FOOTBALL  »  NATIONALA  »  INVESTIGAȚIE UNDERCOVER

UPDATE/FOTO Gazeta l-a identificat pe bișnițarul care vinde invitații cu Danemarca! E prietenul omului căruia FRF i-a încredințat vânzarea produselor cu însemnele naționalei! Afaceri și cu Steaua

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2017 15:41

La jumătate de oră după publicarea articolului pe gsp.ro, Gazeta a descoperit o pistă care poate conduce către sursa invitațiilor din FRF. Trei surse susțin că personajul din imagine se numește Cătălin Daniel Vătui și este prieten apropiat cu Adrian Gheorghiu, zis “Adi Chioru”, patronul firmei care comercializează produsele cu sigla Stelei.

UPDATE 19:10


Adrian Gheorghiu, în costumul făcut de Botezatu pentru Euro 2016

Firma lui Gheorghiu, SC Rod ’94 Serv-com SRL, are un contract încheiat cu clubul lui George Becali, prin care merchandisingul Stelei a fost externalizat, iar Steaua primește un procent din încasări.

Pe pagina de Facebook a lui Gheorghiu apar câteva fotografii cu bișnițarul prins în flagrantul Gazetei. Într-una dintre ele, făcută în magazinul lui Gheorghiu, Cătălin Vătui este la câțiva metri de eroul de la Sevilla, Helmut Duckadam.

În altă imagine, din 2015, bișnițarul este surprins la loja stadionului Național. Sub poză, Gheorghiu scrie: “Cu Bossul la datorie!”. 

Surpriza vine acum!

Gheorghiu are contract și cu Federația Română de Fotbal, care a externalizat către SC Rod ’94 Serv-com SRL vânzarea produselor în culorile echipei naționale. Firma comercializează tricourile și alte produse Joma purtate de “tricolori”, dar și căciuli, fulare sau trompete în culorile României, totul cu acordul FRF.

Gazeta a întrebat FRF dacă, în baza contractului, Gheorghiu are acces la invitații la meciuri și așteaptă răspunsul oficial. “De obicei, în contracte nu există o clauză legată de bilete, dar firmele primesc informal câte două-patru invitații la meciuri”, a declarat pentru Gazetă o sursă din federație.

Bișnițarul apropiat de Gheorghiu vindea, însă, cel puțin patru bilete.

Contactat de Gazetă, Adrian Gheorghiu l-a recunoscut pe bișnițarul din imagine, dar spune că acesta nu are invitațiile de la el. “Nu l-am mai văzut de câțiva ani. S-a mutat din București. A avut niște probleme familiale, i-a murit un copil. A albit foarte tare. Suntem prieteni, putem spune așa, dar repet nu ne-am mai văzut de ceva vreme”.

Sursele Gazetei susțin că Vătui vinde invitații la cele mai multe dintre meciurile Stelei și cele ale echipei naționale, semn că are o sursă care-i furnizează aceste bilete care au un regim special.

Gheorghiu, cel care comercializează produsele Stelei și ale FRF, spune că nu a primit de la federație invitații la meciul cu Danemarca.

UPDATE 17:38

FRF a decis să sesizeze organele abilitate în urma dezvăluirilor Gazetei.

ȘTIREA INIȚIALĂ!
  • Client: Cum pot să iau biletele?
  • Bișnițar: Putem să ne întâlnim pe strada Vasile Șerbănică…
  • Client: Nu e sediul FRF acolo?
  • Bișnițar: (Ezită) Ba da.

Dialogul a avut loc toamna trecută, în ziua meciului România - Polonia, jucat pe 11 noiembrie 2016. Clientul nu a putut lua biletele din locul indicat de bișnițar, dar le-a primit acasă, aduse de un taximetrist curier. Erau două invitații la tribuna I, fără niciun preț indicat pe ele, bilete pe care FRF le tipărește și le distribuie gratis diverșilor parteneri. Pentru ele, bărbatul a plătit 500 de lei.

250 de lei bucata pentru o invitație gratuită.

De ce vindea bișnițarul biletele la doi pași de sediul FRF? Mirat, clientul a sunat la Gazeta Sporturilor care a preluat datele de contact oferite de bișnițar, în așteptarea meciul cu Danemarca.

Pe 3 martie 2017, federația a anunțat epuizarea biletelor pentru partida care se va disputa duminică seară pe Cluj Arena, în mai puțin de 48 de ore de la punerea lor în vânzare.

Prețul oficial al biletelor la România - Danemarca

Peluze - 35 lei
Tribuna I - 100 lei
Tribuna II - 100 lei
VIP (etaj 4) - 400 lei
VIP (etaj 3) - 500 lei

Acțiune undercover: întâlnire la Cora

Pe 18 martie, numărul de telefon al bișnițarului a apărut din nou pe site-ul OLX la o ofertă de bilete pentru jocul cu Danemarca. Numele folosit este “Daniel”, adresa - Dobroești, Ilfov, iar biletele sunt din nou la tribuna I, central, cu numere consecutive.

anunt olx
Anunțul de pe OLX prin care sunt oferite invitații oferite gratis de FRF partenerilor. Sursă: OLX

Patru bucăți.

Bișnițarul pare a avea o afacere în toată regula. “Trimit oriunde în țară prin curier. De sâmbătă, 25 martie, predare personală în Cluj-Napoca”, se scrie în anunț.

Un reporter al Gazetei a sunat și s-a dat drept client, stabilind să cumpere două bilete. “Ne întâlnim în jumătate de oră în parcarea Selgros Pantelimon”, a transmis vânzătorul de invitații. “Sunt cu mașina de la firmă, o Dacia Logan albă, cu un nume de firmă de credite”.

La întâlnire, bișnițarul, un bărbat grizonant, plinuț, îmbrăcat sport și cu o țigară în colțul gurii, a coborât dintr-un autoturism colantat cu numele companiei de credite Happy Credit. Discursul lui trăda un om educat, care vorbește limba română corect gramatical.

  • Reporter: Bună ziua.
  • Bișnițar. Salut. Uite-le! (arată niște invitații la tribuna I)
  • Reporter: Tribuna I, invitații…Ați mai avut?
  • Bișnițar: La ce te referi?

invitatii
Reporterul Gazetei primește cele două invitații de la bișnițar. Sursă: Raed Krishan

În acest moment, reporterul i-a dat banii, o sumă mai mică decât cea cerută pe OLX. Bișnițarul a verificat și a întrerupt dialogul: “Stai puțin. Păi, ți-am spus că trebuie să-mi dai 500 de lei. Pe amândouă. Nu am vorbit așa?"

  • Reporter: Eu știam că 100.
  • Bișnițar: Așa am stabilit, ăsta e prețul.
  • Reporter: Nu am bani, mai stați?
  • Bișnițar: Nu mai stau. Îmi pare rău. Și așa…nu știu de ce ai venit.

Nervos, s-a suit în mașină și a demarat.

bani
Reporterul îi dă 200 de lei. Bișnițarul îi numără și constată că sunt mai puțini decât suma cerută. Sursă: Raed Krishan

Happy Credit: “Mașina nu ne aparține. Nu-l cunoaștem”

Ulterior, deși a postat poza lui pe mai multe pagini de Facebook, Gazeta Sporturilor nu a reușit să-l identifice. Nu este angajat FRF, iar directorul firmei trecute pe mașină susține că nu-l cunoaște.

Contactat și informat despre asocierea cu o persoană care vinde biletele la negru, directorul Happy Credit, George Chiriță, a răspuns: “Să știți că eu nu am nicio mașină la firmă”.

  • Reporter: Mașina este colantată cu detaliile firmei dumneavoastră și are numărul de înmatriculare B-92-ZEH.
  • Chiriță: E un Logan ăsta. E foarte ciudat ce-mi spuneți, eu nu am nicio mașină în companie. Au fost cândva niște mașini, Loganuri.
  • Reporter: Ce s-a întâmplat cu ele?
  • Chiriță: La acest moment, nu vă pot răspunde, lăsați-mă să vedem exact.
  • Reporter: Ați avut sau aveți vreun contract cu FRF?
  • Chiriță: Nu, nu am. Nu știu pe nimeni de acolo.

Peste o oră, după ce a primit pe e-mail poza cu bișnițarul, George Chiriță a sunat înapoi: “Eu nu mai am nicio mașină la firmă. Mașina a fost închiriată, am avut un contract cu o firmă de rent-a-car. Eu nu mai am niciun agent de vânzări. Mașina e inscripționată cu numele firmei, dar nu-mi aparține nici angajatul, nici mașina!”.

Chiriță spune că-și cunoaște toți angajații după fizionomie. “Am nouă oameni. Îi știu pe toți. Tipul din imagine nu a fost niciodată angajatul meu. Echipa mea e foarte tânără”.

  • Reporter: Mașina a fost vândută?
  • Chiriță: A fost închiriată de noi de la rent-a-car, firma mi-a dat voie să le inscripționez cu numele firmei mele. A fost un contract destul de mare.

Întrebat care este numele firmei de rent-a-car, Chiriță a promis că va verifica și va suna înapoi. “Mă interesez. E în joc imaginea noastră. Nicio firmă din grup nu a fost asociată vreodată în vreun scandal”.

Gazeta așteaptă în continuare răspunsul lui George Chiriță pentru a verifica cine este proprietarul Daciei albe din imagini.

Dacă îl recunoști pe bărbatul din imagine, scrie-ne pe adresa de email [email protected]

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
cristiancelmare
cristiancelmare  •  24 Martie 2017, 02:23

Să va spun o întâmplare: eu vin de trei ori pe an acasa in bucurești si de fiecare dată daca este un meci mă duc cu plăcere pe national arena.in februarie anul acesta se juca dinamo-botosani plec cam tarziu de acasa din berceni si ajung la stadion cam cu 10 min mai tarziu,pe MAIOR coravu intreb niste stewarzi daca mai pot cumpara bilet de la casele de bilete !!! Ce raspuns primesc ...vezi ca băiatul ăla are bilete!!! Vine băiatul si imi ofera invitație fara pret pe ea la 50 le spune el ,eu din comoditate ii spun ca ii dau 20 .el accepta .biletul era in sectorul 136 randul 5 locul 11 daca nu ma înșel.deci...

borat101
borat101  •  24 Martie 2017, 01:01
Postat de John Milne pe 23 Martie 2017, 20:08

*** . Pute prostia si invidia in voi .

Lasa vrajeala cu "pr..sstia si invidia" ca nu merge *** si *** care ati creato si inca este tolerate intr'o Romania corupta fara numar fara numar.... asa ca ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paul.o.53
paul.o.53  •  23 Martie 2017, 22:45

O invitatie nu este un bilet de intrare. Daca Regina Angliei te invita la o receptie , nu potzi sa i-o vinzi lui Abdhul Bakhar al Hussein al Hahleh

Vezi toate comentariile (22)
Comentează