FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CUPA ROMÂNIEI

VIDEO Faze memorabile în Cupa României » Un portar a marcat de la 20 de metri + spectatorul-erou

CS Tunari - Metaloglobus, Cupa României
CS Tunari - Metaloglobus, Cupa României

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2021 19:33 / Actualizat marti, 24 august 2021 22:21

Meciul dintre CS Tunari și Metaloglobus, scor 1-0, partidă disputată în Cupa României, a oferit un moment incredibil. Meciul era pe cale să fie amânat, dar un spectator a salvat cele 2 echipe.

Concret, în timpul jocului dintre echipa din Liga 3 și cea de Liga 2, în faza a III-a a Cupei României, unul dintre arbitrii asistenți s-a accidentat. Cum jocurile din acest tur al competiției KO nu au arbitru de rezervă, partida a riscat să fie amânată pentru a doua zi. Numai că cele două formații au avut noroc, iar meciul a fost reluat după circa 25 de minute de pauză.

Totul a decurs normal până în minutul 10, când arbitrul asistent George Turcu (Bucureşti) a acuzat o accidentare și nu a mai putut continua jocul. 

Partida a fost întreruptă și s-a decis să se reia a doua zi, din cauza faptului că meciurile din această fază a Cupei României nu beneficiază și de arbitru de rezervă, ci doar de central și doi asistenți, astfel că Turcu nu avea cum să fie înlocuit imediat în urma accidentării suferite.

Cele două echipe au fost „salvate” însă de un spectator aflat în tribunele meciului de la Chiajna. La stadion era prezent chiar un arbitru asistent, care s-a oferit să continue el să arbitreze la tușa 1, în locul accidentatului Turcu. Este vorba despre Ionuț Neacsu.

Faze memorabile în Cupa României » Un portar a marcat de la 20 de metri + spectatorul-erou
Ionuț Neacșu, intrând să arbitreze

Acesta a primit acceptul observatorilor și meciul a continuat cu el tușier.

Bogdan Căucă, protagonistul zilei în Cupa României

Duelul orgoliilor SR Brașov - FC Brașov a fost decis de portarul gazdelor Bogdan Căucă. Acesta a finalizat superb în minutul 86 o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.

INEDIT! Golul lui Bogdan Căucă văzut din cabina comentatorilor. #SteagulRenaște prin noi!

Posted by SR Brașov on Tuesday, August 24, 2021

„Am câteva goluri la Liga 4. Mă bucur ca am reuşit să marchez şi că echipa a câştigat. Cu siguranţă este cel mai dulce gol pentru mine. Ne gândeam că avem o şansă, ştiam că vor veni demoralizați după rezultatele pe care le-au avut. A fost şansa noastră” 
- Bogdan Căucă

Cupa României, faza a 3-a

  • SR Braşov – FC Braşov 1-0 Căucă (86)
  • CS Tunari – Metaloglobus 1-0 Mihai (85)
  • Metalul Buzău – FC Buzău 1-3 Pavel (58 pen.) / Ciobanu (8), Petre (39 pen.), Ekollo (90+1)
  • Gloria Bistriţa Năsăud – Unirea Dej 1-1, 2-4 d. prel. Curtuiuș (80), Gal (98) / Cocian (20), Pop (103), Manole (116, 118)
  • CSM Jiul Petroşani – CS Hunedoara 0-5 Buș, Motta, Herghelegiu (pen.), Iacob, Arnăutu
  • ACSO Filiaşi – Vediţa Coloneşti 2-2, 9-8 d. pen.
  • Sporting Roşiori – CSM Slatina 0-1 Doman (57)
  • FC Pucioasa – Unirea Bascov 0-2 Florescu (52), Teodorescu (90+2)
  • Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova 0-2 Ban (74), Bozian (90+4)
  • AFC Odorheiu Secuiesc – Unirea Ungheni 3-1 Szilard Mitra (5, 18), Stanciu (22) / (67)
  • Recolta Gheorghe Doja – Agricola Borcea 3-1 Neagu (45+1), Anton (79), Gheorghe (86)
  • CSM Focşani – Aerostar Bacău 2-2, 2-4 d. pen.

Scandal după ultimul meci al celor de la Metaloglobus

Duelul dintre Metaloglobus și Hermannstadt a fost unul al foștilor rapidiști. Nicolae Grigore este antrenorul gazdelor, iar Marius Măldărășanu stă pe banca sibienilor. Cel din urmă a fost nemulțumit de atitudinea lui Marius Burcă, președintele clubului bucureștean, pe care îl acuză că a înjurat pe durata întregii partide.

„Sper să joace la fel și împotriva celorlalte formații. Sunt ambiții mari. Nu vreau să spun mai multe. Am lucrat cu Burcă, dar din minutul 1 înjura arbitrul. Asta e, și-a dorit să câștige propria echipă, a pus presiune. Li s-a transmis și jucătorilor starea asta. Repet, noi am căzut în capcana acestor fragmentări. 

Mie îmi place să joc fotbal, să construim, să jucăm ofensiv. Arătăm bine. Este frustrant așa, când încerci să joci, apoi primești un gol din fază fixă. Credem în continuare, sunt puncte multe puse în joc. Vor fi și meciuri între contracandidate runda asta”, a spus Marius Măldărăsanu, la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Marius Burcă, membru în Comitetul Executiv al FRF

Marius Burcă, oficialul acuzat de Marius Măldărășanu, este reprezentantul formațiilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF. Ion Crăciunescu a comentat pe seama acestui lucru.

Faze memorabile în Cupa României » Un portar a marcat de la 20 de metri + spectatorul-erou
Marius Burcă, președinte Metaloglobus

Este o rușine mare! Cum poți să fii reprezentantul unei divizii și să ai un asemenea comportament? Ce mare conducător ați văzut dumneavoastră să înjure în marile campionate? La noi merge. E divizia B, are forță, nu are niciun arbitru curaj să scrie în raport. E membru în Comitetul Executiv. 
- Ion Crăciunescu, la „Fotbal Club”, de la Digi Sport

Citește alte știri despre fotbalul din România:

Televiziunile, revoltă în cazul celor 4 antrenori interziși: „Să ne spuneți sub ce formă să îi prezentăm"

Ioan Becali pleacă la Istanbul cu Moruțan: „Face vizita medicală și semnează”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează