FOTBAL  »  AMICALE  »  FCSB - PAOK 1-2

VIDEO + FOTO FCSB pierde în fața formației lui Răzvan Lucescu » 7 detalii remarcate de corespondentul GSP din Olanda

Foto: Raed Krishan +49   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 09 iulie 2018 22:24

FCSB a pierdut a treia partidă amicală disputată în Olanda, 1-2 contra lui PAOK Salonic, goluri marcate de Man '48, respectiv Vieirinha '5 și El Kaddouri '10.

Dică a început meciul cu multe rezerve și PAOK s-a distrat în prima repriză. Românii au echilibrat disputa după ce au apărut titularii lor pe teren. Prima echipă, cea bună, e, de fapt, aceea care a pornit partea secundă.

Mărcile nu mai spun mare lucru, mai ales în meciurile amicale. FCSB, egalul lui Bruges și al lui Ajax, i-a fost inferior lui PAOK într-o repriză în care românii au părut din altă lume, doar invitați să joace la un nivel mai înalt decât cel care li se cuvine.

primul gol - parabil

Dezechilibrul a fost stabilit și devreme! Vierinha a bătut o lovitură de pe stânga, direct în poartă. Andrei Vlad n-a fost capabil să intervină, a încasat un gol parabil.

După 6 minute, El Kaddouri a apărut la o centrare de pe dreapta și a finalizat simplu din apropierea porții.

Răzvan Lucescu a folosit majoritatea oamenilor importanți din sezonul trecut și alb-negrii au condus jocul, ajutați și de distribuția B a roș-albaștrilor. Dică a trimis pe teren din start doar patru titulari: Romario Benzar, Bălașa, Junior Morais și Tănase.

leo matos show

FCSB s-a apropiat rar de poartă și atunci când a ajuns prin preajma ei n-a fost periculoasă. Apărătorii cu fizic de bodyguarzi Varela și Crespo l-au ținut la distanță pe Tănase, nesusținut de prestația propriei echipe. El Kaddouri, Biseswar au ratat ocazii, fundașul dreapta Leo Matos a pornit chiar să-și umilească adversarii cu mingea trecută printre picioare de câteva ori.

Brazilianul a mai exagerat cu artificiile, dar în Liga 1 ar fi decar, cu tehnica lui, nu apărător! FCSB a suferit din pricina diferenței de forță. Fotbaliștii ofensivi firavi ai lui Dică nu au putut să avanseze organizat, pentru că erau învinși și deposedați în majoritatea duelurilor.

Antrenorul a schimbat jucători și date ale problemei în partea secundă. Cu mai mulți titulari, cu mai mulți "mușchi" pe teren, FCSB a marcat rapid prin Man. Imediat, Popescu a mai ratat o șansă. Insistent, Man profitase de indecizia apărătorilor și punctase din fața porții. Au continuat să atace și grecii, dar nu s-au mai distrat ca în repriza întâi.

Lucruri remarcate după amicalul cu PAOK:

  1.  Cosmin Contra a văzut și acest joc, după ce asistase și la partida cu Ajax. A stat lângă George Ogăraru, fostul fundaș al roș-albaștrilor și al lui Ajax.
  2. Dică l-a schimbat pe Tănase și a mizat pe Coman ca vârf în ultima jumătate de oră. Florinel evoluase ca atacant stânga în primele două jocuri, dar nu există o variantă pentru înlocuirea numărului 9, întrucât Gnohere e accidentat, așa că a intrat extrema ca vârf. Coman a avut o ocazie, un șut scos de portar. A lipsit și Momcilovici, accidentat.
  3. Man a preluat banderola de căpitan, după ieșirea lui Florin Tănase. La 19 ani, Man e titular doar de un an. A mai avut o ocazie după ce a egalat, a executat un corner direct spre poartă și balonul a căzut pe plasă, aproape de bară.
  4. Mijlocul Qaka-Nedelcu-Moruțan n-a funcționat, a fost mult mai bună varianta Popescu-Pintilii-Moruțan, folosită în partea a doua.
  5. Jakolis a jucat extremă dreapta în prima repriză și fundaș pe aceeași parte în a doua jumătate a meciului. Croatul constituie varianta de rezervă pentru ambele poziții, după Benzar și după Man.
  6. Lucescu nu l-a folosit pe internaționalul sârb Prijovici, deși atacantul a fost la teren. El e vârful titular, în mod normal, nu Pelkas. Prijovici a discutat cu conaționalul Momcilovici înaintea jocului.
  7. Qaka a intrat urât la un adversar în minutul 45, cu ambele picioare înainte, a luat galben și a fost aproape să provoace o bătaie cu gestul lui, fiindcă mai mulți greci se enervaseră. Alb-negrii s-au mai aprins și în repriza secundă în urma unui duel Morais-Matos. S-au implicat și băncile în scandal, dar s-a terminat rapid beligeranța, jocul a repornit. Dică intrase pe teren, supărat pe un jucător grec.

FCSB - PAOK 1-2
Au marcat: D. Man '48 / Vieirinha '5, El Kaddouri '10

FCSB în prima repriză: A. Vlad - R. Benzar, Bălașa, L. Filip, Morais - Moruțan, Dr. Nedelcu, Qaka - Jakolis, Fl. Tănase, D. Benzar
FCSB în repriza a doua:  
A. Vlad - Jakolis, Bălașa, L. Filip (61 Planici), Morais - Ov. Popescu, Pintilii, Moruțan (84 I. Stoica) - Man, Fl. Tănase (61 Fl. Coman), Teixeira.
Antrenor:
Nicolae Dică

PAOK: Paschalakis - Matos, Varela, Crespo, Vieirinha - Canas, Mauricio - Limnios, El Kaddouri, Biseswar - Pelkas
Au mai jucat: Siampanis, Charisis, Henrique, Malezas, Lamprou, Mystakidis, Shakhov, Balogiannis, Kitsiou, Jaba
Antrenor: Răzvan Lucescu

Desfășurarea liveTEXT:

S-a terminat partida!
min. 78:
Mihai Pintilii reia periculos cu capul după o lovitură de colț.
min. 60:
Intrările lui Teixeira, Pintilii și Man au impulsionat jocul celor de la FCSB. Florinel Coman, intrat de două minute, ratează dintr-o poziție excelentă, de la marginea careului de 16 metri. 
min. 47: GOOOL FCSB! Dennis Man, intrat după pauză, marchează după o eroare în defensiva lui PAOK.
A început repriza secundă!
S-a terminat prima repriză!
min. 44:
O intrare dură a lui Qaka provoacă un meleu. Arbitrul calmează rapid spritele. 

min. 38: 
El Kaddouri îl testează pe Vlad cu un șut de la marginea careului de 16 metri. 
min. 30:
FCSB echilbrează partida după minute bune în care grecii au presat. Dică urcă liniile, iar o centrare din flancul stâng e aproape de a-l păcăli pe Paschalakis.
min. 15:
Vieirinha trimite puțin pe lângă vinclul stâng al porții apărate de Vlad după o acțiune de manual. O pasă filtrantă găsește un spațiu imens în centrul defensivei bucureștenilor.
min. 10: GOL PAOK! 
El Kaddouri dublează avantajul avantajul formației lui Răzvan Lucescu.
min. 5: GOL PAOK!
Vieirinha înscrie în urma unei lovituri libere executate din lateral stânga.

Selecționerul Cosmin Contra urmărește partida alături de George Ogăraru. 

min. 1: A început meciul, cu întârziere, la ora 20:13.

Rezultatele FCSB-ului din această vară:

FCSB – CS Cornu 4-1
FCSB – CS Colţea 9-1
FCSB – Club Brugge 1-1
Ajax Amsterdam – FCSB 1-1

Ultimul amical al roș-albaștrilor va fi pe 13 iulie, de ora 19:00, cu Al Gharafa (locul 4 în sezonul trecut din Qatar), echipa la care joacă Sneijder, mijlocașul ex-Real Madrid și Inter.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (67)
marius.bxl
marius.bxl  •  10 Iulie 2018, 08:50

Florin salam a redevenit tatic

mal.
mal.  •  10 Iulie 2018, 08:03

Ceva ce arată starea echipei: Man este căpitan... vai-de-vai!

miloguuu
miloguuu  •  10 Iulie 2018, 06:17

respekt tuturor stelistilor adevarati pe viata si pe moarte! respekt domnului George Becali si gsp.ro!

Vezi toate comentariile (67)
Comentează