FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  VIITORUL - ASTRA 1-3

VIDEO Astra și Viitorul Viitorului » Hagi a sacrificat Cupa: a trimis rezervele pe teren și a pierdut cu Astra, 1-3

Astra a scos-o din nou pe Viitorul din sferturile Cupei României, după ce în 2013 câștigase cu 3-0 // FOTO sportpictures.eu
Astra a scos-o din nou pe Viitorul din sferturile Cupei României, după ce în 2013 câștigase cu 3-0 // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2017 00:00

Șumudică a folosit ce a avut mai bun, Hagi a ales să trimită pe teren jucători folosiți mai rar și a sacrificat Cupa.

Astra a intrat cu 2-0 în pauză, dar scorul era 1-0 pentru trupa din Giurgiu de la citirea formațiilor. Hagi menajase jumătate din echipă pentru următoarele meciuri din campionat, luni tot cu Astra și joi cu Craiova.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Buzbuchi, Hodorogea, Sorin Rădoi, Cicâldău, Gabi Iancu, aparițiile în plus față de distribuția din victoria cu Steaua, au transformat echipa efervescentă din partida cu proaspăta FCSB într-una dezechilibrată.

Astra a avut, așadar, 2-0 la pauză. O diferență de doar două goluri fiindcă oamenii lui Șumudică au ratat prea mult.

Călătoria fără joc de la echipa națională l-a activat pe Budescu, aflat în zi bună, cu chef. Personajul central a fost totuși Alex Ioniță.

Ex-rapidistul e un amestec de tehnică și risipă, o tentație și deopotrivă un chin pentru antrenorul lui sau pentru un suporter.
Ioniță atinge mingea cu finețea pe care am mai văzut-o în istoria recentă a Ligii 1 doar la "bătrâni" ca Sânmărtean și Cernat.

Doar că nu dă gol. Pare că ține neapărat să nu marcheze! Alex a ratat de două ori singur cu portarul înainte să mai intre o dată în careu și să beneficieze de un fault al lui Țâru.

Budescu a transformat penalty-ul. Costică centrase un pic mai devreme la deschiderea scorului, o minge aruncată din lovitură liberă pentru capul japonezului Takayuki.

Hagi a hotărât în pauză că repriza a doua trebuie să continue cu o formulă mai apropiată de Viitorul 1, echipa lui de bază. Cu Benzar, cu Purece, apoi și cu Chițu. Titulari obișnuiți și o relaxare din partea Astrei, ingrediente pentru un restart. Morar înscrie repede în urma unei acțiuni pe care o poartă Cicâldău și Vână.

Șumudică face schimbări pentru alt meci, pentru o desfășurare improbabilă în prima repriză, intră un fundaș și jumătate la Astra, Fabricio și Lovin.

Campioana începuse, oricum, cu trei fundași centrali. Finalul o prinde apărându-se tot mai jos, obligată să absoarbă presiunea. Pe un contraatac, Ioniță apare iar într-o situație excelentă, doar că nu mai încearcă să înscrie, îi oferă mingea lui Florea în fața porții goale. Ioniță a ratat de două ori singur cu Buzbuchi, Florea a marcat la prima atingere a balonului după ce a apărut pe teren!

Minigaleria din Ovidiu afișează imaginea unei cupe la care Hagi a renunțat din momentul în care a ales titularii. Rămâne în joc pentru Gică trofeul cel mai important, campionatul. Pentru el, ar trebui să se schimbe rolurile, luni s-o bată Viitorul pe Astra.

"Am cinci victorii, un egal și o înfrângere cu Hagi, deci ar trebui să-l bat și luni. I-am blocat pe adversari cu trei atacanți și i-am obligat să joace cu mingi lungi, pe care ei n-au cum să le câștige niciodată. Ioniță e un fotbalist fantastic!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Prima repriză a fost foarte slabă. Asta e, ne vedem de campionat. Astra e mai bună decât noi în momentul de față. Noi avem limitele noastre, ne-am depășit condiția. Lotul nu e extraordinar, nu sunt toți la același nivel"
Gheorghe Hagi, manager Viitorul

"Normal, trebuia să stau la 16 metri la lovitura liberă a lui Budescu, dar eu m-am gândit că mai bine avansez un pic. Și a ajuns mingea la mine, așa am marcat"
Takayuki Seto, mijlocaș Astra

"Ne-au lipsit jucătorii care au fost la echipele naționale. Luni, în campionat, va trebui să fim mai agresivi ca să câștigăm. Cred că Astra are cele mai multe goluri din faza fixe în acest campionat, ne-a pedepsit și pe noi"
Vlad Morar, atacant Viitorul

"E foarte important s-o batem pe Astra luni, în campionat. Steaua are cu Dinamo și nu știu dacă va putea să câștige... Steaua, nu FCSB! Pentru mine, adversarul pentru titlu rămâne Steaua!"
Romario Benzar, fundaș Viitorul

"Speram să fie un meci la fel de spectaculos precum Craiova-Dinamo, dar nu e cazul. Dacă Hagi voia să le dea șansa unor jucători foarte tineri, nu înțeleg de ce n-a făcut-o din "16-imi", ci tocmai acum!"
Dinu Gheorghe, la DigiSport, în pauza meciului

viitorul astra 1 3 bis

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
811730288915362
Constantin Luca  •  31 Martie 2017, 11:23

MAI DEGRABA AU PUS-O DE UN BLAT CAT CHINA,OSA VEDEM CA MAI ESTE PANA LUNI?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  31 Martie 2017, 11:05

"Vreau să joc pe scena care trebuie, să mă bat cu ăia adevărații, care vom vedea dacă vom ajunge acolo să fie mai buni"

ray51
ray51  •  31 Martie 2017, 10:12

Eu am crezut ca Gica isi ia cupa si-i lasa lui Sumi campionatul. M-am inselat. Le va pierde pe amandoua.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează