FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DECIZIE

VIDEO Premii mai mari pentru Cupa României: cât va încasa câștigătoarea competiției în 2023

Sepsi OSK a câștigat Cupa României în 2022 // foto: Raed Krishan
Sepsi OSK a câștigat Cupa României în 2022 // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 17:14 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 17:49

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat suma pe care o va încasa câștigătoarea Cupei României în sezonul 2022/2023.

La finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF de astăzi, Răzvan Burleanu, președintele forului, a anunțat că a fost aprobat un fond de premiere mai mare pentru sezonul 2022/2023.

Acesta totalizează peste 1,4 milioane de euro, 240.000 de euro urmând a reveni câștigătoarei competiției. În 2022, aceasta a fost Sepsi OSK.

Becali a răspuns ofertei pentru Andrei Cordea: „Atât le-am cerut”
FCSB
Becali a răspuns ofertei pentru Andrei Cordea: „Atât le-am cerut”

Răzvan Burleanu anunță: bani mai mulți pentru Cupa României

„Am aprobat un nou format competițional pentru Cupa României, unul mult mai dinamic și atractiv, unul modern, pe care-l vom regăsi și în competițiile europene intercluburi din 2024.

Ne dorim ca această competiție să prezinte un interes mai mare în toate fazele sale, pentru mai mulți spectatori pe stadioane și audiențe TV mai mari.

Odată cu aprobarea noului format competițional, astăzi am reușit să aprobăm și creșterea premiilor totale acordate echipelor participante în Cupa României.

FRF a anunțat noul format pentru Cupa României » Faza regională la început și grupe în loc de „optimi”: „Premii cu 50% mai mari din primul sezon”
FORMAT
FRF a anunțat noul format pentru Cupa României » Faza regională la început și grupe în loc de „optimi”: „Premii cu 50% mai mari din primul sezon”

Începând din sezonul 2022/2023, vom crește fondul de premiere cu aproximativ 50%, urmând ca din următorul ciclu financiar, care va începe în 2024, să înregistrăm creșteri chiar mai mari.

Un alt principiu aprobat astăzi este că se va premia fiecare punct câștigat, dar și că doar echipa învingătoare este premiată (n.r. - în faza grupelor).

Astfel, fondul total de premiere depășește 1,4 milioane de euro. Pentru prima dată, premierea va începe chiar din turul 1 al competiției, când vom avea un fond de 38.000 de euro. În finală, cele două echipe vor lupta pentru o sumă de 240.000 de euro”, a anunțat Burleanu.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Lui Hagi n-o să-i placă! Cum au încălcat juniorii de la academie regulile impuse de „Rege”

DDB face apel la legendele lui Dinamo pentru salvarea clubului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează