GSP.RO  »  SPORTURI  »  DOPING

O nouă ierarhie pe podiumurile de la Jocurile Olimpice! Mai mulți sportivi au rămas fără medalii, după ce au fost depistați pozitiv

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2016 21:48

Peste 75 de atleți care au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 și Londra 2012 au încălcat regulile antidoping, conform unor noi teste efectuate de Comitetul Olimpic Internațional (CIO).

Majoritatea sportivilor provin din Rusia și alte țări est-europene, iar 40 dintre ei au obținut medalii la cele două ediții ale Jocurilor. Cele mai multe teste reanalizate au aparținut participanților la sporturile de alergare și la cele de haltere.

"Numerele sunt imposibile, incredibile. Pierdem credibilitate. Credibilitatea este o problemă majoră", a declarat Gian-Franco Kasper, membru în comitetul executiv al CIO.

Aproape toate testele au ieșit pozitive pentru substanțele stanozolol și turinabol, cunoscute pentru faptul că au fost folosite de RDG pentru a domina competițiile sportive în anii 1970 și 1980.

Clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la lupte libere, românul Gheorghiță Ștefan va primi medalia de bronz la categoria 74 kilograme după ce medaliatul cu argint, uzbekul Soslan Tigiev a fost descalificat, fiind găsit dopat la reanalizarea probelor (detalii AICI).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează