Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2011 22:25

Dincolo de încărcătura sportivă care se acumulează de fiecare dată înaintea confruntărilor cu o reprezentativă de top, meciul cu Franţa are şi o miză financiară uriaşă pentru federaţie, selecţioner şi jucători. De partida de mîine se leagă practic ultima şansă pentru "tricolori", dar şi speranţa lui Victor Piţurcă de a pune mîna pe potul de 800.000 de euro promis de Mircea Sandu în momentul reinstalării. Ar fi bonusul pentru salvarea calificării compromise de Răzvan Lucescu. Descoperă toate culisele financiare, află şi cît ar primi federaţia dacă "naţionala" ajunge la Europenele din Polonia şi Ucraina, dar şi suma pe care o vor lua internaţionalii noştri pentru prezenţa la turneul final.

Un interviu acid cu Laurent Blanc înaintea meciului de pe National Arena. Selecţionerul Franţei n-a mai pierdut de un an. O realizare specială, insuficientă însă pentru a scăpa de atacuri. Jocul contrastant din Albania şi, mai ales, alegerea titularilor l-au adus în toiul criticilor mass-media din Hexagon. Tehnicianul de 46 de ani n-a rămas dator. El a oferit destule răspunsuri scurte, adesea pe un ton agasat ("Nu trebuie ca o analiză să fie mereu negativă"), dar a venit şi cu multe precizări punctuale.

Lecţie de la marele Patzaichin. Cum să vîsleşti în canotcă. Două săptămîni i-au trebuit lui Ivan ca să nu se mai răstoarne cu canoea. Cu barca realizată de el garantează că oricine poate învaţa în 5 minute. Glumind, fostul campion olimpic şi mondial spune: "Canotca nu se răstoarnă! Doar te aruncă ea în apă!".

Numai în ediţia de iPad a Gazetei. Povestea agitată a lui Hope Solo. E cel mai cool goalkeeper din lume. Şi frumoasă, şi cu personalitate, şi valoroasă pe linia porţii. Şi cu un nume inedit. "Speranţa" care a relansat fotbalul feminin, o rebelă, dar şi o mare valoare, care a învăţat fotbal de la tatăl ei, un veteran din Vietnam decedat în 2007. O mulţime de imagini şi filme spectaculoase cu superba americancă.


Playtech: BOMBĂ! Totul e clar acum! Cu cine se iubește Alexandra Dinu, imaginile sunt grăitoare