FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - ASTRA 1-0, 5-4 D.P.

DDB, mesaj pentru Andreas Mihaiu după ratarea din semifinala cu Astra: „Ai greșit. De două ori”

Andreas Mihaiu a obținut un penalty în Dinamo - Hermannstadt 2-0 // foto: Imago +12   FOTO
Andreas Mihaiu a obținut un penalty în Dinamo - Hermannstadt 2-0 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 mai 2021 08:25 / Actualizat miercuri, 12 mai 2021 09:01

Andreas Mihaiu (22 de ani) a ratat un penalty la loviturile de departajare în returul semifinalelor Cupei României. Dinamo a învins-o pe Astra în timpul regulamentar, 1-0, a dus meciul la loviturile de departajare, unde giurgiuvenii s-au impus cu 5-4.

Cronica meciului Dinamo - Astra 1-0, AICI: „Popa pentru istorie”

Era 4-3 pentru Dinamo la loviturile de departajare și spre punctul cu var s-a îndreptat tânărul Andreas Mihaiu. Dacă ar fi transformat penalty-ul, Dinamo ar fi ajuns în finala Cupei. Mihaiu a ratat, însă. Nu o dată, ci de două ori, pentru că arbitrii au dictat repetarea execuției inițiale, din moment ce portarul Astrei, Mihai Popa, nu rămăsese cu măcar un picior pe linia porții în momentul șutului. 

De două ori, Mihaiu a fost „ghicit” de Popa, care a apărat. De atunci, Astra a transformat două penalty-uri, iar pentru Dinamo a ratat și Nepomuceno, astfel că giurgiuvenii au mers în finală.

DDB, mesaj de încurajare pentru Andreas Mihaiu: „Keep walking”

Fanii-acționari ai lui Dinamo nu îi poartă pică lui Mihaiu. Aceștia au amintit de una dintre cele mai importante ratări de la punctul cu var din istorie, a lui Roberto Baggio din finala Cupei Mondiale din 1994, când Italia a cedat la loviturile de departajare în fața Braziliei. Totodată, au adus în discuție faptul că Mihaiu a obținut penalty-ul care a dus la deschiderea scorului în ultimul meci al dinamoviștilor din campionat, victoria cu 2-0 în fața lui Hermannstadt. 

KEEP WALKING  (n.r. - continuă să mergi)

Erau peste 40 de grade la umbră. Dar cea mai apăsătoare era soarta unui finale care cădea pe umerii jucătorului care se apropia de punctul cu var. Șutul lui Roberto Baggio, Balonul de Aur din anul precedent. Mingea trece peste transversala porții lui Taffarel. La câțiva metri de bucuria lui Romario și Bebeto se află căpitanul Baresi care plânge și este consolat de Gigi Riva. 

Roberto nu va uita niciodată acel moment. Este cea mai cunoscută ratare a unui penalty. Toți își amintesc de codița lui Baggio și de tristețea lui de după ratare. Dar prea puțini își mai aduc aminte că înainte de Roberto, alți doi italieni, Franco Baresi și Daniele Massaro rataseră. Dacă Baggio ar fi înscris, pentru Brazilia era suficient să transforme următorul penalty și deznodământul era același. 

Mihaiu a greșit. De două ori. Dar ratarea lui a făcut să fim egalați, nu să fim eliminați. La meciul cu Hermannstadt a scos penalty și eliminare. Poate că acel moment ne-a adus salvarea de la retrogradare. Am pierdut calificarea în finala Cupei României Competiție care nu se compară cu World Cup, cum nu se compară Mihaiu cu Baggio. 

Suntem triști, dar TREBUIE SĂ RIDICĂM CAPUL DIN PĂMÂNT. Și noi și jucătorii. Trebuie să mergem mai departe. Dacă dăm la o parte loteria de la sfârșit și ne rezumăm la rezultatul de după 90 de minute, avem 5 meciuri consecutive în care suntem câștigători. Trebuie să câștigăm cu FC Argeș, iar jocul din seara asta ne arată că putem.
- Facebook @ Peluza Catalin Hildan-Dinamo

Mai multe știri despre Dinamo - Astra:

Mihai Popa, eroul Astrei, a început să cânte la final: „O sole mio!” :)

Aici s-a jucat totul! Moment crucial la penalty-uri: Mihaiu a ratat de două ori » De ce s-a repetat lovitura

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
1213785285311900
Adrian Ionica  •  12 Mai 2021, 21:51

De Esanu nu zice nimeni ca nici nu le a mirosit ! Sarea parca era prunea cu Suedia, la penalty trb sa stai concentrat nu sa topai ca un cangur..

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  12 Mai 2021, 15:04

Hai mai ce dracului! Au ratat marii fotbalisti o astfel de lavitura. Inclusiv dan petrescu sau miodrag belodedici. Si nu asa la o amarata competitie nationala. Era ditamai Campionat Mondial si nu a murit nimeni pentru asta. A trecut. Fruntea sus!

popescu222
popescu222  •  12 Mai 2021, 13:30
Postat de whiteredarad pe 12 Mai 2021, 10:32

Becali imi pare un patron mititel ( cind isi critica jucatorii),...pe linga DDB, care... il "urecgeaza pe Mihaiu. Pai astia chiar sint la nivel...de suporter, si isi permit o asemenea penibila chestie, doar in numele faptului ca aduna temporar...ceva banuti. Au ratat ei altii...mult mai importamti decit Mihaiu, si nimeni nu le-a zis nimic. ....RUSINICAAAA !!!

Amice, daca aveai rabdarea sa citesti tot articolul, si nu doar titlul manipulator dat de acesti pseudojurnalisti, ai fi vazut ca Mihaiu nu e urecheat, ci sustinut de DDB.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează