FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CFR CLUJ - U CRAIOVA 1-0

CFR Cluj - U Craiova, 1-0 // Primul meci oficial, primele controverse legate de arbitraj » Porumboiu și Crăciunescu se contrazic!

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iulie 2018 22:14

CFR Cluj a câștigat pentru a treia oară în istorie Supercupa României, scor 1-0, în fața celor de la U Craiova. În ciuda succesului, ambele echipe au avut reproșuri la adresa centralului Radu Petrescu, în special clujenii. 

Prezent la partidă, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a spus că s-ar fi impus acordarea a 3 lovituri de pedeapsă în meciul de azi, 2 pentru clujeni și una pentru craioveni. 

1. În minutul 9, la un duel Gardoș - Țucudean, ardelenii au cerut penalty. Reluările arată că fundașul craiovean e cu ambele mâini pe atacant. "Penalty nedat pentru CFR", a fost verdictul lui Ion Crăciunescu, după meci, la TV Digi Sport. 

2. În minutul 45, clujenii au solicitat un penalty la o intervenție a lui Răzvan Popa asupra lui Țucudean, dar arbitrul Radu Petrescu a lăsat jocul să continue. Reluările arată că jucătorul oltenilor atinge întâi balonul și după aceea are contact cu atacantul CFR-ului. 

tucudean

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu crede că centralul a avut dreptate: "Petrescu a judecat corect. Eu l-am înjurat când a fost de înjurat, dar bravo lui pentru prestația de astăzi. Fundașul atinge minge la faza incriminată de CFR, iar Țucudean amplifică reacția. Prea se zvârcolește. L-a văzut cum face și i-a zis «Ia întoarce-te tu pe partea cealaltă, mai pune-ți o pătură pe tine, că tot nu dau penalty»". 

Totuși, Crăciunescu a fost de altă părere și a spus la postul TV că s-ar fi impus acordarea unei lovituri de pedeapsă și în acest caz. 

3. În minutul 69, Burlacu îi ia fața lui Culio în careul clujean, dar cade, acuzând că ar fi fost îmbrâncit din spate de mijlocașul argentinian. Crăciunescu a spus: "E trist, Petrescu nu a controlat jocul. Aici se impunea acordarea celui de-al treilea penalty". 

4. A patra fază suspectă de penalty a venit pe finalul meciului, în minutul 88. Florin Gardoș a intervenit în careu și a respins în corner o minge de lângă Djokovici. Petrescu a lăsat jocul să continue. Reluările fazei arată că stoperul craiovean împinge cu brațul drept mingea în corner. (foto jos)

gardos

Vezi și: GALERIE FOTO Sclipire de geniu a lui Mitriță în primul meci oficial al sezonului! Faza în imagini succesive

4 știri-blitz de la Supercupa României, CFR - Craiova » Comentator angajat special pentru 10 suporteri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  15 Iulie 2018, 12:53

Cred ca singura faza in care trebuia dat penalty a fost la Gardos.

observator_federal
observator_federal  •  15 Iulie 2018, 09:33
Postat de dinamo_fan pe 14 Iulie 2018, 22:46

CFR vreo 3 penaltyuri neacordate si chiar si asa au castigat.

Da, dar tot din penalty au câștigat ... Joc solid, experiența superioară a jucătorilor, omogenitatea echipei. O, ce fotbal frumos... Plus recitalul lui Arlauskis...

calinescu_
calinescu_  •  15 Iulie 2018, 08:45

CRACIUNESCU A VAZUT ALT MECI ....!!!! EL RAMANE UN FRUSTRAT CARE IN 90 % DIN CAZURI APARA INTERESELE PRIETENILOR ....!!!!! BULVERSEAZA TELESPECTATORII CU COMENTARIILE LUI DAND PENTRU FAZE IDENTICE APRECIERI DIFERITE ....!!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează