FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DECIZIE

S-a aprobat! În ce condiții revin fanii pe stadioane: teste COVID și la meci! » MTS, cerință bizară pentru cluburi + ce meciuri pot avea spectatori în acest sezon

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat că finala Cupei României, Astra - CS Universitatea Craiova, se va desfășura cu spectatori.
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat că finala Cupei României, Astra - CS Universitatea Craiova, se va desfășura cu spectatori.

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 mai 2021 21:29 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 22:52

Guvernul a anunțat astăzi OFICIAL că suporterii pot reveni pe stadioane, în limita a 25% din capacitatea arenei. Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat că finala Cupei României, Astra - CS Universitatea Craiova, va fi primul meci cu fani în tribune. Alte 9 partide s-ar mai putea disputa cu suporteri în acest sezon.

  • Finala Cupei României, Astra – CS Universitatea Craiova se joacă pe 22 mai, la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”.
  • Singurele meciuri care se joacă după finală și ar putea avea spectatori în tribună sunt cele din ultima etapă din play-off, plus barajele pentru ultimul loc de Conference League și cele de retrogradare/menținere în L1.
  • În prealabil trebuie publicat un ordin comun elaborat de MTS și MS, apoi schimbat protocolul medical.

E sigur, finala dintre Astra și Craiova se va disputa cu fani în tribune, în limita a 25% din capacitatea arenei. Asta înseamnă că aproximativ 3.800 de suporteri vor putea asista la duelul pentru Cupa României. Mai mult, Guvernul anunță că limita s-ar putea ridica la 50% din luna iulie, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna respectivă (cifra n-a fost comunicată încă de autorități) și incidența din județ/localitate este mai mică s-au egală cu 3/1.000 de locuitori.

Fanii vor fi testați la stadion!

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi condițiile în care fanii vor putea reveni pe stadioane:

  • persoanele vaccinate anti-Covid: doar la 10 zile după completarea schemei de vaccinare;
  • persoanele care au un test negativ PCR: testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci;
  • persoanele cu test antigen negativ: testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

Spre deosebire de planul inițial, persoanele care s-au vindecat de Covid-19 nu vor mai avea accesul garantat pe stadion fără să fie testate! „Nu mai este valabil aspectul că dacă am fost bolnav, prezint hârtie că am fost bolnav. O să observaţi că am scos această posibilitate şi sunt două posibilităţi: vaccin sau test”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat în direct la Digi 24„fanii care nu au fost vaccinați vor putea face un test antigen la arenă înainte de meci”.

MTS, decizie ciudată: „Trebuie aprobare pentru fiecare meci în parte”

Novak a anunțat că aprobările pentru disputarea partidelor cu spectatori trebuie obținute pentru fiecare partidă în parte! „Aprobările se vor obține individual, fiecare în parte şi neapărat îmi doresc să ne solicite, dar îmi doresc, totodată, să aibă şi staff-ul tehnic care să asigure securitatea spectatorilor”, a explicat Novak. Practic, o echipă calificată în play-off-ul Ligii 1 ar trebui să trimită nu mai puțin de 20 de cereri într-un sezon pentru a putea primi fanii pe teren propriu. 

Gradul de ocupare, momentan, este de 25 la sută şi este unul foarte optimist pentru început, dar îmi doresc gradual să creştem acest procent
Eduard Novak, șeful MTS

Ce meciuri s-ar putea disputa cu fani în acest sezon:

Cum ministrul Novak a anunțat că finala Cupei României va fi prima cu spectatori pe stadion, mai rămân doar alte 9 meciuri din acest sezon care ar putea primii fani:

  • CFR Cluj - FCSB (25-27 mai*, etapa #10 din play-off)
  • Craiova - Clinceni (25-27 mai*, etapa #10 din play-off)
  • Sepsi - Botoșani (25-27 mai*, etapa #10 din play-off)
  • TUR -  2 baraje de menținere/promovare în Liga 1 (25-27 mai*)
  • RETUR - 2 baraje  menținere/promovare în Liga 1 (29-30 mai*)
  • semifinala barajului pentru Conference League (25-27 mai*)
  • finala barajului pentru Conference League (29-30 mai*)

*datele exacte vor fi stabilite în perioada următoare

Tot ce trebuie să știi înaintea partidei Craiova - CFR Cluj:

Citește mai multe știri de actualitate:

Tănase pleacă de la FCSB! Anunțul lui Gigi Becali: suma + când se face transferul

Cum și-a trezit Ilie Poenaru jucătorii: „Le-am spus niște cuvinte mai bărbătești”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
bimbaq
bimbaq  •  15 Mai 2021, 15:01
Postat de hermannstadtul pe 15 Mai 2021, 02:10

zvonuri, feicuri, astea nu țin. lumea s-a vaccinat și efectul se vede. și încă sunt cozi. vestea bună pentru tine e că probabil o să găsești pat din-alea cu conducte în gât la ATI

Nu va fi nevoie, am trecut prin covid, forma usoara spre medie, afectare pulmonara 5-10%. Am urmat protocolul american Front Line COVID-19 Critical Care Alliance si cel al Imunomedica (Virgil Gh. de la clinica lui Becali, se poate descarca gratuit, peste 100 de pagini, cel mai in detaliu studiu in romaneste). Ivermectina in prima faza virala (arbidol cine are sau chiar plaquenil-hidroxiclorochina) iar saptamana a doua steroizi si anticoagulant plus vitaminele D, C, zinc, samd. Nu mi-a scazut saturatia sub 94%, in 2 saptamani a trecut. Refuz sa fiu cobai la un "vaccin" experimental pana in 2023.

bimbaq
bimbaq  •  15 Mai 2021, 14:54
Postat de chupacapra pe 14 Mai 2021, 23:40

Serios? Unde ai auzit asta ?Da-mi si mie um link ceva.Si eu sunt impotriva vaccin dar vreau sa ma documentez

Pai asta nu auzi la CNN, TVR sau la antenele romanesti sau eu stiu ce posturi *** cu 30 de arginti la inceputul pandemiei! Pardon, parca 40 de milioane au primit cei din presa ca sa sustina versiunea oficiala a plandemiei. Sistemul VAERS din SUA, care contabilizeaza toate reactiile negative si decesele in urma "vaccinarii" raporteaza in 4 luni mai multi morti decat in ultimii 20 de ani! Mai mult decat atat, in depozitiile in fata senatului american (sau statului Texas, nu-mi adu se recunoaste ca VAERS nu captureaza decat 1% din cazuri. Vrei si la asta amanunte sau te descurci sa cauti singur? Pe youtube, twitter, facebook aproape toate rapoartele negative la adresa vaccinarii sunt cenzurate. AU mai ramas bitchute, brighteon, patreon sau website-uri private. Wordpress sterge blogurile la greu deasemenea... Daca tu zici ca esti impotriva "vaccinului" si n-ai aflat inca ce zice un Geert Vanden Bossche (virusolog si expert in vaccinuri, fost angajat al GAVI - inițiativa globală privind vaccinarea, si al Fundației Bill & Melinda Gates), fostul vicepreședinte Pfizer, Dr. Michael Yeadon, Dr. Sucharit Bhakdi specialist în microbiologie, Dr. John Ioannidis profesor de medicină la Universitatea Stanford si probabil nr. 1 mondial in boli infectioase, sau cei 12 care cica sunt in spatele a 65% din fake news impotriva vaccinurilor: Robert F. Kennedy Jr., Joseph Mercola, Sherri Tenpenny, samd. da-mi voie sa ma indoiesc de afirmatiile tale. Intra pe site-uri

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionica007
ionica007  •  15 Mai 2021, 12:27
Postat de robotzel pe 15 Mai 2021, 07:37

testur rapid cu antigeni nu este 300-400 lei decat in mintea ta bolnava. esti un manipulator de 2 bani si un mincinos. oricum cu siguranta nu ai votat pana acum decat cu PSD deci nu are importanta ce faci tu la urmatoarele alegeri. si da! nu se poate cu distantare pentru ca nu poate sta nimeni dupa fiecare cocalar din tribine sa pastreze distanta. solutia corecta este vaccinarea. se pare ca cei peste 500 mil de oameni deja vaccinati nu au patit nimic si nu au solzi pe spate si nici o coada. tousi daca asculti radio santz o sa afli ca este periculos.

Nu amesteca politica aici... Dupa afirmatiile pe care le faci, se pare ca esti unul dintre cei care au pus umarul la accederea la putere a sho.bo.lanilor neocomunisti. Incearca sa-ti lasi deoparte elucubratiile politice cand comentezi despre sport...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează