Facebook lansează funcția de prevenire a sinuciderilor

Facebook lansează funcția de prevenire a sinuciderilor ► Foto: ibtimes.co.uk (Facebook lansează funcția de prevenire a sinuciderilor ► Foto: ibtimes.co.uk)

Articol de GSP joi, 16 iunie 11:12

Facebook urmează să lansează o funcție de prevenire a sinuciderilor, valabilă pentru toți utilizatorii rețelei. Aceasta va permite semnalarea conținuturilor ce indică intenții de suicid și obținerea de asistență, a anunțat rețeaua socială.



"Cu ajutorul acestor noi instrumente, în cazul în care cineva postează pe Facebook ceva ce vă neliniștește, puteți contacta direct acest prieten și, de asemenea, îl puteți 'raporta'. Avem echipe în întreaga lume, 24 de ore din 24, care monitorizează aceste semnalări", precizează rețeaua socială.

Concret, membrii rețelei sociale vor putea semnala un astfel de conținut prin intermediul meniului drop-down, cu ajutorul căruia utilizatorii raportează deja postările inadecvate.

Potrivit Facebook, aceste semnalări vor avea prioritate față de altele. Rețeaua socială, care a dezvoltat aceste instrumente împreună cu asociații de prevenire a suicidului, oferă apoi mai multe opțiuni persoanei care vrea să-și ajute prietenul, cum ar fi trimiterea unui mesaj de sprijin redactat în prealabil, relaționarea cu un prieten comun sau asociație.

De asemenea, contului raportat i se va propune un mesaj de sprijin cu mai multe opțiuni (numere ale unor servicii de asistență, trimiteri la site-uri de consiliere etc.).