FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OPTIMI

S-au stabilit optimile Cupei României! Dinamo - FCSB este șocul acestei faze

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 08:00 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 12:30

Azi, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României. Dinamo - FCSB este cel mai tare meci din această fază.

  • Partidele se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent
  • În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
  • Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Cele 16 echipe au fost împărțite în două urne, iar cel mai tare meci din această rundă va fi Dinamo - FCSB, derby-ul României.  Cele două rivale vor reedita duelul din sezonul trecut, când s-au întâlnit în semifinale Cupei, iar FCSB a câștigat ambele partide: 3-0 și 1-0.

Optimile Cupei României: Dinamo-FCSB, cap de afiș

  • UTA Arad – U Cluj
  • Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Gaz Metan
  • Dunărea Călărași – Turris 
  • ASU Poli Timișoara - Astra
  • Farul - Chindia
  • Petrolul – Poli Iași
  • Dinamo - FCSB
  • FC Botoșani - CS Universitatea Craiova

Reguli pentru optimile de finală din Cupa României:

  • Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
  • În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
  • Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
  • În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

VIDEO. Ladislau Boloni: „Sper să mă întorc în România, am avut deja două discuții!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Situație penibilă la Dinamo! Pablo Cortacero i-a „țepuit” pe suporterii din DDB în cazul lui Aleix Garcia: „Vrei să îngropi clubul!”

Gabi Iancu, tot mai aproape să plece de la Viitorul! Cine-l vrea pe atacant

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
steauaeuna
steauaeuna  •  13 Ianuarie 2021, 14:22
Postat de dansy pe 13 Ianuarie 2021, 13:09

Un regulament privind cupa de tot rasul.Cred ca numai la noi se poate asa ceva.Pai daca echipele sunt din aceeasi localitate cum se face diferenta intre cea mai slaba sau prost clasata.FCSB din nou avantajata.Rusine FRF?Abia asteptam sa plece mafiotii care conduc acum FRF.

Aloo, flacau, bai frate, tu intelegi ceva din ce ai scris?Esti roman ? Daca da e nasol. Pune mana pe carte fratioare, exprimate coerent si apoi poti vorbi deSTEAUA si avantajele ei la aceasta tragere la sorti. Toate echipele sunt egale deocamdata.Ca ati cazut cu STEAUA...ghinion, cum ar zice un clasic in viata...

dansy
dansy  •  13 Ianuarie 2021, 13:09

Un regulament privind cupa de tot rasul.Cred ca numai la noi se poate asa ceva.Pai daca echipele sunt din aceeasi localitate cum se face diferenta intre cea mai slaba sau prost clasata.FCSB din nou avantajata.Rusine FRF?Abia asteptam sa plece mafiotii care conduc acum FRF.

geogeo
geogeo  •  12 Ianuarie 2021, 23:07
Postat de observator_federal pe 12 Ianuarie 2021, 13:39

Încă o tragere la sorți ”meșteșugită, nu nimerită!” în Cupa României... Craiova joacă la Botoșani, la FCBT acasă, pe teren greu și (previzibil, e regulă!) cu arbitru dispus să acorde cele 50% gazdelor... Ambițiosul Piftie ”va face totul” ca să elimine din competiție ultimul obstacol în calea FCSB.

Atat esti de naiv ca sa nu spun prost, sa crezi ca dINAMU' poate fi obstacol pentru orice echipa serioasa? La data la care se joaca meciul de cupa nu o sa mai fie la dINAMU' nici macar femeia de serviciu. Va bate FCSB cu echipa de rezerve de la FCSB 2, vei vedea. Sper sa nu-si faca Gigi ambitie cu voi sa va umileasca si sa va dea 7 sau 8 la zero cu prima echipa. 4-0 va fi destul.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează