AUTO  »  FORMULA 1  »  NIKI LAUDA

VIDEO + FOTO Niki Lauda a fost înmormântat azi la Viena » Nume mari din Formula 1, sute de fani, Arnold Schwarzenegger și președintele Austriei au fost la ceremonie

Înmormântarea lui Niki Lauda // foto: Reuters +27   FOTO
Înmormântarea lui Niki Lauda // foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 mai 2019 16:12

Niki Lauda, fostul mare pilot al Formulei 1, a fost înmormântat azi, la Viena. Austriacul a murit la 70 de ani, pe 21 mai.

Ceremonia de înmormântare a lui Niki Lauda a avut loc la Viena, la Catedrala Sfântul Ștefan. Sute de fani au stat în ploaie, în fața bisericii, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului mare pilot.

La ceremonie au participat nume importante din Formula 1, dar nu numai. Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, actorii Arnold Schwarzenegger și Daniel Bruhl, care l-a interpretat pe Lauda în filmul «Rush», au venit pentru a-și lua rămas bun de la fostul mare pilot. 

Printre numele mai din Formula 1 care au venit la Viena se numără Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Alain Prost, Nigel Mansell,Gerhard Berger, Jackie Stewart, David Coulthard sau Flavio Briatore.

 

Sicriul cu trupul lui Lauda a fost depus în biserică la ora 08:00, ora locală, după ce a fost plimbat prin tot orașul, sub privirile fanilor. Pe sicriu a fost așezată casca lui Lauda, fostul pilot fiind înmormântat în combinezonul echipei Ferrari, potrivit Gazzetta dello Sport.

Niki Lauda, născut pe 22 februarie 1949, este considerat a fi unul dintre cei mai importanți piloți de Formula 1, cu trei titluri mondiale, în 1975, 1977 și 1984. Ultima lui cursă a avut loc în 1985, în Australia.

Pe 1 august 1976, Niki Lauda a suferit un accident horror în Grand Prix-ul Germaniei, pe circuitul de la Nurburgring. Acesta a pierdut controlul mașinii și s-a lovit puternic de parapeți. Lauda a fost grav rănit și a suferit arsuri de gradul trei la cap și la fațăm inhalând gaze toxice care i-au afectat plămânii.  Austriacul a ratat doar două curse, revenind după 6 săptămâni, la Monza. 

Citește și:

SPECIAL GSP. Cine a fost legendarul Niki Lauda: „Aș fi preferat să fiu acum în F1 decât în timpul meu: mi-aș fi păstrat urechile și aș fi câștigat mult mai mult”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rva4
rva4  •  29 Mai 2019, 17:19

Cuvinte prea sărace pentru marea legenda ce ne a părăsit. Dumnezeu sa l odihnească!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează