FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA GIURGIU - CFR 2-2 (3-1 ÎN TUR)

ASTRA GIURGIU - CFR CLUJ 2-2 » VIDEO Cofetăria lui Enache! Giurgiuvenii se califică în finală, după remiza din retur

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 00:01

Astra a remizat cu CFR Cluj, scor 2-2, în returul semifinalelor Cupei României și s-a calificat în ultimul act care va avea loc pe 25 mai, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. În tur fusese 3-1 pentru giurgiuveni.

După un nou meci cu multe goluri, Costel Enache, tehnicianul de 46 ani de la Giurgiu, ajunge în prima finală din carieră.

La început a fost nimicul. Males a încercat să reamintească publicului că e fost internațional croat și a spart lâncezeala, însă șuturile de la distanță nu l-au încălzit suficient pe Lazar. Și-apoi a venit Butean.

Fundașul de bandă cu poftă de gol în poarta CFR-ului, îi stă bine unui om crescut de Universitatea!, a marcat din nou. O făcuse și-n tur. Lovitură liberă, aproape de vinclu, unde ajung doar unghiile lui Collado. Unghii care n-au putut opri șutul de 1-0.

„Dublă” Costache

Alibec a făcut imediat 2-0 din penalty. Deloc surprinzător, cu o cremă a oaspeților titulari pe bancă și în tribună. Ca să mai reducă din înghesuială, a intrat Deac în locul dezamăgitorului Ioniță II. Și, deși n-a avut o contribuție la gol, CFR a redus din handicap până-n pauză. Costache. Gol și, imediat după întrerupere, o ocazie uriașă de 2-2. Un 2-2 care ar fi relansat meciul. Tot el l-a relansat. Însă după ce Deac a ratat un penalty scos de Țucudean. Sunt importante și rezervele!

Arici pentru finală

Astra s-a făcut, însă, arici. A intrat și Dima, de n-a mai înțeles Cestor cum să se aranjeze stoperii!, și s-a terminat 2-2. Cu destule emoții pentru Astra, care avea, la un moment dat, și 5-1 la general.

E, însă, prima finală pentru Constantin Enache. Doar semifinalist anul trecut cu Botoșani. O finală meritată pentru o echipă care a jucat spectaculos în fiecare rundă și le-a servit prăjituri de meciuri puținilor fani.  Cofetăria lui Enache.

24 de goluri s-au marcat în meciurile Astrei din această ediție a Cupei, o medie de aproape 5 reușite/joc

4 trofee are Astra: un titlu, o Cupă și două Supercupe

Ambulanța după Omrani

Meciul s-a încheiat cu un moment care a speriat cele două echipe. Francezul Omrani s-a lovit la un duel cu Erico, a reintrat pe teren, după care a dat semne că se dezechilibrează și a căzut pe teren. Nu și-a pierdut cunoștința, însă le-a dat emoții coechipierilor. Ambulanța a intrat pe teren și l-a transportat de urgență la spital.

N-a văzut un penalty

„Centralul” Marcel Bîrsan a avut două momente complicate cu Omrani de la CFR în prim-plan. Le-a judecat greșit pe ambele. Mai întâi, faultat de Pires la marginea careului, francezul s-a ridicat fără să primească fault. Apoi, în minutul 79, n-a primit un penalty clar la intervenția celui mai slab om de pe teren, Erico.

Ghinion la Ploiești

Finala Cupei României se va disputa la Ploiești, pe stadionul "Ilie Oană", peste fix o lună, 25 mai. Un stadion cu ghinion pentru Astra. Aici a pierdut ultima ei finală, 1-1 (4-6 după penalty-uri) cu FC Voluntari. În rest, a luat o Cupă și o Supercupă pe Arena Națională și o a doua Supercupă în Gruia, chiar contra CFR-ului.

ASTRA GIURGIU - CFR CLUJ 2-2
Au marcat: Butean '34, Alibec '37 pen. / Costache '42, '66
A ratat penalty: Ciprian Deac '65

Vezi aici statisticile!

Vezi VIDEO cu golurile partidei!

ECHIPELE DE START

Astra: Lazar - Butean, Erico, Cestor, Radunovic - N. Roşu, R. Pires - V. Gheorghe, Alibec, Llullaku - Zoua.
Rezerve: M. Santos, R. Crişan, R. Moise, Hambo, Biceanu, Begue, Dima.
Antrenor: Costel Enache.

CFR: Jesus Fernandez - Peteleu, Mureşan, Lang, Camora - Hoban, Males - Costache, Moutinho, A. Ioniţă - Omrani.
Rezerve: Rus, Manea, Boli, D. Djokovic, C. Deac, Păun, G. Ţucudean.
Antrenor: Dan Petrescu.

VEZI AICI programul Cupei României!

 

 
 

 

VEZI ȘI: 

Teja, moment de sinceritate în conferință » Ce i-a transmis Gigi Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
cneius
cneius  •  25 Aprilie 2019, 07:21

"Cu destule emoții pentru Astra, care avea, la un moment dat, și 5-1 la general"...asta-i o gluma, nu ?

tinn
tinn  •  24 Aprilie 2019, 22:44

da di ce o plecat toti haterii ipocriti? voiam sa ma mai rad de ei

milogu2017
milogu2017  •  24 Aprilie 2019, 22:08

blat ordinar si scrupulos pentru a ceda meciurile din campionat

Vezi toate comentariile (26)
Comentează