FOTBAL  »  AMICALE  »  FCSB - AL GHARAFA 2-1

VIDEO Au bătut și ei pe cineva! FCSB obține prima și singura victorie din Olanda, 2-1 cu Al Gharafa

Dennis Man a marcat golul roș-albaștrilor în amicalul cu PAOK, 1-2 Foto: Raed Krishan
Dennis Man a marcat golul roș-albaștrilor în amicalul cu PAOK, 1-2 Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 12:03

FCSB a câștigat primul meci din cantonamentul olandez, 2-1 cu Al Gharafa, după reușitele norocoase ale lui Man și Jakolis.

"Credeţi că dacă eram un antrenor slab mai continua cu mine?". Declarația îi aparține lui Nicolae Dică și e făcută imediat după ce-a fost reconfirmat în funcție de Becali. Patronul care tot sezonul trecut l-a numit "slujitor" și cel care îi făcea echipa și îi dicta schimbările la telefon sau televizor.

După aproape o lună de cantonamente, steliștii vin acasă și sunt gata să înceapă noul sezon. Vicecampioana e din nou favorita bookmakerilor, dar în realitate echipa e mult mai slabă decât sezonul trecut. Dică i-a pierdut pe Budescu și pe Alibec, Gnohere e și el pe picior de plecare, iar în loc i-a adus pe Moruțan și Qaka. Alte mutări spectaculoase nu prea se anunță.

În stagiul batav, roș-albaștrii au avut patru meciuri de verificare, și l-au câștigat doar pe cel de azi cu mult noroc! Chiar dacă a remizat cu Bruges și Ajax, Dică nu poate să fie liniștit.

Cu Bruges, Dică a făcut improvizații, l-a trimis pe Jokolis fundaș dreapta, pe Filip stoper, iar Florin Tănase ca atacant n-a mișcat! Antrenorul a văzut că echipa are probleme la fazele fixe, iar fără Pintilii mijlocul ar putea avea probleme serioase. În duelul cu Ajax, steliștii n-au putut să paseze, mai mult au alergat după adversari ca să reziste tot meciul și au tras cu dinții pentru remiză.

Același lucru s-a întâmplat și azi, cu Al Gharafa. Steliștii au marcat un gol norocos, după ce apărarea qatarienilor dormea, iar Dennis Man a punctat cu un șut cu stângul, din careu, la colțul scurt. Ocaziile adversarilor au curs, steliștii au fost depășiți lejer, iar egalarea a venit de la Wesley Sneijder: șut superb, direct din lovitură liberă, de la 20 de metri.

Vicecampioana a alergat, dar degeaba! Au lipsit ocaziile mari și fazele periculoase, iar golul victoriei a picat în ultima secundă. Jakolis a marcat din interiorul careului. Chiar și așa, Dică vine acasă gândindu-se dacă-l prinde paltonul la Steaua. 

FCSB - Al Gharafa (Qatar, I) 2-1
Au marcat pentru FCSB: Man (17), Jakolis (90+1)
FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălașa (72 Nedelcu), Morais - Qaka (63 Pintilii), Ov. Popescu, Teixeira - Man, Fl. Tănase (72 Gnohere), Fl. Coman (60 Moruțan / 84 Jakolis). Antrenor: Nicolae Dică.

FCSB - AL GHARAFA 2-1
Au marcat: Man '17, Jakolis '90+1 / Sneijder '32

min. 90+3: FINAL DE MECI
min. 90+1: GOOOL FCSB! Jakolis înscrie din interiorul careului.
min. 78:
Gnohere reia slab cu capul din careu.
min. 59:
Florinel Coman reușește o fază superbă. Mbappe din lotul roș-albaștrilor driblează 4 adversari și pasează, însă mingea ajunge la un coleg aflat în ofsaid.
min. 58:
Filipe Teixeira face o piruetă în centrul careului și șutează slab.
min. 48:
Florinel Coman primește o pasă de la Junior Morais, dar stelistul se afla în poziție de ofsaid.
min. 46: A început repriza secundă!

min. 45: PAUZĂ!
min. 34:
Filipe Teixeira prinde un șut frumos de la 20 de metri, dar portarul respinge în corner.
min. 32: GOOOL AL GHARAFA! Wesley Sneijder egalează cu un șut superb din lovitură liberă de la 20 de metri, Bălgrădean a plonjat, dar fără nicio șansă.
min. 29:
Filipe Teixeira îl faultează la 30 de metri de propria poartă pe Sneijder și e avertizat verbal de arbitru.
min. 27:
Jucătorii lui Al Gharafa cer penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue.
min. 21:
Ismail intră cu mingea în careu și șutează nefiind jenat de niciun adversar, mingea trece pe lângă poartă.
min. 17: GOOOL FCSB! Dennis Man îl surprinde pe portarul advers și deschide scorul.
min. 16:
Al Gharafa are o ocazie importantă, dar șutul trimis se duce pe lângă poartă.
min. 8:
Florinel Coman primește o pasă în fața porții, dar jucătorul roș-albaștrilor a deposedat în momentul șutului.
min. 1: A început meciul! FCSB are lovitura de start.

Echipa de start a lui FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălașa, Morais - Qaka, Ov. Popescu, Teixeira - Man, Tănase, Coman
Rezerve: R. Ducan, A. Vlad, Pintilii, Nedelcu, Filip, Gnohere, I. Stoica, Moruțan, D. Toma, D. Benzar, Dumitru, Jakolis

Rezultatele FCSB-ului din această vară:

FCSB – CS Cornu 4-1 Detalii AICI
FCSB – CS Colţea 9-1 Detalii AICI
FCSB – FC Bruges 1-1 Detalii AICI
Ajax Amsterdam – FCSB 1-1 Detalii AICI
FCSB - PAOK 1-2 Detalii AICI

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (160)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  14 Iulie 2018, 15:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  14 Iulie 2018, 11:55

FCSB a avut cei mai puternici adversari în pregătiri, chiar şi arabii ăştia au jucători buni, Sneijder a fost un mare jucător al Olandei

whiteredarad
whiteredarad  •  14 Iulie 2018, 11:19

Echipa nu joaca 4-3-3, clasic, cei 3 mijlocasi sint defensivi, doar Texeira mai avanseraza, iar in 3 atacanti nu ai eficienta, mai ales ca Tanase si Coman folosesc "calcaiul" mai ales cind nu trebuie, nu pun "osul" si nu fac presing, decit pasiv, de forma. Si eu cred ca Dica nu va prinde ...pardesiul, mi-a clar nu stie sa ii invete jocul ofensiv, nu scoate mijlocasii la joc, si nici fundasii , la joc de pase. Si nici nu imi pare a dovedi ca are autoritate. FCSB joaca un... "fotbal..la alibi", dar vin meciurile europene si ...va fi JALE !

Vezi toate comentariile (160)
Comentează