FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FORESTA SUCEAVA - DINAMO

FORESTA - DINAMO // VIDEO+FOTO Fiori reci pentru „câini” » Povestea celebrului meci Dinamo - Foresta 4-5: „Am jucat pe 3.000 de dolari”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 10:08

Dinamo întâlnește azi Foresta Suceava, în deplasare, într-un duel din optimile de finală ale Cupei României. Partida trezește amintiri microbiștilor români.

  • Fosesta Suceava - Dinamo, partidă din optimile de finală ale Cupei României, se joacă azi, de la ora 19:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport, Look Sport și TV Digi Sport!

În urmă cu 19 ani, pe 11 noiembrie 2000, Foresta Fălticeni le provoca roș-albilor una dintre cele mai mari umilințe interne din istorie, impunându-se în „Ștefan cel Mare” cu 5-4, după ce „câinii” conduceau la un moment dat cu 4-0. 

Ce s-a întîmplat atunci? În faţa a 6.000 de spectatori, Dinamo defila în faţa Forestei, avînd 3-0 la pauză. Imediat după reluare, Marius Niculae a marcat golul 4.

După 15 minute însă , jucătorul împrumutat de Steaua la Fălticeni, Robert Niţă, a dat semnalul revenirii trupei antrenate de Barbu. Peste alte 11 minute, Păcurar a făcut 4-2, iar Botan a marcat pentru 4-3 două minute mai tîrziu.

Ultimele zece minute au fost de infarct pentru suporterii alb-roşii. Acelaşi Botan a egalat în minutul 82, iar Robert Niţă a desăvîrşit coşmarul „câinilor”, punctând în ultimul minut golul victoriei Forestei. Comentatorii partidei, Felix Drăghici şi actualul editorialist GSP Cristian Geambaşu, au rămas înmărmuriţi, catalogând înfrângerea lui Dinamo drept „o umilinţă”.

Dinamo: Șt. Preda - T.Petre, Onuț, Mihali, V. Năstase, Bolohan - Tameș, Lupescu, Vl. Munteanu - Mihalcea, M. Niculae
Antrenor: Cornel Dinu
Foresta: E. Nae - Șchiopu, Ov. Ciobanu, Munteanu, Beldiman - Botan, Ene, Brujan, Semeghin - Păcurar, Niță
Antrenor: Marin Barbu
Marcatori: (T. Petre 12, Mihalcea 23, Tameș 43, M. Niculae 47 / Niță 62, 90, Păcurar 73, Botan 75, 82)

„Magiun” Barbu: „Am primit 3.000 de dolari pentru victorie”

„Dinamo va sufla şi în iaurt ca să nu aibă loc iar o surpriză! E un meci special pentru Suceava. După calculele hârtiei, o surpriză ar fi greu de realizat. Nu mai e echipa din anii 2000 a Forestei.  

La pauză, la 3-0, eram demis. Mi s-a spus după două săptămâni. Dacă mi se spunea după meci, plecam. Cineva l-a sunat pe Huțu (n.r. Eugen Huțu, finanțatorul echipei) și i-a spus că am câştigat cu 5-4.  

Pentru acea victorie am primit 3.000 de dolari. Ni s-a spus înainte de meci că vom primi această sumă pentru că nimeni nu se aștepta să câștigăm. Dacă vă uitați la acel meci, vedeți că am dat niște goluri de părea că jucăm de 20 de ani împreună”, povestea recent Marin Barbu, antrenorul Forestei din acel meci. 

Cum a redat Gazeta Sporturilor de luni, 13 noiembrie 2000, acel meci:

FORESTA - DINAMO // VIDEO+FOTO Fiori reci pentru „câini” » Povestea celebrului meci Dinamo - Foresta 4-5: „Am jucat pe 3.000 de dolari”
FORESTA - DINAMO // VIDEO+FOTO Fiori reci pentru „câini” » Povestea celebrului meci Dinamo - Foresta 4-5: „Am jucat pe 3.000 de dolari”

Vezi și:

DINAMO // Florin Prunea nu a mai rezistat! S-a luat de Mihai Stoica, după ultimele ironii: „Ciocu' mic, noi nu suntem în acea situație”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
7manuel
7manuel  •  30 Octombrie 2019, 14:07

Cea mai mare rusine din campionat 'realizata', cum altfel, de mimamo Bucuresti. In Europa, tot mimamo Bucuresti detine suprematia! Remember 17 Nentori, Knatsfyrnufelag, Vorskla Poltava!!!!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  30 Octombrie 2019, 14:03
Postat de Vlad Ghering pe 30 Octombrie 2019, 12:17

nu vreau sa va stric povestea frumoasa de altfel, dar vorbim de doua foreste diferite - falcticeni care a batut dinamo in 2000 a existat intre 1954 si 2003, iar suceava cu care joaca diseara dinamo este un alt club fondat in 1946. coincidenta, au aceleasi culori si acelasi stadion. numai bine!

Mda, iar unii zic că vorbim de două „dinamo-uri” diferite, adevărata Dinamo este cea din liga a 4-a... Culorile-s aceleași, iar cu stadionul știți cum e - nu se poate nimic fără conu` Nicu Badea, nu? Oricum, parafrazându-l pe comicul Dănuț cel ognean, „Fortza (neapărat cu tz, că așa scrie el...) Foresta!”

2070300296390090
Cristi Oprea  •  30 Octombrie 2019, 12:46

Nici de finala champions league din 2005 parca, dintre Milan si Liverpool, nu se vorbeste cat se vorbeste inca de acel meci. Doamne fereste

Vezi toate comentariile (5)
Comentează