FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RĂZBOIUL CRAIOVELOR

Un comisar acuză: "Cică o echipa locală, alta decât adevarata FC Universitatea, a luat o cupă. Așa... Și?! Cui îi pasă?!"

Articol de GSP - Publicat luni, 28 mai 2018 22:32

Știința Craiova nu mai e doar una din 2013, iar dragostea pentru Universitatea continuă să-i împartă pe olteni și să se propage în spațiul public pe două voci diferite. 

Unul dintre cei mai cunoscuți polițiști ai României, comisarul Christian Ciocan, s-a amuzat pe seama evenimentului de azi prin care o parte a fanilor alb-albaștri au sărbătorit în Craiova trofeul cucerit aseară de Universitatea înființată în 2013, Cupa României. 

12240865 1143000275721930 2014470077678789359 o

Fost purtător de cuvânt al Poliției Române, oltean din Severin și fan înfocat al Craiovei, Christian Ciocan a rămas alături de echipa dezafiliată în 2011 și a postat azi pe pagina lui de facebook câteva rânduri acide la adresa trupei din Liga 1: 

"DE RÂS

Craiova fără FC Universitatea

Salut tuturor!

Imagini ... de la Craiova :D

Câțiva oameni in piața orașului.
Pentru un fotbal fără miza.

Dar, mai ales, pentru un fotbal fără Știința. :D

Cică o echipa locală (alta decât adevarata FC Universitatea) a luat o cupa.
Așa ...
Și?!

Cui ii pasa de asta?! :D

Cu respect,

Christian Ciocan"

Comisarul nu e la primul punct de vedere public pe subiectul care a învrăjbit Bănia. În urmă cu câțiva ani, Ciocan paria pe fidelitatea suporterilor craioveni, și anume că aceștia nu vor trece în număr mare în tabăra noii echipe: 

"Dragi Prieteni,

Am spus si o repet: Eu nu vreau sa intru in polemica.
Pentru ca nu am suficiente elemente ca sa stiu de ce a aparut – de nicăieri – o alta echipa.
Fara suporteri, dar susținută sa functioneze.

Dar stiu un lucru:
In România sunt milioane de oameni care inteleg exact ca Universitatea Craiova este doar aceea care – pentru prima data in istoria tarii – a ajuns in semifinalele Cupei UEFA, este prima echipa românească de fotbal calificata in sferturile Cupei Campionilor Europeni si este prima echipa din România care a eliminat echipe din Germania (Kaiserslautern) si Anglia (Leeds United).

Astfel, pentru oricâte alte “universități” ar mai apărea, lucrurile astea nu mai sunt posibile.

Cum imposibil este si ca dragostea celor care iubesc Universitatea Craiova sa fie impartita, disimulata, azvarlita catre alte noi echipe, sigle, stadioane.
Indiferent cu cat popcorn, dulciuri, entertainement ar fi “gratinate” acestea.

Si stiti de ce?!
Pentru ca – spre supriza unora – suporterii Universității Craiova, sunt multi si nu sunt prosti.
Si sunt Români!

Si pentru ca:
“Tot ce avem noi am facut cu truda
Si nu traim din mila si pomeni
Spre binele acestei tari asuda
Si semintia noasta de olteni”.

Va iubesc!

Christian"

CONTEXT: În războiul echipelor din Liga 1 și Liga a 4-a care se bat pentru titlul de adevărata Știința, se așteaptă o decizie finală a instanțelor privind palmaresul, procesul fiind pe rol. Gruparea din prima ligă conduce în acest moment în duelul litigiilor cu trupa lui Mititelu, obținând dreptul de a folosi emblema cu leul și numele "Universitatea".  

Clubul lui Mihai Rotaru revendică palmaresul alb-albastru până în 1991, adică 4 titluri și 6 Cupe, cu tot cu cea de aseară. Echipei dezafiliate i-ar rămâne astfel doar Cupa din 1993. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (89)
sachealuzapacitu
sachealuzapacitu  •  30 Mai 2018, 23:33

Dl. Cristian Ciocan, ca sa citez un mare om de fotbal cu ochelari de la nuiorc, este intr-o mare eroare... Universitatea Craiova nu mai exista de mult... Echipa cu care am crescut in suflet a fost "omorâta" cu buna-stiinta, de personajul mai sus amintit... Srl-ul pe care l-a înființat in 2017, sau când l-o fi înființat, si care finanțează o oarecare fc u craiova 1948, nu are nici o legătură cu Știința si același lucru il pot spune si despre cs u craiova 2013, doar ca cea din urma, are o oarecare legitimitate data de instanțe si in ultimul timp si de suporteri... Asta este ceea ce cred si ceea ce simt...

suporterucv
suporterucv  •  30 Mai 2018, 01:09
Postat de bluelions pe 29 Mai 2018, 23:47

Se poate ce ? Echipa asta a vostra (aparuta din neant direct in liga 2) se numeste Club Sportiv U Craiova S.A ( cu sediul social initial la Mogosoaia judet Ilfov, ulterior l-au mutat la Craiova). De unde pana unde numele de Universitatea ? Iti mai spun inca o data, nu ai voie ( este ilegal) sa folosesti in denumirea echipei cateva nume generice ex : universitatea, armata, politehnica etc.

Citeste contractul de asociere dintre cele trei entitati ... Iar in privinta numelui, iti spun ca este voie, daca ai ACORDUL institutiei publice respective. Iar acest acord exista !! In aceasta vacanta competitionala se vor face demersurile pentru a se schimba si in documentele oficiale numele echipei, dupa cum o sa vada intreaga lume . Si gata, abandonez subiectul pentru ca deja ma plictisesc !! Fiecare e liber sa creada ce vrea pana la urma ...Eu doar mi-am spus o parere, nu vreau sa conving pe nimeni .

bluelions
bluelions  •  29 Mai 2018, 23:47
Postat de suporterucv pe 29 Mai 2018, 23:20

Si totusi uite ca se poate...asta-i viata baiete, invata sa respecti deciziile justitiei, daca te consideri un om civilizat si educat !! Doar daca te consideri ...

Se poate ce ? Echipa asta a vostra (aparuta din neant direct in liga 2) se numeste Club Sportiv U Craiova S.A ( cu sediul social initial la Mogosoaia judet Ilfov, ulterior l-au mutat la Craiova). De unde pana unde numele de Universitatea ? Iti mai spun inca o data, nu ai voie ( este ilegal) sa folosesti in denumirea echipei cateva nume generice ex : universitatea, armata, politehnica etc.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează