FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC VOLUNTARI

EuroPANDELEague » De ce victoria celor de la Voluntari nu e o surpriză în opinia lui Răzvan Luțac

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2017 09:24

Chiar dacă sunt șanse infime să joace în Europa League, echipa din orașul lui Florentin Pandele nu a câștigat deloc surprinzător Cupa României.

Și nu vorbim aici doar de o trupă în care aluatul dublu, cu o parte de experiență, ca Maftei, Marinescu, Lazăr ori chiar Acsinte, alta surprinzătoare și vivace, cu Voduț sau Bălan, s-au îmbinat cumsecade.

Plus un Niculescu în creștere și rodat la echipe care s-au bătut mereu pentru întâietate-n "B", ca Măciuca, Vâlcea și Mioveni.

Vorbim de o surpriză clădită pe spinare de surprize. În timp.

Acum fix 10 ani, o anume Unirea Urziceni, aflată înaintea celui de-al doilea sezon de primă ligă, anunță, prin Mihai Stoica, un parteneriat cu primăria Voluntari. "Urmează să pompeze 3 milioane de euro în club", suna știrea care încă există pe GSP.ro.

Pe unele pagini de Wikipedia în care update-ul se face cu o întârziere de un deceniu, mândria Bărăganului încă poartă, în titlu, numele de Unirea Voluntari Urziceni.

Peste un sezon, în 2008-09, Unirea Urziceni câștiga titlul. Nu avea să joace, însă, niciodată, pe un stadion SF, de 30.000 de locuri, din Voluntari, cum se anunțase inițial. Ci să retrogradeze și să dispară.

Între timp, Voluntariul apărut în 2010 înainta, sfios, în ligile inferioare. Însă s-a lipit inspirat de o altă surpriză.

Viitorul, actuala campioană. Cea pe care o va întâlni în cea mai neașteptată Supercupă a României din istorie.

Când trupa lui Hagi juca "acasă" la Chiajna, prin 2013, băieții erau cantonați la Voluntari. Galeria Viitorului venea tot din Voluntari. "Se va muta pe un stadion finanțat de Pandele", suna, în ziarul Național, al doilea anunț referitor la o arenă de împrumut a ilfovenilor.

Nu s-a întâmplat nici asta. Viitorul s-a întors la Ovidiu, pe un nou stadion. Însă Voluntariul n-a rămas cu mâna goală. O mulțime de jucători ai "Regelui" au fost împrumutați și au crescut în alb-vișiniul de lângă București.

Trei exemple sunt campioni de acum câteva săptămâni, precum Florin Tănase, Bogdan Țâru și Bogdan Mitache.

Alții, ca Dragoș Balauru, Vlad Achim, Cosmin Achim sau Florin Cernat, au venit definitiv.

Hrănită cu surprize, Voluntariul și-a făcut culoar către a ei.

Dacă mai punem și că patronul FCSB e nașul sponsorului Voluntariului ori că echipa are suflu rapidist, putem spune că o mică parte din fotbalul nostru gravitează, pe un teren arat într-un deceniu, încă de dinaintea apariției echipei, în jurul unui primar de suburbie.

Nu e plăcut, nu sună bine deloc, însă e bătătorit în timp și deloc surprinzător.

Ce se întâmplă cu locul de Europa League

FC Voluntari nu a făcut cerere pentru licența europeană până la 31 martie, termenul limită regulamentar, însă mai speră într-o schimbare după ce a câștigat Cupei României. Conform unor surse din FRF, șansele ar fi mici, dar Dan Leasă, managerul general al echipei, spune că echipa va juca în preliminariile Europa League.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  30 Mai 2017, 09:22

pentru Dl. Luţac, cu referire la GENITIV-DATIV pentru "căpşun" ... din articolul... http://premium.gsp.ro/premium/reportaj/singurul-steaua-dinamo-ramas-in-romania-gazeta-a-asistat-la-un-meci-epic-din-liga-4-cum-se-simte-cea-mai-mare-rivalitate-a-tarii-in-liga-tractoristilor-512176.html#adauga-comentariu ... unde aveţi dubii ortografice sau probleme cu declinări/conjugări - folositi dex.online ... https://dexonline.ro/definitie/c%C4%83p%C8%99un/paradigma

1126606734039233
Viorel Predosanu  •  28 Mai 2017, 17:49

1126606734039233
Viorel Predosanu  •  28 Mai 2017, 17:47
Postat de cezar_patru pe 28 Mai 2017, 13:15

***

Tipicul *** grobian, din caverne. Fără argumente, logica sau rationament, doar trivialitati si injurii greu articulate de un ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează