FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  STEAUA - DINAMO 1-3

VIDEO Contra cărei Stele? » Cristian Geambașu semnează cronica ultimei umilințe a steliștilor în fața lui Dinamo: "Iată că o echipă poate rămâne și fără indentitate prin pierderea blazonului"

Patrick Petre s-a distrat cu fundașii Stelei // Foto: Alex Nicodim
Patrick Petre s-a distrat cu fundașii Stelei // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2017 00:00

Nu a fost remontada, ci altceva. Confirmarea că odată cu pierderea blazonului o echipă îşi poate pierde şi identitatea. Dinamo a desăvârşit prin joc prăbuşirea adversarului. 

Încordare. Asta se citeşte pe chipurile jucătorilor şi antrenorilor. Derby-ul, oriunde şi oricând s-ar juca el, nu predispune la atitudini relaxate, de vilegiaturişti care se fotografiază în faţa Colosseumului cu soldaţi romani născuţi acum 25 de ani.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Încordarea este mai mare pe banca lui Dinamo. Paradoxal doar la prima vedere. Contra este la întâia lui mare încercare şi nu dă bine să începi cu stângul împotriva eternului rival. Indiferent cum s-o mai numi el.

Reţeta cunoscută, presing ucigaş

Steaua ştie ce spune matematica. Are 3 goluri de recuperat, în situaţia fericită că adversarul nu înscrie. Prin urmare, roş-albaştrii încep cu o posesie superioară. Steaua, chiar şi în zilele cele mai proaste, este o echipă de posesie. Pintilii, Enache, Achim şi parţial Ovidiu Popescu duc mingi în faţă către Alibec.

Moke urcă mai mult decât scrie în fişa postului de fundaş central, Tamaş nu rămâne nici el dator. Dinamo răspunde cu presing nemilos, acel presing care a îngenuncheat Craiova în prima jumătate de oră a meciului din campionat. Doar că de data asta presingul are rolul de a îngheţa rezultatul, tăind aerul adversarului.

A căzut curentul! La Niţă şi la Ovidiu Popescu

Renunţarea la Nemec şi trimiterea în teren a lui Daniel Popa, cuplată cu exilul lui Bumba în tribună (pe motiv de "păcănele"?, dar de ce doar el?), descriu intenţiile defensive ale lui Contra. Contra vrea să conserve ce a reuşit Dinamo a lui Andone.

Pe timpuri, când nu erau atâţia apologeţi ai tranziţiilor pozitive sau negative, tactica asta se numea joc la ciupeală. Acum se cheamă că eşti pragmatic.

Şi eşti când ai în faţă o echipă căreia din când în când îi cade curentul. Cum s-a întâmplat în minutul 38, la golul lui Nistor (preluare frumoasă şi un voleu executat perfect, cu mingea trimisă sub transversală), când Ovidiu Popescu, "Lampard"-ul de 25 de milioane de euro al lui Becali, pasează neinspirat la Niţă, care Niţă continuă prostia coechiperului, pasând în picioarele lui Hanca, autorul unei pase reflex la Nistor.

Schimbări, schimbare nu

Consternarea ia locul încordării pe banca Stelei. Calificarea este şi mai departe, ruşinea, foarte aproape. Ieşirea de la vestiare oferă o imagine-simbol despre starea de spirit a oponenţilor. Dinamoviştii se strâng în cerc şi se îmbărbătează, steliştii ies din tunel câte unul, câte unul, fiecare cu gândurile lui.

Vlad Achim rămâne la cabine, Florin Tănase îi ia locul. Reghecampf speră că un jucător care ştie nu doar să ţină de minge, ci şi să încerce soluţii inedite, va reuşi să intre în rezonanţă cu Alibec. Este clar, jocul orb de pase al lui Pintilii şi compania nu îi deranjează pe băieţii antrenaţi de Contra.

Şi chiar Pintilii este următorul schimbat. Boldrin, alt fotbalist cu resurse tehnice şi cu imaginaţie, intră să mai salveze ce mai poate fi salvat. O brumă de imagine. Ideea că te poţi lupta cu tine însuţi. Cu lipsa de idei care vine... De unde vine? Poate şi de pe bancă, nu Reghe?

Păpuşa stricată

Penalty-ul transformat de Alibec (63) aduce o boare de aer proaspăt în meci. O lovitură de pedeapsă acordată de Alexandru Tudor, care se lasă impresionat de căderea în careu a lui Tănase, care se agaţă abil de Filip. Golul schimbă ceva din monotonia scenariului şi este limpede că nou-intraţii au altă stofă decât cei înlocuiţi. Foc de paie! Dinamo se trezeşte şi ripostează.

Contra apelează la Rivaldinho şi la Patrick Petre, semn că nu se teme. Curajul îi este răsplătit repede, fiindcă Petre junior închide cu gol o centrare a lui Romera. Este 2-1 pentru alb-roşii, a rămas mai puţin de un sfert de oră din întâlnire, calificarea este jucată. La fel impresia de păpuşă stricată lăsată de Steaua. Un fel de Chucky care îşi face harakiri.

A se completa filmul cu faultul lui Bălaşa la Patrick Petre, apoi cu penalty-ul transformat în gol de Hanca. 3-1 pentru Dinamo. Fără comentarii. Ba cu!

Finala pe 20 mai

Meciul dintre ACS Poli Timișoara și Dinamo se va juca pe 20 mai, cel mai probabil pe Arena Națională. Câștigătoarea urmează să primească 400.000 de euro, iar finalista 175.000 de euro. După meciul de aseară, în conturile Stelei urmează să intre 75.000 de euro.

Becali a plecat în Rusia

Finanțatorul Stelei nu s-a aflat aseară în tribunele Arenei Naționale, fiind plecat cu familia în Rusia. "Sunt la Moscova, fac, aşa, un tur, Moscova, Sankt Petersburg, mă duc la meciuri. O să merg la Zenit cu Moscova, joacă sâmbătă. Așa a fost să fie, nu am fost niciodată la mănăstiri în Moscova, Sankt Petersburg, merg cu nevasta și cu fetele cinci, șase zile, pentru că nu poți să vezi totul în două zile. Când ajungi în atmosfera asta și te rogi, percepi cu totul altfel aceste lucruri. Părcă nebuniile astea ale noastre par a fi în zadar. Meciul Stelei o să-l văd pe internet în camera hotelului", a spus Becali la Digi înaintea meciului.

Tudor pe primul loc!

CCA l-a delegat la meciul de aseară pe Alexandru Tudor, cel care a condus prima partidă după împlinirea vârstei de 45 de ani. Cu derby-ul de pe Arena Națională, "centralul" din București ajunge la 9 derby-uri în carieră, 6 în campionat, 2 în Cupa României și unul în Cupa Ligii, egalându-i la numărul de meciuri pe Aurel Bentu și Cristi Balaj!

DECLARAŢIA SERII:

"Steaua devine tot mai mult FCSB!"
Gabi Balint, expert Digi Sport

Ce a declarat Contra după meci:

  • "Mă bucur că putem să facem fericiţi dinamoviştii. Suporterii au fost extraordinari şi în această seară"
  • "Am intrat greu în meci, n-am avut prospeţime, agresivitate. Prima repriză n-am jucat bine, a doua repriză ne-a aparţinut, victorie meritată"
  • "Sunt fericit pentru Patrick Petre. A schimbat faţa meciului în ultimele 25 de minute. Sper să-i intre minţile în cap, mă voi ocupa eu de asta".
  • "O să am o discuţie cu cei patru care au fost în cazinou, nu mi-a plăcut, trebuia să evite să facă asta şi probabil că vom lua şi măsuri"
  • "Am făcut pariu cu Nistor înainte de meci, pe o masă. El a zis că dă gol, eu am zis că nu dă. A marcat, trebuie să-l scot la masă"
  • "Timişoara trece printr-o situaţie grea financiară, sper să se găsească cineva care să o sprijine. Pentru mine, mereu e special un meci împotriva Timişioarei, dar acum sunt la Dinamo şi apăr interesele acestui club"
  • "Ne bucurăm acum, 20-25 de minute, dar apoi gata, duminică jucăm cel mai important meci, dacă batem Pandurii intrăm în play-off, e vital să fim acolo"

"Nu are rost să mai comentez, s-au făcut mari greșeli în apărare. Trebuie să schimbăm foaia, pentru că nu avem agresivitatea să facem presiune și să ne creăm ocazii. De mâine jucăm mai mult la rezultat"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"În niciun moment nu am fost la nivelul lui Dinamo! S-a văzut că jucătorii lor au avut mai multă ambiție, iar nouă asta ne lipsește în meciurile importante. Nu mă mai interesează că nu suntem favoriți, mă interesează să  câștigăm"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Este cea mai frumoasă seară din viaţa mea, am dat gol Stelei, mi-am împlinit un vis. Se poate spune că am schimbat faţa meciului, am intrat, am înscris şi am scos şi penalty. Dacă era după mine, aş fi executat şi penalty-ul, dar nu am fost lăsat, m-am calmat repede"
Patrick Petre, mijlocaş Dinamo

"Contra reuşeşte să le imprime jucătorilor mentalitatea de a câştiga meci de meci, indiferent de adversar. Această victorie are alt gust fiindcă e obţinută împotriva Stelei"
Adrian Mutu, director general Dinamo

"Îmi vine să renunț la fotbal! Nu joacă antrenorul, facem prostii, avem greșeli individuale, iar greșelile sunt fatale pentru noi. Gigi poate să aducă orice antrenor vrea tot așa jucăm. Dacă vedeți antrenamentele ați crede că putem să o batem și pe Barcelona, dar la meciuri facem pe noi"
Gabi Tamaș, fundaș Steaua

"Nu am nicio explicație de ce jucăm așa slab. Acum am făcut-o mai slab decât la Mediaș. Trebuie să găsim repede o rezolvare. E rușinos să pierzi trei meciuri din trei cu Dinamo! Sper să ne trezim cât mai rapid"
Florin Tănase, atacant Steaua

"Eu chiar nu mai am cuvinte, e dureros să pierzi din nou cu Dinamo. Nu știu care e cauza că jucăm așa, nu pot să-mi explic ceea ce se întâmplă în meciurile oficiale. În play-off nu putem să jucăm în asemenea hal! A început să ne fie teamă la orice meci..."
Gabi Tamaș, fundaș Steaua

"Ne bucurăm de calificare, ce mai contează scorul? Așteptăm finala în fața acestor suporteri minunați! Acum trebuie să câștigăm și ultimul meci și să ne trecem un nou trofeu în palmares"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

"Dinamo a bătut-o pe Steaua cu rezerva-rezerva-titularului! Eu am nimerit rezultatul. Am spus 3-1, doar că am greșit câștigătoarea"
Basarab Panduru, expert Dolce Sport

"Eu sunt de la țară, de la Rucăr, d-aia am intrat în cazinou. Eram curios, am văzut multe luminițe și beculețe. Am intrat și-am ieșit repede afară"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

3victorii în 3 meciuri are Contra pe banca lui Dinamo: 1-0 cu Botoşani, 2-1 cu Craiova, 3-1 cu Steaua

10meciuri consecutive fără înfrângere are Dinamo în faţa Stelei, ultima victorie a roş-albaştrilor datează din mai 2015, când antrenor era Gâlcă

10goluri a încasat Steaua în ultimele 3 derby-uri cu Dinamo: 1-3, 1-4 şi 1-3

CIFRELE MECIULUI

Steaua Paramentru Dinamo
56% Posesie 44%
1 Şuturi pe poartă 3
7 Şuturi la poartă 6
9 Cornere 2

steaua dinamo 1 3

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  02 Martie 2017, 12:43

ce vrajeala pe nistor,el si cu nasisu,plus filip si inca cativa de la dinamo joaca des la maxbet baneasa,sa ii urmareasca presa mai des,sunt jucatori tari de pacanele,dar daca castiga care e problema??? insa sa nu mai minta acest *** nistor,stie foarte bine ce inseamna cazinoul,sta 2-3 ore pe acolo ,des

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Martie 2017, 12:08

justa descriere. comentariul pentru acest match poate fi abordat in 1o feluri diferite, dar intotdeauna va fi o singura concluzie : Doar Dinamo Bucuresti ! in acest moment, dupa o scurta perioada, Dinamo isi redobandeste suprematia all time, cu mentiunea ca in campionat a fost cea mai buna, all times. si inca o data se confirma ca Doar Dinamo Bucuresti a fost, este si va fi singura capabila sa bata la orice ora pe steaua, sau fcsB sau cine sunt ei acum, oricum s-ar numi.) Dinamo a jucat pragmatic, eficient, sadic. a fortat doar cand a fost cazul si daca mai dura matchul vreo 10 minute se termina 5-1. nici o durere, ei sa se roage sa nu bata Dinamo la Tg Jiu, pentru ca vor exista inca 2 infrangeri identice, in urmatoarele 2 luni. asta va friza cartea recordurilor, 5 infrangeri consecutive intr-un derby de traditie, in 5 luni.)

leroiv72
leroiv72  •  02 Martie 2017, 10:50

Usor, usor declinul capata conturul unui sfarsit... Nu e vb de "pasa proasta"(au mai fost momente cand echipa a mers prost 2, 3, 4 ani la rand, cand avea un lot bun, schimband antrenorii precum sosetele), dar se cam aduna toate: lipsa stadionului propriu, indepartarea fanilor, pierderea palmaresului, a numelui, a siglei(intr'un cuvant IDENTITATEA!), toate duc spre un deznodamant previzibil...ANONIMATUL! Legat de acest litigiu cu Armata...nu sunt fanul niciuneia dintre parti, dar am o intrebare: daca Justitia(nu discut procesul si verdictul!) a decis ca tot ce inseamna Steaua Bucuresti(nume, palmares, sigla, culori) apartine CSA'ului, de ce nu si locul din Liga 1? Ca doar era in Liga 1 Steaua Bucuresti la momentul preluarii(frauduloase, dupa Justitie) de catre Gigi Becali, nu? Cum vine asta "Steaua Bucuresti(proprietatea CSA) are nume, culori, sigla si palmares din 1947 pana in 2003 si isi inscrie echipa in Liga 4" iar "FCSB(wtf?) are palmaresul din 2003 si locul in Liga 1" ??? Nu discut aspectele legate de faptul ca nu poate sustine armata o echipa in prima liga, ca este interzisa functionarea echipelor departamentale, doar ca mi se pare o fractura de logica: DACA GIGI NU ARE DREPTUL LEGAL DE A FOLOSI BRANDUL "STEAUA BUCURESTI"(CU TOT CEEA CE INSEAMNA EL), DE CE ECHIPA LUI(FCSB) JOACA IN LIGA 1? BA MAI MULT, DE CE ARMATA (DE BUNA VOIE SI NESILITA DE NIMENI), DUPA CE A RECASTIGAT DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA BRANDULUI, ISI INSCRIE ECHI

Vezi toate comentariile (7)
Comentează