FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FINALA

EXCLUSIV Craiova cere schimbarea stadionului pe care se va disputa finala Cupei României! De ce nu mai vor oltenii să joace pe „Ilie Oană”

Craiova cere schimbarea stadionului pe care se va disputa finala Cupei României!
Craiova cere schimbarea stadionului pe care se va disputa finala Cupei României!

Articol de - Publicat sambata, 15 mai 2021 12:39 / Actualizat sambata, 15 mai 2021 16:30

După ce miercuri s-a calificat în finala Cupei României, acolo unde o va întâlni pe Astra Giugiu, CS Universitatea Craiova dorește ca partida să nu se mai dispute la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”.

  • Finala Cupei României, Astra – CS Universitatea Craiova se va juca pe 22 mai

După ce Guvernul a hotărât că suporterii pot reveni pe stadioane, în limita a 25% din capacitatea arenelor, iar Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat că finala Cupei României va fi primul meci cu fani în tribune, CS Universitatea Craiova dorește schimbarea locației. 

Oltenii vor ca partida prin care pot salva sezonul să fie mutată pe un stadion cu capacitate mai mare, preferând să joace pe Arena Națională, stadion indisponibil însă, deoarece va găzdui partide de la Euro 2020. Pe lista preferințelor Craiovei se află chiar şi arena din Bănie, stadionul „Ion Oblemenco”. 

Totodată, CS Universitatea Craiova cere ca procentul de ocupare al arenei să nu mai fie 25% și dorește ca Federația Română de Fotbal și autoritățile să permită fanilor să ocupe 50% din capacitatea stadionului la finala Cupei.

Fanii vor fi testați la stadion!

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat condițiile în care fanii vor putea reveni pe stadioane:

  • persoanele vaccinate anti-Covid: doar la 10 zile după completarea schemei de vaccinare;
  • persoanele care au un test negativ PCR: testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci;
  • persoanele cu test antigen negativ: testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

Spre deosebire de planul inițial, persoanele care s-au vindecat de Covid-19 nu vor mai avea accesul garantat pe stadion fără să fie testate! „Nu mai este valabil aspectul că dacă am fost bolnav, prezint hârtie că am fost bolnav. O să observaţi că am scos această posibilitate şi sunt două posibilităţi: vaccin sau test”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU. 

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat în direct la Digi 24 că „fanii care nu au fost vaccinați vor putea face un test antigen la arenă înainte de meci”.

Fanii Craiovei nu i-au iertat pe jucători

Oltenii au evoluat în semifinala Cupei cu tricouri speciale, având imprimate pe ele chipul lui Ion Oblemenco. Acesta ar fi împlinit 76 de ani pe 13 mai, a doua zi după returul cu Viitorul Tg. Jiu. 

De asemenea, galeria din Bănie a afișat un banner legat de ratarea titlului: "Cupa rămâne doar o simplă consolare / Campionatul s-a dovedit iar un vis prea mare".

2018e ultimul an în care Craiova a câștigat Cupa României: 2-0 cu Hermannstadt în finală

VIDEO Anunțul momentului: fanii revin pe stadioane! + Purtatul măștii nu mai este obligatoriu

Citește mai multe știri despre Cupa României:

S-a aprobat! În ce condiții revin fanii pe stadioane: teste COVID și la meci! » MTS, cerință bizară pentru cluburi

DDB, mesaj pentru Andreas Mihaiu după ratarea din semifinala cu Astra: „Ai greșit. De două ori”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
dansy
dansy  •  16 Mai 2021, 11:06

Apoi anul trecut se stabilise ca finala sa se joace la Craiova dar FRF a mutat-o ca de,juca FCSB.Acum de ce nu se poate?Pe de alta parte daca Universitatea cere schimbarea terenului de ce nu spune si care este cauza/cauzele.

dansy
dansy  •  16 Mai 2021, 11:02

Problemaministrului sanatatii este alta .El nu are nicio logica pentru ca daca nu intra pe stadioane decat 25 la suta si numai vaccinati s-au testati atunci de ce doar 25 la suta si 50 la suta.

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  15 Mai 2021, 20:03

Sa se joace pe Wembley

Vezi toate comentariile (9)
Comentează