FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SUSPICIUNE

EXCLUSIV Meci din Cupa României, cu două penalty-uri și gol direct din corner, suspectat de aranjament la pariuri: „Cotele pe goluri s-au prăbușit” » Cum explică președintele și antrenorul echipei bătute cu 4-0

Foto: Facebook @CSM Dumbrăvița
Foto: Facebook @CSM Dumbrăvița

Articol de , - Publicat joi, 08 decembrie 2022 14:13 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 17:15

Meciul de Cupa României dintre CSM Alexandria și CSC Dumbrăvița 0-4, disputat miercuri, este suspect de aranjament la pariuri. O sursă verificată a Gazetei Sporturilor din industria de gambling a dezvăluit că, în timpul partidei, cotele pe goluri s-au prăbușit în mod inexplicabil. Oaspeții au câștigat cu două goluri din penalty și unul din corner. 

  • CSM Alexandria și CSC Dumbrăvița au făcut parte din grupa C a Cupei, alături de CFR Cluj, U Cluj, Farul și Rapid.

Jucată la Alexandria, pe stadionul CSS Peco, în etapa a treia din grupele Cupei, partida CSM Alexandria - CSC Dumbrăvița nu a avut miză în privința calificării în faza sferturilor. Alexandria, lider în seria 6 din Liga 3, și Dumbrăvița, locul 14 din Liga 2, nu mai aveau șanse să meargă mai departe. 

Meciul nu a fost transmis la TV pe niciun post și nici măcar pe FRF TV, platforma de streaming a Federației unde de obicei sunt transmise jocurile care nu intră în programul televiziunilor de sport. 

Mihai Rotaru a anunțat cine preia echipa, după demisia lui Mirel Rădoi: „Am avut o ședință, au dat drumul la treabă”
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru a anunțat cine preia echipa, după demisia lui Mirel Rădoi: „Am avut o ședință, au dat drumul la treabă”

Primele două goluri ale partidei au fost marcate din penalty: Simon (25), respectiv Toma (42). La pauză a fost 2-0 pentru oaspeți care apoi aveau să mai marcheze de două ori. În minutul 63, Călin Toma a înscris pentru 3-0 direct din corner, spre amuzamentul spectatorilor prezenți în tribune.

FOTO. Așa a arătat ieri gazonul de la meciul din Cupa României suspectat de aranjament la pariuri

Meci din Cupa României, cu două penalty-uri și gol direct din corner, suspectat de aranjament la pariuri: „Cotele pe goluri s-au prăbușit” » Cum explică președintele și antrenorul echipei bătute cu 4-0
Foto: Facebook @CSC Dumbrăvița
Meci din Cupa României, cu două penalty-uri și gol direct din corner, suspectat de aranjament la pariuri: „Cotele pe goluri s-au prăbușit” » Cum explică președintele și antrenorul echipei bătute cu 4-0
Foto: Facebook @CSC Dumbrăvița

2-2a fost scorul partidei CSM Alexandria - Farul Constanța, o mare surpriză din prima etapă a grupei de Cupa României. Echipa din Liga 3 a pierdut însă meciul doi cu U Cluj, 0-4

Sursă: „E evident că s-au pariat bani mulți"

La finalul partidei, Gazeta Sporturilor a primit o informație de la o sursă verificată din industria de monitorizare a pariurilor: cotele pe goluri marcate până la pauză și  în total s-au prăbușit în mod inexplicabil de câteva ori în timpul jocului.  Un exemplu: în baza de date a companiei australiene Crown Bet se observă cum cota pentru peste 2,5 goluri în meci scade, total nejustificat, de la 1,86 în minutul 1, până la 1,59 chiar înaintea marcării primului gol.

„Au forțat atât de mult, încât cotele s-au prăbușit. A fost evident că s-au pariat foarte mulți bani în live pe cele două evenimente. Anomaliile au fost depistate și pe piața asiatică de pariuri, dar și în Europa, în special la bookmakerii din estul Europei”, a declarat sursa pentru Gazeta Sporturilor. 

Gazeta a contactat cluburile implicate în acest meci. Președintele celor de la CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu, a negat vehement orice implicare în jocuri ilegale de culise. 

„Nu am nicio treabă cu acest lucru. Nu am nicio problemă cu cei care joacă la pariuri. Eu, ca președinte al clubului, nu joc la pariuri. Am avut un meci greu, pe un teren nămolos și am pierdut. Nu mă interesează ce fac alții. Cineva din club aruncă fumigene de genul ca să destabilizeze clubul.

A fost greșeală de portar la golul primit direct din corner. Am fost și eu portar la viața mea.  Nu pot să îl acuz pe portar, pentru că ne-a ajutat foarte mult și cu Miercurea Ciuc și cu Progresul Spartac. Practic, el ne-a calificat în grupele Cupei. 

Sunt mulțumit de jucători, chiar dacă am pierdut cu 4-0, și vom ataca promovarea. Pe mine nu mă interesează pariurile, nu fac blaturi. Nu am făcut asta în 7 ani de zile, de când sunt președintele clubului. 

Aș putea să vă răspund cu o altă întrebare: «De ce când am pierdut cu Cozia, nu am fost acuzați că jucăm la pariuri?»”, a declarat președintele Bogdan Ciobanu, pentru Gazeta Sporturilor. 

Florin Macavei, președintele secției de fotbal din cadrul CSC Dumbrăvița, a comentat, de asemenea, informațiile prezentate de Gazetă. 

„Habar nu am despre ce e vorba. Nici nu am fost atent la adversari, am fost concentrat pe echipa mea. Nu pot să comentez această informație. Pe mine mă interesează numai echipa mea și jucătorii mei”, a fost răspunsul lui Florin Macavei. 

Oboroabă, antrenor la un club controlat de mafia pariurilor

Antrenorul echipei învinse cu 4-0 este Ștefan Odoroabă (41 de ani), fost jucător la Unirea Urziceni, Petrolul Ploiești, Gloria Bistrița și Astra.  El a fost numit secundul lui Mugur Bolohan la Academica Clinceni în februarie 2016. Numirea a fost făcută în urma preluării clubului de către cetățeanul chinez Eric Mao, unul dintre cele mai importante personaje din mafia asiatică a pariurilor. 

La scurt timp, clubul a fost implicat în meciuri trucate, iar președintele Alexandru Dragomir - omul de încredere al chinezilor - a fost suspendat de Federație pe o perioadă de 3 luni pentru tentativa de aranjare a unei partide din liga a doua. 

Contactat de Gazeta Sporturilor pentru a obține un punct de vedere, Ștefan Odoroabă a confirmat că a fost secundul lui Mugur Bolohan la Academica Clinceni, însă a negat orice legătură cu jocurile trucate în care au fost implicați ilfovenii. 

„Da, am fost secundul lui Mugur Bolohan la Clinceni, dar nu am avut treabă cu cei din conducerea clubului. Știu că clubul a fost acuzat, însă eu nu am avut nicio legătură”.

Chestionat despre suspiciunile de la partida de Cupă cu Dumbrăvița, Odoroabă a răspuns: „Nu s-a întâmplat nimic cu echipa mea. Am întâlnit o echipă mai bună, o echipă de liga a doua. Am mai pierdut la scorul ăsta. Am și bătut noi, cu 7-1”. 

Gazeta a contactat și Federația Română de Fotbal. Răspunsul federației: "FRF are un contract cu o firmă specializată în monitorizarea pariurilor, mai exact Sportradar, contractul se referă la partidele din Liga 3.Până la această oră nu am primit nicio notificare oficială referitoare la meciul la care faceți referire, niciun avertisment din partea caselor de pariuri sau a specialiștilor în monitorizarea pariurilor, respectiv UEFA, Sportradar sau IBIA. Vă rugăm să ne puneți la dispoziție informația verificată de dumneavoastră, Departamentul de Integritate al FRF va demara o anchetă". 

Clasamentul final în grupa C din Cupa României

EchipăMeciuriPuncte / Golaveraj
1. CFR Cluj35 / 6-1
2. U Cluj35 / 5-1
3. Farul35 / 4-2
4. Rapid34 / 4-3
5. CSC Dumbrăvița33 /5-9
6. CSM Alexandria31 / 2-10

Citește și:

Ultima lovitură dată de Rădoi la plecarea din Bănie: „Au reziliat toți”

„Pe lângă Mioveni, 3 echipe au intrat deja și ele în spirala falimentului” » Comunicat tăios al AFAN, în scandalul datoriilor din Superliga

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
inshallah
inshallah  •  09 Decembrie 2022, 13:38

impachetari marca gsp

DoctorFifa
DoctorFifa  •  09 Decembrie 2022, 03:08

Ce chiar nu inteleg este faptul ca Gsp isi permite sa foloseasca cuvantul "***", dar atunci cand eu, ca user, scriu ca un meci *** vs *** este *** (pe fatza, a 20+ oara) - atunci imi este moderat cuvantul respectiv pe care il scriu intentionat cu i mare...seamana cu L)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

username_2
username_2  •  08 Decembrie 2022, 19:49
Postat de costeltudor pe 08 Decembrie 2022, 14:39

Am spus de mai multe ori : agențiile de pariuri sportive reprezintă GROPARUL sportului in general și a fotbalului in mod special !!!

împreună cu presa care acceptă să le facă reclamă la ore de vîrf

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close