FOTBAL CU CAPUL  »  FOTBAL CU CAPUL  »  

Cei de pe urma istoriei sint cei dintii in fotbal

Articol de GSP - Publicat joi, 05 februarie 2009 00:00

Aveti cinci incercari sa ghiciti cel mai mare stadion din lume; ceva cam la 150.000 de bucati, ca oameni mi-e greu sa le spun daca sint atitia la un loc. Daca nu il dibuiti intram in prelungiri si mi-e sa nu iasa si mai mare.

Rungrado May First Stadium se afla la mii de kilometri de noi, in Extremul Orient, si la citeva zeci de ani inapoia noastra, adica in comunismul nord-coreean. Ideologia si-a suflecat minecile, sudorii s-au pus cu sirg pe plimbat cite o teava pe santier, sau prin hala, daca buletinul meteo era potrivnic elanului muncitoresc, si, la 1 Mai 1989, au dat omenirii minunea: 150.000 de suflete pot intra pe Stadionul 1 Mai. Rectificam: 150.000 de trupuri, intrucit notiunea de suflet este o ratacire venita din negura unor viziuni decadent-burgheze asupra fiintei umane.

Ca sa va faceti o idee despre marime, fara a vizita aceasta frumoasa tara, va spunem ca un Nou Camp, Maracana sau Wembley, care sint cam cele mai mari pe care le vazuram noi pe sticla, se apropie de suta de mii. Iar cel mai mare talcioc americanesc - Beaver Stadium din University Park, Pennsylvania - trece cu putin de aceeasi suta de mii. Deci, fratilor, comunismul a invins! A lor este mai mare. Cu mult mai mare. Dar ma gindesc ca, la citi oameni au murit ca sa dea la iveala sandramaua, acum s-ar putea sa nu mai aiba sarmanii cu cine sa-l umple.

Playtech: Veste BOMBĂ pentru Ianis Hagi! Scoțienii au făcut anunțul ȘOC: s-au dat de gol


Comentarii (2)
 •  10 Februarie 2009, 13:58

dom'le, desi wekipedia nu este o sursa de incredere, aceeasi wiki ne spune ca stadionul nord-coreenilor e cel mai mare ://en.wikipedia.org/wiki/Rungrado_May_Day_Stadium tot pe wiki exista clasamentul stadioanelor ://en.wikipedia.org/wiki/List_of_stadiums_by_capacity e foarte probabil ca ala al cehilor sa nu mai fie luat in calcul fiindca este dezafectat sau mai poate fi vorba de relativitatea numararii locurilor. si intr-un autobuz comunist bagai 100 de oameni,

 •  10 Februarie 2009, 12:27

Buna ziua, Gresala mare in acest articole, deoarece cel mai mare stadion este in europa la PRAGA, si are vreo 220.000 de locuri. Se numeste The Great Strahov Stadium (Velký strahovský stadion in Czech)(eeee.... Wikipedia asa zice) si nu se mai foloseste la activitati sportive deoarece este muuult prea scump de intretinut. Spre bucuria autorului articolului, totusi, stadionul a fost construit in era comunista. :D

Vezi toate comentariile (2)
Comentează