FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  HERMANNSTADT - U CRAIOVA 0-2

HERMANNSTADT - U CRAIOVA 0-2 // VIDEO + FOTO "Așa e la Craiova"! Finală ÎNCÂNTĂTOARE în Cupa României, într-o atmosferă de vis pe Arena Națională

FOTO: Cristi Preda +20   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 mai 2018 22:52

U Craiova s-a impus în fața lui AFC Hermannstadt, scor 2-0, și este noua deținătoare a Cupei României.

Hermannstadt nu a părut vreo clipă impresionată de importanța momentului. Nici numele adversarei, nici cei 17.000 de olteni din tribunele Arenei Naționale nu i-au intimidat. Nou-promovata în Liga 1 a fost mai periculoasă în primul sfert de oră. Omogenă pe faza defensivă, trupa lui Pelici a ripostat de fiecare dată prin mingi lungi, la bătaie, pentru viteza lui Blănaru și Rusu. Strategia a funcționat în două rânduri, când doar precizia a lipsit pentru ca tabela să fie modificată.

Craiova a echilibrat treptat partida. Gustavo a dat primul semnal, în minutul 29. După o combinație rapidă, brazilianul Craiovei a trimis mingea în poartă cu un șut în cross, de la marginea careului de 16 metri.

Mangia a temporizat excelent jocul. Iureșul lui Hermannstadt a fost potolit în minutul 58, când Mitriță a înscris din fața porții goale, după o acțiune-școală a oltenilor: o minge recuperată la jumătatea terenului a ajuns în flancul drept, la Băluță. Decarul oltenilor a dat dovadă de altruism și i-a oferit mingea pe tavă lui Mitriță, desemnat jucătorul finalei. 

Finalul partidei i-a găsit pe oltenii din tribune intonând noul imn, "a e la Craiova", în timp ce defensiva a făcut față cu brio acțiunilor previzibile ale sibienilor.

30.640
de spectatori au asistat la finala Cupei României

AFC Hermannstadt - U Craiova 0-2
Au marcat: Gustavo '29, Mitriță 58

Desfășurarea TEXT a partidei: 

Final de meci! Universitatea Craiova câștigă Cupa României!

min. 90: Partida este prelungită cu 3 minute. 

min. 84: Mitriță iese de pe teren în uralele fanilor. Andrei Burlacu îi ia locul. Crainicul anunță numărul oficial al suporterilor de pe Arena Națională: 30.640.

min. 78: Căbuz are o intervenție în ultimă instanță în fața lui Băluță.

min. 77: Băluță, golgeterul actualei ediții a Cupei României, e aproape să marcheze după o combinație rapidă în flancul drept. 

min: 72: Jucătorii sunt implicați într-un meleu. Coman ș-a doborât pe Bancu și totul a degenerat. 

min. 61: Herghelegiu și Kelici au o mică dispută în careul Craiovei. Ambii sunt avertizați cu galben.

min. 58: GOOOOL Craiova! Mitriță înscrie din fața porții goale, după o acțiune școală a oltenilor. O minge recuperată la jumătatea terenului ajunge în flancul drept, la Băluță. Decarul oltenilor e altruist și îi oferă mingea pe tavă lui Mitriță.

min.54: Bancu primește cartonaș galben. Gustavo se accidentează și cere intervenția echipei medicale.

min. 51: Hermannstadt cere henț după o centrare a lui Blănaru. Arbitrul acordă doar lovitură de la colțul terenului. 

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză! U Craiova - Hermannstadt, 1-0.

min. 42: Zlatinski vede cartonașul galben pentru o tragere de tricou. 

min. 41: Bogdan Rusu încearcă să îl surprindă pe Mitrovic cu un șut de la mare distanță. Mingea capată efect exterior și trece la un metru de poartă.

min. 40: Zlatinski îl lansează excelent pe Băluță. Mijlocașul oltenilor încearcă să îi paseze lui Mitriță, aflat singur în careul mic al sibienilor, dar e blocat în ultima clipă. Craiova beneficiază de un corner.

min. 36: Tătar îl doboară pe Gustavo printr-un procedeu neregulamentar și rămâne întins pe gazon. 

min. 34: Zlatinski șutează puternic de la distanță. Mingea este boxată cu greu de portarul sibienilor.

min. 29: GOOOOOL Craiova! Gustavo trimite un șut în diagonală, la firul ierbii, de la marginea careului de 16 metri. 

min. 27: Mitriță este doborât la 20 de metri de poartă. Ionuț Stoica vede primul cartonaș galben al partidei, pentru un fault dintr-o fază anterioară.

min. 18: Ferreira faultează la marginea careului de 16 metri. Lovitura liberă este executată periculos. Dîlbea trimite puțin pe lângă stâlpul din dreapta. Cea mai mare ocazia a meciului. 

min. 16: Hermannstadt este echipa mai periculoasă în acest debut de meci. O centrare din flancul drept le aduce o lovitură de la colțul terenului.

min. 13: Zlatinski greșește o pasă la mijlocul terenului. Hermannstadt lansează încă o minge în adâncime, prea puternică de data asta. Herghelegiu recuperează imediat mingea și trimite un șut slab, mult pe lângă.

min. 9: Martic centrează periculos în careu. Fundașii sibieni intervin în fața lui Mitriță.

min. 4: Hermannstadt e din nou periculoasă. Blănaru sprintează pe lângă același Popa, dar scapă mingea în out de poartă. 

min. 2: Răzvan Popa este depășit de Bogdan Rusu și faultează la 30 de metri, lateral stânga, de poarta lui Mitrovici. Mingea șutată de Tătar, deviată de Mitriță, trece puțin pe lână poartă.

A început partida! U Craiova are lovitura de începere.

18.000 de fani olteni și 7.000 de sibieni sunt în tribunele Arenei Naționale. Viorel Hizo și Gică Craioveanu, ambasadorii finalei, prezintă trofeul Cupei României.

Echipele de start

U Craiova: Mitrovici - R. Popa, Kelici, Tiago Ferreira - Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Al. Băluță, Al. Mitriță
Rezerve:  L. Popescu, Burlacu, Santos, Glavina, Rossi, Dimitrov, Screciu
Antrenor: Devis Mangia

Hermannstadt: Căbuz - Al. Coman, Crișan, Stoica, Tătar - Dîlbea, Boboc - Herghelegiu, Rusu, Petrescu - Blănaru;
Rezerve: Niga - Pîrvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitru;
Antrenor: Alexandru Pelici

UPDATE ora 19:00

Fanii olteni au ajuns la Gara Obor și se îndreaptă spre Arena Națională!

U Craiova pornește din postura de mare favorită în finala Cupei României. Ocupanta poziției a 3-a în actualul sezon al Ligii 1 va beneficia și de susținerea unui public extrem de numeros, 20.000 de olteni fiind așteptați pe Arena Națională.

Hermannstadt este surpriza sezonului în fotbalul românesc. Sibienii au promovat matematic în Liga 1 și au ajuns în finala Cupei după ce au eliminat pe parcurs 4 echipe din primul eșalon, Gaz Metan Mediaș, FCSB, Juventus București și FC Voluntari. 

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (276)
ucv1948
ucv1948  •  28 Mai 2018, 21:43

Daca aceasta echipa este acceptata de suporterii craioveni ca fiind U Craiova , eu nu inteleg ce aveti de comentat ... Daca justitia romana a spus ca aceasta echipa are palmaresul pana in 1994 , si din 2013 pana astazi ( reinfiintare ) , eu nu inteleg ce aveti de comentat .... Asa cum timisorenii sustin ASU si nu ACS , la fel craiovenii sustin Clubul Sportiv U Craiova

suporterucv
suporterucv  •  28 Mai 2018, 21:01
Postat de daniord pe 28 Mai 2018, 08:40

Vai de mama lor ! O echipa artificiala aparuta prin frauda si care nu a aratat mai nimic valoros . O echipa scremuta din mizeria politicului romănesc ,beneficiara pe nedrept de avantaje materiale . Niste pseudo jucatori , buni mingicari mai degraba potriviti pentru spectacole sub cupola circului si din pacate fara vreo șansa in lupta cu fotbalul adevarat. Echipa unei mari dezamăgiri firesti...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

100002473541087
Danut Ognean  •  28 Mai 2018, 11:39

felicitari craiova!gura mica fcsb-eilor voi nu a-ti luat cupa nici la juniori!fcsb abonata la locul doi multi ani inainte!fortzaa dinamo!fortza cfr

Vezi toate comentariile (276)
Comentează