FOTBAL CU CAPUL  »  FOTBAL CU CAPUL  »  

Ce tie-ti repugna, altora le place

tibie lovit
tibie lovit

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 februarie 2009 00:00

Lovitura in fluierul piciorului, in tibie este absolut innebunitoare. O durere mai surdi si mai complexa decat leziunea tibiei rar mai poti gasi printre accidentele frecvente din fotbal. De aici si aparatorile. Dar englezii, da-le-ar Dumnezeu sanatate, se innebunesc dupa un sport numit "shin kicking", adica lovirea tibiei. Pe la inceputurile lui 1600, in Cotswold, o regiune din Anglia, un avocat, deci un domn cu stare si discernamant carevasazica, pe nume Robert Dover, a organizat prima intrecere de shin kicking ca un protest la adresa neroziei sociale a vremilor respective, conform careia un trup gol este mai mai nociv decat o tibie rupta.

Insa britanicii locurilor nu s-au oprit si au continuat intrecerile in mod regulat. Le-au organizat in cadrul unor sarbatori campenesti si au creat un set de reguli. Astfel, doi oameni se bat in tibii, protejate fiind doar de un smoc de paie pe care fiecare si-l indeasa pe sub pantaloni. Atunci cand unul dintre ei cade, celalalt a castigat un punct. La trei doborari, se merge mai departe. Daca se mai poate! Daca nu credeti, nu ma supar si va invit sa cercetati pe net.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  11 Februarie 2009, 15:47

interesant, chiar nu stiam

Vezi toate comentariile (1)
Comentează