FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ 2-2, 4-2 DUPĂ PENALTY-URI

Avantajele dinamoviştilor în Supercupa României » Creier italian, talent autohton şi Boubacar

Boubacar (dreapta) a făcut un meci foarte bun la debutul său la Dinamo
Boubacar (dreapta) a făcut un meci foarte bun la debutul său la Dinamo

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 21:09

Potrivit cifrelor InStat, "cîinii" au dominat constant la capitolul posesie, au de două ori mai multe pase precise decît clujenii, acoperind greşelile defensive cu aportul consistent în ofensivă al senegalezului Boubacar.

CFR a cîştigat mai multe dueluri, a interceptat mai des în jumătatea dinamovistă, ba chiar bucureştenii sînt cei care au pierdut de două ori mai multe baloane în terenul propriu. Totuşi, impresia e că Dinamo a dominat şi a cîştigat meritat. Iar cifrele InStat susţin rezultatul.

Posesie, combinaţii şi Munteanu

Deşi raportul paselor lungi reuşite e echilibrat, Dinamo a combinat mai mult şi a construit un joc mai legat: 511 pase medii şi scurte reuşite, faţă de doar 290 ardelenii. Asta pe fondul unei posesii constant superioare, încă înaintea eliminării lui Cadu, finalizată într-o medie de 60,4% faţă de doar 39,6%.

Esenţial în angrenajul dinamovist, încă o dată, Cătălin Munteanu: 12 baloane recuperate, mai mult decît Vass şi Mureşan la un loc (9), şi cel mai uzitat element în ţesătura de pase a alb-roşiilor.

Două revelaţii
Italianul a debutat cu Ba şi Boubacar, nou-veniţi care au confirmat. Primul a făcut risipă de efort şi a punctat la nivel estetic, al doilea are cele mai multe acţiuni ofensive reuşite 77, în condiţiile în care "centralii" clujenilor, Vass şi Mureşan, au reuşit împreună doar 65! Decisivă a fost, fireşte, folosirea lui Ţucudean după pauză. Dar dincolo de forma entuziasmantă a vîrfului şi de "dubla" reuşită, tehnicianul a mai mutat inspirat în două compartimente.

Inspiraţie italiană
Perioada dintre minutele 30 şi 45 a fost singura în care CFR a stăpînit jocul, egalînd situaţia în privinţa acţiunilor reuşite (76), deschizînd scorul şi recuperînd cele mai multe baloane, 13, faţă de toate celelalte momente ale partidei. Dar, după pauză, Dinamo a revenit: Bonetti l-a făcut pe Grigore să strîngă tot mai mult în stînga, unde Pulhac obosise şi urca tot mai puţin spre mijloc, anihilînd astfel "zona Sougou", singura dinamică în prima repriză. Apoi, a dictat rocada între Ba şi Munteanu: senegalezul a devenit punct fix în centru, şi cu sarcini defensive, iar românul a urcat în postura de regizor ofensiv. Două mutări care au dat CFR peste cap!

43% mai multe pase au reuşit dinamoviştii (534) decît jucătorii CFR-ului (308)

30 de recuperări au reuşit fundaşii laterali ai lui Dinamo, Nica şi Pulhac, faţă de doar 14 ale clujenilor Ivo Pinto şi Camora

98 de pase precise a reuşit Cătălin Munteanu, adică mai mult decît Sougou, Deac, Vass şi Valente la un loc (95)

504274-caseta-dinamo-cfr.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (427)
fotbalistu
fotbalistu  •  16 Iulie 2012, 19:04

baaa ce naiba , asta e issa ba, boubacar a iesit (,cred usor accidentat). astia sunt nebuni cu ziarul lor...........................

bighimot
bighimot  •  16 Iulie 2012, 12:22

Bravo, Dinamo, frumos joc ati jucat. Mi se par destul de corecte notele acordate dinamovistilor, poate Munteanu merita un 7. Valorosi africanii.

bogdanc77
bogdanc77  •  16 Iulie 2012, 10:35

Foarte frumos s-a miscat echipa. Btavo Bonetti, bravo baieti

Vezi toate comentariile (427)
Comentează