ESPORTS  »  GAMING  »  ESPORTS

League of Legends și Call of Duty prind lista celor mai valoroase branduri din sport

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 14:10 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 14:23

LoL și Call of Duty se luptă cu Premier League, Liga Campionilor sau Campionatul Mondial de Fotbal.

Publicația SportsPro, una din cele mai importante când vine vorba de companii media din lumea sportului, a realizat un top 50 al celor mai valoroase branduri, mai ales din punct de vedere al marketingului și al expunerii la public. Iar printre nume grele ca Liga Campionilor, NBA sau Real Madrid, se regăsesc și două branduri de esports. 

LoL oe locul 12 în top

League of Legends este cel mai valoros, plasat chiar pe locul 12, aproape de Top 10. Popularitatea acestui sport virtual a crescut de la an la an, dar în 2020, în plină pandemie, valoarea competițiilor și numele partenerilor importanți au dus acest fenomen la un alt nivel. Mondialul este urmărit de cel puțin 1 milion de gameri, dar cifra sigur va crește. În plus și celelate ligi și turnee atrag sponsori importanți - liga din Belgia are ca parteneri Audi sau Burger King – și vizibilitatea este din ce în ce mai mare. De altfel gigantul chinez Bilibili a plătit peste 100 de milioane de dolari pentru a transmite.

Call of Duty peste PSG sau Roland Garros

Surpriza vine de la Call of Duty, brand aflat pe poziția 41, peste PSG sau Roland Garros. Chiar dacă turneele din CoD nu sunt atât de populare, nu au expunerea și nici sponsorii din LoL, baza mare de gameri care iubește această serie de jocuri, asigură un flux constant de urmăritori. Destul cât să atragă nume ca T-Mobile, Pepsi sau Coca Cola să se asocieze cu imaginea acestui esports. 

Cum popularitatea acestui univers de sporturi virtuale este în creștere, probabil că anul viitor este posibil să se regăsească și alte nume, ca Dota 2 sau Overwatch pe listă, mai ales după ce va apărea al doilea joc din serie. 

Vezi AICI topul integral

Citește mai multe știri din esports:

Robert Lewandowski a pus tot internetul pe jar! Ce a putut să primească starul polonez

8 echipe se vor confrunta pentru marele premiu din ESL One Germany

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close