la sută.

Cum ați fost anunțați că sunteți vinovați?

După test, ne-am adunat la o ședință. Toți jucătorii se uitau ciudat la mine. Mi s-a citit de pe o foaie că am mințit. Trebuia să le arate testul și rezultatele colegilor. Dar totul a fost o făcătură.

Ce ai făcut după?

Am vrut să-l dau în judecată pe patron pentru daune morale, dar tata mi-a zis că Dumnezeu nu doarme. Am renunțat. Onosă e un fals, prostește jucătorii pe față. Sper ca Dumnezeu să-i dea ce merită.

Ai fost chemat la FRF?

Da. Am dat o declarație și nu m-au mai sunat înapoi. Că nu au găsit nimic. Sincer, regret că nu am făcut blat. Acum sunt și sărac, și acuzat. S-au îmbogățit alții.

VIDEO Cazul „Detectorul de blaturi” » Scandal imens la echipa care a blocat promovarea CSA Steaua: doi jucători de la Carmen au picat testul poligraf după baraj. „E înscenarea patronului!”

Cristian Jitaru, în tricoul CSA Steaua

Pătrașcu: “Nu au mers toți”

Jitaru joacă acum la Adunații Copăcei, la Liga 4. Alin Pătrașcu e legitimat în Liga 3, la SC Popești Leordeni: “Pe mine nu m-a chemat nimeni de la FRF. Am mers la test fără nicio problemă, dar alții nu au fost. Am fost întrebat niște lucruri printre care și dacă am jucat în meciuri aranjate. Am spus că da, am jucat. Asta e situația fotbalului românesc. Am fost chemat a doua oară și mi s-au pus alte întrebări. La final, examinatorul a închis aparatul și mi-a zis: “Tot scot eu de la tine adevărul, nu pleci de aici!”. M-a presat să spun ceva și i-am zis că un prieten a pariat câteva milioane pe înfrângere. Dar i-am zis ca să scap de el”.

Pătrașcu neagă că a trucat meciul. Susține că singura explicație pentru înfrângere e relaxarea de la echipă: “Ulmu a stat în cantonament înainte de retur, noi cu două zile înainte de retur am fost la pizza și la bere”.

Contactat din nou, Onosă a precizat că la test au mers “titularii, nu și rezervele. Nu mai am lista exactă cu jucătorii testați, am dat-o la FRF”.

După ce a ratat promovarea, Carmen a fost retrasă de Ovidiu Onosă din Liga 4 chiar înainte de startul sezonului: “Retragerea nu are nicio legătură cu acest caz. Am păstrat echipa de fete, iar acum am preluat Sportul Snagov împreună cu un prieten. Am mers acolo cu șase jucători de la Carmen”, a declarat patronul acuzat că a înscenat cazul Detectorul.

Din cauza embargoului impus de FRF Gazetei Sporturilor, niciun oficial al federației nu a putut fi contactat pentru a comenta cazul jucătorilor de la Carmen care au picat testul cu detectorul de minciuni.

VIDEO Cazul „Detectorul de blaturi” » Scandal imens la echipa care a blocat promovarea CSA Steaua: doi jucători de la Carmen au picat testul poligraf după baraj. „E înscenarea patronului!”

Omul de afaceri Ovidiu Onosă, patronul clubului care și-a trimis jucătorii la detectorul de minciuni. Sursă: Cancan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  31 Octombrie 2019, 22:47
Postat de masinameaeata pe 31 Octombrie 2019, 21:03

Hai *** ma! Justitiarul Talpan, te protejeaza si pe tine bai ***, sa nu-ti fure ciobanul banii investiti de parintii tai in cluburile statului. Ce bine ar fi fost daca in tara asta existau mai multi Talpani, in felul asta fabricile, cobinatele privatizate si vandute pe 2 lei la smekeri, erau recuperate si astfel statul le privatiza in mod corect sau ramaneau in proprietatea statului, pana cand gaseau un investitor strategic, pricepi??? Daca exista un Talpan si cand Casa Radio, cea de pe cheiul Dambovitei, a fost vanduta la un arab pe nimic, care a taiat-o, a scos fierul vechi(cea mai usoara metoda de facut bani), a lasat-o in paragina si a fugit, cu siguranta ca nu ar fi zacut parasita, intr-o zona semicentrala a capitalei.

aaa ink ceva desteptule de 12 anisori ... mititelu cand a falimentat au fost salvati craiovenii ? :)))) sau acum platesc la Craiolguta cati bani primeste clona de la stat ? Stiti ce inseamna banii de la stat ? Stiti ca noi Romanii trebuie sa platim peste jumate Taxe catre Stat pentru ca am vandut tot si Romania se bazeaza doar pe taxele colectate de la Romani .. nu avem Turism sa bage bani in romania . nu avem autostrazi sa aducem firme in romania sa ne angajeze .. si noi dam bani la cluburi ? Cati bani doneaza statul echipei de hanbal unde joaca Cristina Neagu ? o sa spuneti ca e eroina ca aduce faima Romaniei !! si eu va spun Ca Cristina Neagu aduce faima . nu echipa... fai o pensie ei .. nu platii tu cu salarii uriase toti strainii care dau cu gioalele in basica .. in timp ce batranii nostrii care au muncit si platit taxe o viata intreaga le spui ca suntem saraci .. si pensii mai mari de 300 de lei nu se poate !!! masinea beata .. canta imnul Romaniei .. ca il meriti .. Desteaapta`te Romane !!!

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  31 Octombrie 2019, 22:39
Postat de masinameaeata pe 31 Octombrie 2019, 21:03

Hai *** ma! Justitiarul Talpan, te protejeaza si pe tine bai ***, sa nu-ti fure ciobanul banii investiti de parintii tai in cluburile statului. Ce bine ar fi fost daca in tara asta existau mai multi Talpani, in felul asta fabricile, cobinatele privatizate si vandute pe 2 lei la smekeri, erau recuperate si astfel statul le privatiza in mod corect sau ramaneau in proprietatea statului, pana cand gaseau un investitor strategic, pricepi??? Daca exista un Talpan si cand Casa Radio, cea de pe cheiul Dambovitei, a fost vanduta la un arab pe nimic, care a taiat-o, a scos fierul vechi(cea mai usoara metoda de facut bani), a lasat-o in paragina si a fugit, cu siguranta ca nu ar fi zacut parasita, intr-o zona semicentrala a capitalei.

hahahahahahhahahaha :)) ce ai zis ? hahahahahaha .. cum ma protejeaza pe mine blegule ? platind taxe uriase pentru nimic ? platesc taxe ca sa`i dea salariu lui lakatush ? ma duc in armata stau in chiloti ca deh suntem saraci ? bhaaaa ai ceva in bila aia pe care o numesti cap ? :)) Chiorete Talpan e un jijica becalica platit din bani publici .. Vaiiiiii ce bucurie !! vaii cum ma aduleaza suporterii csa .. vaiiii sunt un erou ... :)))))))))))) Unde nu e cap vai de picioare .. Tot faci pe desteptul .. cati bani a cheltuit CSA in anii astia ? ce performante au ? pfffffff !! Creier putin .. daca te angajez pe tine brutar.. si tu incepi sa faci swaorma ? cam asta e Talpan !! ce bine e in armata .. avem tankuri, avioane , lasere , submarine , Star Treck .. si am azuit ca talpa a facut o achizitie .. a semnat un contract cu Chewbacca !! Doaaamneee de ce nu avem mai multi ca Talpan .. sa mai fie unul in loc de Johanis .. in loc sa fie presedinte face echipa de tenis ... ca si asa ne doare in enis :D si btw blegule .. FCSB e pe banii lui Jijica .. daca falimenteaza ne doare in dos .. in schimb CSA .. daca falimenteaza .. platesc Romanii cei destepti !! CSA ce transparenta .. 2 ani de liga a 4-a :)))))))))))))))))))))))

masinameaeata
masinameaeata  •  31 Octombrie 2019, 21:03
Postat de Traian Pavelescu pe 31 Octombrie 2019, 15:08

Va interveni cu siguranța Justițiarul talpan, care vacrevendica locul in liga a III-a și unul permanent in grupele Spartachiadei armatelor prietene (România, Coreea de Nord, Iran, Venezuela). CSA reprezintă cu mândrie patriotica, revoluționara, România, având in vedere ca este singurul club militar odios, creat de armata sovietica, menținut de o țar membra UE! O imensa rusine pt România și pt oștirea romană menținerea acestei moșteniri bolșevice toxice, poluante!

Hai *** ma! Justitiarul Talpan, te protejeaza si pe tine bai ***, sa nu-ti fure ciobanul banii investiti de parintii tai in cluburile statului. Ce bine ar fi fost daca in tara asta existau mai multi Talpani, in felul asta fabricile, cobinatele privatizate si vandute pe 2 lei la smekeri, erau recuperate si astfel statul le privatiza in mod corect sau ramaneau in proprietatea statului, pana cand gaseau un investitor strategic, pricepi??? Daca exista un Talpan si cand Casa Radio, cea de pe cheiul Dambovitei, a fost vanduta la un arab pe nimic, care a taiat-o, a scos fierul vechi(cea mai usoara metoda de facut bani), a lasat-o in paragina si a fugit, cu siguranta ca nu ar fi zacut parasita, intr-o zona semicentrala a capitalei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează