FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FORESTA SUCEAVA - DINAMO

Foresta Suceava - Dinamo 0-4 // Foresta n-a mai reușit minunea » Dinamo, calificare en fanfare în sferturile Cupei României

Articol de - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 09:50

Dinamo a învins Foresta Suceava cu 4-0 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României. 

  • Până în acest moment, în sferturile de finală ale Cupei României s-au calificat Hermannstadt, FCSB, Academica Clinceni, Petrolul și Dinamo. Mâine se mai joacă Metalul Buzău - Poli Iași, Sepsi - Astra și Voluntari - Craiova. 

Răspunsul echipei lui Uhrin după apocalipsa anunțată teatral-bombastic de către Negoiță: victorie cu goluri spectaculoase, 4-0, la Suceava, cu Foresta, echipa ce i-a produs un coșmar istoric în 2000.

Mutați Liga 1 la Cupa României că prea e spectacol! Și-n tribune, și pe gazon. Ritmul a fost electrizant aseară în Arenii Sucevei, plăcut ochiului. Prima parte a fost ca un meniu bucovinean, bogat în ocazii și un eurogol semnat de Ricardo Grigore (9). Fundașul stânga, care a fost și central, a fost mutat iar în fața defensivei și a apărut la finalizare, pălind o minge ce s-a dus la vinclu.  

Trandafiri de la Moldova 

Și ratările au avut pe vino-ncoace! Chiar dacă localnicii s-au amărât. Dusan Uhrin, respectiv Petre Grigoraș, sunt recunoscuți ca meseriași care pun accentul pe fotbal, nu pe distrugerea lui. Alexandru Marin l-a făcut pe Cătălin Straton să-l pună pe ceh pe gânduri, că prea a blocat tot. Nu-i vorbă că elevul lui Grig i-a dat motive dinamovistului să facă reproșuri nenumărate "câinilor" negri. Portarul dinamovist a scos senzațional, exultând și el la ce paradă a făcut. Dar ocazia meciului a fost în dreptul oaspeților: în minutul 30, Popa a reluat cu capul, a scos incredibil Ailenei, iar Moldoveanu a reluat din 6 metri cu o foarfecă, mingea lovind vinclul. 

Perovici, new Montini 

Era să scriu că dinamoviștii au exersat în Bucovina fotbalul fără Nistor. Cel mai lăudat jucător al "câinilor" n-a impresionat timp de o oră, dar a avut nevoie doar de o scânteie. I-a dat din prima lui Moldoveanu, acesta la fel până la Perovici (62), idem și el cu execuția, deși mingea nu i-a venit chiar bine, și gata golul. Sârbul revitalizat de Uhrin după probleme cardiace pune inimă pe teren și dovedește un oportunism ce-l face pe Mattia Montini să se roage să-și revină medical cât mai curând posibil. La 4 minute de la apariția pe gazon, la prima atingere, Slavko a făcut ceea ce fac atacanții, a marcat, liniștind meciul. Tot el a înschis tabela, toate golurile roș-albilor fiind execuții "din prima", fără preluare! 

Moldoveanu (70) a înscris și el, după două assist-uri, după o fază ca la antrenament. Pe bravii răzeși ai lui Grig i-au lăsat bateriile de tot, totuși sunt locul 4 în liga a treia, chiar dacă au eliminat pe Gaz Metan în 16-imi. Minunea din Ștefan cel Mare a Forestei din 2000 n-a mai fost posibilă, cu tot devotamentul galben-verzilor. S-a terminat 4-0, doar că moldovenii n-au mai avut timp, spațiu, spirit pentru a mai întoarce rezultatul potrivnic. 

7 goluriîn Cupa României are Dinamo în acest sezon după un alt succes, 3-1 cu UTA la Arad, echipă de liga secundă

Răspunsul lui Rici 

De la sosirea sa în Ștefan cel Mare, Uhrin nu prea a mai avut ochi pentru Ricardo Grigore. Tânărul fotbalist a jucat un meci pentru naționala de tineret, dar nu a mai prins deloc echipa la Dusan până aseară. Strânsese 8 meciuri consecutive în toate competițiile în care a fost doar rezervă neutilizată! Jucase 90 de minute în prima partidă a cehului, cu Chindia (2-3), un minut cu Hermannstadt (3-0) apoi, asta a fost tot în mandatul lui Uhrin. La Suceava a fost titularizat, a reușit un gol splendid, primul al său în acest sezon, după alte două assist-uri în campionat. 

FINAL » Foresta Suceava - Dinamo 0-4

S-a terminat partida!

min. 87, GOL DINAMO, 0-4: Perovic reușește „dubla”

min. 80: Hagiu, jucător intrat pe teren în partea secundă, îl întinde serios pe Straton.

min. 77: Nistor găsește o pasă filtrantă de 30 de metri pentru Moldoveanu. Atacantul de 20 de ani al dinamoviștilor șutează în portar. 

min. 70, GOL DINAMO, 0-3: După două pase de gol, Moldoveanu își trece numele și pe lista marcatorilor cu un șut cu latul, din prima. Pasa i-a aparținut lui Brito.

min. 62, GOL DINAMO, 0-2: Perovic marchează cu o execuție acrobatică, din 8 metri, după o pasă ideală a lui Robert Moldoveanu. Atacantul sârb marchează în al doilea meci consecutiv, după victoria 3-2 cu Viitorul.

min. 60: Alexandru Marin primește o pasă excelentă pe culoar de la Căinari. Atacantul lui Petre Grigoraș își închide unghiul și șutează peste poartă. 

Atmosferă senzațională în Moldova! Sloganul „#șieu”, de pe autostradă, direct pe stadion

min. 55: Puljic e împins ușor de Stănescu pe o minge venită din corner. Mijlocașul Forestei reia cu capul, insuficient de puternic.

min. 52: Alexandru Marin reia cu capul de la 10 metri, dintr-un duel cu Klimavicius. Straton reține fără probleme. Dinamo pleacă pe contraatac și obține o lovitură de la colțul terenului. Nistor execută la colțul scurt, previzibil.

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 38: Drugă centrează înalt. Straton nu riscă și respinge peste poartă. 

min. 30: Dublă ocazie imensă! Robert Moldoveanu trimite în bară din „foarfecă”, după ce lovitura lui Ricardo Grigore a fost respinsă in-extremis, de pe linia porții, de Ailenei.

min. 24: Meciul continuă să aibă un ritm ridicat. Sucevenii încearcă un pressing agresiv, dar elevii lui Dusan Uhrin reușesc să îl dejoace. Dan Nistor scapă pe contraatac, vrea un dribling în plus și e deposedat. 

Foresta Suceava - Dinamo 0-4 // Foresta n-a mai reușit minunea » Dinamo, calificare en fanfare în sferturile Cupei României

min. 14: Moldoveanu scapă singur în flancul drept, îi pasează lui Nistor în apropierea punctului de la 11 metri, dar căpitanul dinamovist șutează pe centru. Moldovenii pornesc pe contraatac. Straton are o intervenție absolut senzațională în fața lui Martin și respinge în corner. 

min. 9, GOL DINAMO, 0-1: Ricardo Grigore marchează cu o execuție superbă,m în vinclu, de la marginea careului de 16 metri. Mingea i-a fost așezată de Robert Moldoveanu. 

min. 9: Prima mare ocazie de gol aparține oaspeților. Dinamoviștii scot mingea de pe linia porții!

min. 5: Căinari exexută prima lovitură de la colț a meciului. Defensiva dinamovistă respinge.

min. 4: Prima șarjă ofensivă a „câinilor”. Moura avansează în flancul stâng, dar încercarea de pasă la limita careului de 16 metri este greșită.

A început partida!

Echipele de start

Foresta Suceava: Ailenei – Sumanariu, Celeadnic, Mateciuc, D. Drugă – Rigoni, Vl. Stănescu – Cerlincă, Căinari, Rob. Martin – Al. Marin
Rezerve: Cărbune – O. Onofraş, Avrămia, June, Pipoş, Grumezescu, Hagiu
Antrenor: Petre Grigoraş

Dinamo: Straton - Moura, Puljici, Klimavicius, Corbu - Filip, Nistor, R. Grigore - Brito, Moldoveanu, Popa
Rezerve: Piscitelli, Ciobotariu, Popescu, Sorescu, Răuță, Mrzljak, Perovic 
Antrenor: Dusan Uhrin

Foresta și Sănătatea Cluj sunt singurele echipe din Liga 3 care s-au calificat în această fază a Cupei. Sucevenii sunt antrenați de Petre Grigoraș și ocupă locul 4 în cel de-al treilea eșalon, cu 20 de puncte din 10 meciuri. 

De partea cealaltă, Dinamo merge în Moldova cu un moral bun în ceea ce privește forma sportivă, dar fără speranțe ținând cont de anunțul patronului Ionuț Negoiță din conferința de presă de marți. (Detalii AICI) Mulți dintre jucători nu și-au primit salariile de peste o lună și jumătate, însă suporterii speră ca antrenorul Dusan Uhrin să-i motiveze și pentru acest meci. 

De altfel, dinamoviștii vor să-și ia revanșa în fața sucevenilor, după umilința trăită de „câini” pe 11 noiembrie 2000. Atunci, Dinamo a condus în „Ștefan cel Mare” cu 4-0 în minutul 70, dar la final s-au impus moldovenii, scor 5-4. 

Vezi și:

CUPA ROMÂNIEI // Programul optimilor de finală / VIDEO+FOTO » Hermannstadt învinge la Mioveni și e prima echipă calificată în „sferturi”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (135)
rocky2
rocky2  •  30 Octombrie 2019, 21:00
Postat de ishhhhhhhh pe 30 Octombrie 2019, 21:00

3-0 acuma

Cainii daca mai dau unu, au sfeclit-o!:)))

hector13
hector13  •  30 Octombrie 2019, 20:19

Aveti grija ce faceti la pauza. Cu astia de la Foresta nu e de gluma...:))

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  31 Octombrie 2019, 13:33

Acel meci nu se mai repeta nici peste 100 de ani. Chiar daca am vrea.

Vezi toate comentariile (135)
Comentează