FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC BOTOȘANI - U CRAIOVA 2-1, 3-6 LA GENERAL

FOTO + VIDEO U Craiova e prima echipă calificată în finala Cupei României » Meci superb cu 3 goluri și alte ocazii uriașe la cele două porți

FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor +12   FOTO
FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 mai 2018 18:57

U Craiova este prima finalistă e ediției din acest an a Cupei României. Oltenii au pierdut la Botoșani, 1-2, însă supervictoria obținută în tur pe "Ion Oblemenco", 5-1, a facilitat calificarea alb-albaștrilor în finală. 6-3 la general pentru echipa lui Mangia, care e foarte aproape de trofeu.

  • Cea de-a doua finalistă se va stabili joi. Gaz Metan Mediaș va primi vizita lui AFC Hermannstadt. În tur, sibienii s-au impus cu 1-0.

Oltenii au făcut azi unul dintre cele mai proaste meciuri ale sezonului. Apărarea a funcționat la parametri extrem de slabi, iar atacul botoșănenilor, aflată în zi de grație, a pedepsit erorile incredibile ale craiovenilor. A făcut-o întâi Axente, în minutul 13, care a înscris în poarta goală după ce Moruțan îi amețise pe fundașii Craiovei.

FC Botoșani a continuat să preseze și a fost la un pas să marcheze golul doi, însă arbitrul a anulat golul de 2-0, după o fază controversată, motivând că goalkeeper-ul Mitrovici ar fi fost faultat în atac (detalii, aici).

Moldovenii au mai avut un gol anulat, în minutul 51, dar reușita lui Golofca a venit dintr-un ofside clar.

În cele din urmă, U Craiova a reușit să egaleze. În minutul 61, Mitriță a destabilizat apărarea gazdelor și a înscris cu un șut plasat, la care Cobrea nu a găsit răspuns.

Oltenii aveau deja calificarea în buzunar, dar fragila defensivă a lui Mangia a continuat să dea rateuri: în minutul 66, Kelici a luftat inexplicabil, vârful Golubovici a speculat, lobându-l pe Mitrovici și marcând golul de 2-1.

Trupa lui Costel Enache s-a năpustit în atac până la final, tulburând și mai mult apărarea oltenilor, dar golul a întârziat să mai apară, moldovenii fiind protagoniștii unor erori monumentale.

Moldovenii se consolează cu o victorie de palmares, dar ratează șansa calificării în prima finală din istorie.

U Craiova așteaptă cu nerăbdare finala de pe 27 mai de la București, dar jocul prestat în această seară demonstrează de ce Craiova a fost lăsată la distanță în Liga 1 de tandemul CFR Cluj - FCSB.

FC Botoșani - U Craiova 2-1
Au marcat: Axente '13, Golubovici '66 / Mitriță '61
TEXT / VIDEO

echipele de start

FC Botoșani: Cobrea - Plămadă, Burcă, Miron, Muşat - Rodriguez, Achim - Roman, Moruţan, Golofca - Axente
Rezerve: 
Pap, Tincu, Dumitraş, Chitoşcă, Oaida, Golubovic, Serediuc
Antrenor: 
Costel Enache

U Craiova: Mitrovic - Popa, Kelic, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag - Gustavo, Băluţă, Mitriţă
Rezerve: Popescu, Popov, Burlacu, Bancu, Glavina, Martic, Screciu
Antrenor: Devis Mangia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
dansy
dansy  •  11 Mai 2018, 14:22
Postat de observator_federal pe 09 Mai 2018, 20:07

Adevărul e că oltenii joacă prea finuț, arbitrii nu-i ajută (vezi și meciul ultim de la Cluj - nimeni nu realizează că din nou Craiova a fost "ciupită" de arbitri?) și atunci toți ghiolbanii își propun să câștige contra lor... Păi botoșănenii azi, nici să nimerească spațiul porții sau să se prindă cum e chestia aia cu offside-ul nu au fost în stare. Și doar au fost lăsați să domine (ca la rugby). Rudimentari.

Asa este :rudimentari si heirupisti.Nu stiu nimic decat tare si dupa ea,mingi aruncate la intamplare,faulturi grosolane.Pai daca Birsan ar fi dat ROSU la acel fault-marca Botosani-facut asupra lui Gustavo in primele 10-15 minute meciul era gata.Asa ca astia de la Botosani tipa degeabaca nu stiu fotbal

doritor
doritor  •  10 Mai 2018, 17:12

Băăăă mari specialisti inclusiv Craciunescu la ”golul” lui Roman trebuia galben pentru ca a dat in minge dupa fluierul arbitrului.Uitati-va la Fereira cum e cu bratele pe sus si nu face niciun pas spre coltul portii de si ar fi avut timp.Ca n-a fost fault la speriatul ala de portar si eu cred ,dar nici gol n-a fost. In rest nu stiu cine face transferuri la U Cv.,dar a dat-o in bara cu toti Ori sunt accidentati,ori fara valoare. Atunci e normal sa gafaie si pentru locul 3.

116530435479785
Anca Toma  •  10 Mai 2018, 08:05

Fesnic si Coltescu au decis ca Olguta sa-si vada Craiova in finala.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close