FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC VOLUNTARI

FOTO Clau-gol a devenit Mister Niculescu » Cum și-a resuscitat "Lunetistul" echipa în pauza finalei: "Dădeați apa cu mătura!"

2017 Claudiu Niculescu a reușit să facă o poză cu trofeul abia în vestiar // FOTO Raed Krishan +6   FOTO
2017 Claudiu Niculescu a reușit să facă o poză cu trofeul abia în vestiar // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 00:00

Claudiu Niculescu (40 de ani) și-a trecut în palmares primul trofeu ca antrenor, adăugând Cupa câștigată cu Voluntari celor cucerite cu Dinamo ca fotbalist.

Este oficial: de sâmbătă noapte, Clau-gol a devenit domnul Claudiu Niculescu! Una dintre legendele contemporane ale fotbalului românesc a câștigat primul trofeu ca antrenor.

Vitrina personală îi este plină. Mai are 6 trofee ca fotbalist, toate ca atacant al lui Dinamo. Plus două individuale, fiind golgeterul campionatului intern în 2005 și 2007.

"Lunetistul" a făcut într-o seară magică la Ploiești saltul în rândul antrenorilor care-și completează cu succes cariera de fotbalist. Și-a adus Cupa României în premieră la Voluntari.

Cu ce a ieșit în față

Claudiu Niculescu a sărbătorit decent momentul glorios al carierei sale de antrenor. A preluat echipa pe 3 aprilie 2017, după doi ani în care nu mai avusese angajament.

Cea mai mare victorie a sa până sâmbătă seară fusese eliminarea lui Dinamo din Cupa României, în toamna lui 2014, când pregătea pe CS Mioveni.

Voluntariul este de-abia a doua grupare din Liga 1 pe care o pregătește. A reușit să-i salveze rapid pe ilfoveni din lupta cu retrogradarea în acest sezon, iar în proximul va avea drept misiune calificarea în play-off.

"Dădeați apa cu mătura!"

La pauza finalei Cupei României, când Astra conducea cu 1-0 și părea că se îndreaptă fără probleme spre un succes facil, Claudiu Niculescu le-a transmis un mesaj de suflet elevilor săi în vestiar: "Ați venit aici ca să încercați să faceți istorie. Acum un an pe vremea asta, dădeați apa cu mătura de pe teren la barajul cu UTA. Aveți șansa uriașă de a câștiga un trofeu, poate fi o posibilitate unică în cariera voastră. Ce veți face?". Ilfovenii au prins aripi, au egalat din penalty, apoi s-au impus la loviturile de departajare.

Escaladând Everestul

"Sunt fericit, ca antrenor împlinirea e mai mare decât ca fotbalist. Există și o mai mare uzură, și extenuare, și presiune, și nerăbdare. Meritul este al băieților, jucătorii au dus greul sezonului, al Cupei României. N-am avut emoții la penalty-uri, am simțit că vom învinge.

De fapt, nu fabulez și nu mint, dar să vă spună jucătorii că le-am zis încă de când sorții ne-au scos înainte Craiova în semifinalele competiției că vom câștiga trofeul. Am învins cele mai puternice echipe în ultimele două faze ale Cupei, Craiova și Astra.

Sunt mici cuvintele care să descrie exact bucuria pe care o simt în suflet că am câștigat acest trofeu. Înainte, ca fotbalist, după un mare succes mă simțeam ca pe Everest... Erau declarații ale tinereții, acum sunt împlinit. Și ceva mai mult decât atât!", a comentat Mister Niculescu.

Cupa vine de la 11 metri

Voluntariul s-a impus în Cupa României după ce a trecut atât de CSU Craiova, cât și de Astra cu ajutorul penaltyurilor! Mai întâi, s-a impus în fața oltenilor printr-un penalty executat de Laurențiu Marinescu în minutul 89, în manșa secundă rezultatul fiind o remiză albă.

Apoi, sâmbătă seară, la Ploiești, tot Marinescu - mijlocașul fiind născut în orașul lui Caragiale - a adus egalarea de la punctul cu var în minutul 83. Iar la penalty-urile de departajare, ilfovenii au înscris din toate cele 5 lovituri, portarul Dragoș Balauru parând șutul lui Alexandru Stan.

"Este anul FCV! FC Viitorul a câștigat campionatul, FC Voluntari a luat Cupa României. Și noi creștem tineri talentați la academia noastră, care vor putea ajunge mari fotbaliști"
Claudiu Niculescu, antrenor FC Voluntari

"Cu două luni în urmă făceam pe ziaristul la meciuri, acum am luat Cupa României, după ce am scos echipa din subsolul clasamentului. Le-am zis jucătorilor mereu să aibă încredere în ei, atât"
Claudiu Niculescu, antrenor FC Voluntari

Cum arată Supercupele verii în Europa

Țara Confruntare
Spania Real Madrid - Barcelona
Anglia Chelsea - Arsenal
Germania Bayern Munchen - Borussia Dortmund
Franța Monaco - PSG
Italia Juventus - Lazio
Olanda Feyenoord - Vitesse Arnhem
România Viitorul - Voluntari

Cifrele unei performanțe:

  • 2010 este anul fondării Voluntariului, fiind a doua cea mai tânără grupare din Liga 1, după ACS Poli (2012)
  • 2009 este anul fondării Viitorului, noua campioană a României
  • 3 antrenori au fost în acest sezon pe banca Voluntariului: Florin Marin, Dinu Todoran și Claudiu Niculescu
  • 6 echipe are în palmares ca tehnician Niculescu: U Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni și FC Voluntari
  • 20 este numărul echipelor ce-au câștigat Cupa României
  • 10 mii de euro este bonusul cu care va fi retribuit fiecare titular al Voluntariului pentru câștigarea Cupei, urmând ca restul jucătorilor să fie remunerați în funcție de minutele jucate
  • 9 meciuri are Claudiu Niculescu ca antrenor al Voluntariului, 5 victorii, 2 remize și 2 eșecuri, golaveraj 12-11

Top 5 orașe câștigătoare de Cupa României cu cea mai mică populație

  Oraș Echipă Nr. de locuitori Ediția
1. Turnu Severin CFR 31.000 1943
2. Turda Arieșul 38.000 1961
3. Petroșani Jiul 40.000 1974
4. Reșița Metalul 41.000 1954
5. Voluntari  FC Voluntari 43.000 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  29 Mai 2017, 12:42

niculescu va ajunge antrenor adevarat, de mare valoare! bravo, claudiu!

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  29 Mai 2017, 10:46
Postat de Andronic Popovici pe 29 Mai 2017, 09:08

sa jucat finala Campionilor europeni si nu am bagat de seama ,ce e Real ,Barsa pe langa acesti Voluntari din Satul de langa Bucuresti ,ce nu au mai fost minuni din astea ,Urzicenii si Chiajna sunt tot de pe acolo . Ce ar fi sa faceti voi un campionat separat ca de Vest nu intereseaza pe nimeni . Asta e ,pana nu vom face o echipa gen Barsa nu ne putem bate cu Realul din Bucuresi si satele lor.

Finala UCL e pe 3 iunie 20127,,, nici angajatii Gsp NU citesc propriul ziar, e prea complicat. http://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/decizie-suprinzatoare-ce-echipament-va-purta-real-madrid-in-finala-ligii-cu-juventus-511731.html

chris_bu67
chris_bu67  •  29 Mai 2017, 09:13

Felicitări,Claudiu!Sunt convins că într-o bună zi vei antrena cu succes și Dinamo București!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close