FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CRAIOVA - BOTOȘANI 5-1

VIDEO + FOTO Leul furios și iute » S-a trezit Băluță! Craiova a demolat-o pe FC Botoșani și e cu un pas și jumătate în finala Cupei României

FOTO: Bogdan Dănescu +15   FOTO
FOTO: Bogdan Dănescu

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2018 17:11

Craiovei au oferit supergoluri în victoria-șampanie cu FC Botoșani, manita lui Mangia, cu un atac de 5 stele aseară, aducând Craiova mai aproape de finală 5-1 cu Botoșani.

Crește inima de bucurie, iar ochii se înseninează când vezi fotbal frumos. În cel mai sud-american punct al României, a fost un fotbal caliente cu golazouri care au făcut deliciul suporterilor și-au ținut oamenii cu sufletul la gură.

Actori de calitate au fost în ambele echipe, cum și erorile au fost spectaculoase, spre disperarea propriilor microbiști și a antrenorilor.

Coroniță

Prima repriză din Bănie se poate înscrie pentru premiul I la categoria "cele mai frumoase 45 de minute ale sezonului". Din start, atacuri fulgerătoare, direct viteza a șasea.

Băluță (5) a anunțat furia de a fi spectator weekendul trecut, doar că degeaba l-a depășit pe Pap, un apărător al moldovenilor a refuzat golul. Care avea să vină după o fază haioasă. Tiago l-a lansat pe Gustavo, acesta a căzut în duel cu Acsinte, dar a trimis cu capul, căzut în iarbă, iar Băluță (12) a deschis balul.

La poarta cealaltă, Golubovici (17) a încercat o foarfecă, i-a și reușit, însă Calancea a scos imperial. Băluță (31) a marcat iar după o fază concepută de Mitriță. Adevărul e că atunci când merg esențele din sticluțele mici ale oltenilor - Băluță, Mitriță, Gustavo -, secondate de neobositul Bancu, nu are cine să le țină piept juveților în România.

Mulți au vrut să fie Hagi

Dar nici botoșănenii nu au venit în excursie pe noul "Oblemenco". Golofca a jucat ca-n serile de dinaintea transferului la Steaua, a beneficiat și de imprecizia lui Dimitrov, iar mingea a ajuns la Acsinte (35), care a marcat minunat, cu boltă, o reluare de mare frumusețe.

Craiovenii se vedeau puși în pericol de moldoveni, elevii lui Enache dorind să obțină cât mai multe șanse pentru retur. Mitriță (37) a încercat o reluare a la Hagi, un pic cam egoist olteanul, Mihai Roman (41) a vrut să dea și el din semivoleu. Toți au dorit doar eurogoluri!

Fotbal mult și bun, nervi întinși la limita extremă. Vociferări, înjurături printre dinți, dar cel mai important a fost că am văzut fotbal de calitate. Până și fetița devenită celebră cu bucuria virală afișată după ce-a primit un tricou de la Zlatinski s-a plimbat de colo-colo prin tribună, suferind la meci.

Operă de artă

La ultima fază a primei reprize s-a jucat o mare carte a meciului, poate chiar a biletului pentru finală. Pe ochii lui Horațiu Feșnic. Gustavo i-a pedepsit pe moldovenii care se gândeau prea mult la pauză.

La 3-1, oltenii au jucat din experiență, pe când botoșănenii au rămas fără baterie și fără semnal cu fiecare minut ce se scurgea. Fără să mai apese prea tare accelerația, juveții au mai dat două supergoluri care le oferă liniște pentru retur, asigurând în bună parte tichetele pentru ultimul act.

La capătul a multe pase și după o fază pornită de la fundașii centrali, Mitriță (65) a definitivat succesul. Pentru ca opera de artă să fie completă, Băluță (83) a arătat că exilul l-a trezit la realitate. Un gol de pus în ramă, din lovitură liberă, ce-a închis o seară perfectă.

10 pase consecutiveau fost înainte de golul 4 al oltenilor, marcat de Mitriță


 

4 lunitrecuseră de la precedentul gol marcat de Băluță, pe 16 decembrie 2017, când a punctat cu CFR Cluj (2-1). Aseară, a reușit o triplă

 

CRAIOVA - BOTOȘANI 5-1 (Băluță 12, 30, 83, Gustavo 45+3, Mitriță 65 / Acsinte 35)

VEZI AICI LIVETEXT PARTIDA! / VIDEO AICI

min. 90+3: FLUIER FINAL! 
min. 83: GOL CRAIOVA!
Alexandru Băluță execută magistral o lovitură liberă și pune mingea în vinclul porții lui Pap 
min. 65: GOL CRAIOVA!
Mitriță este servit în fața porții, de unde reia la colțul lung
min. 45+2: GOL Craiova!
Gustavo cade în careu după un atac dur al lui Burcă și este penalty! Tot el execută și înscrie 
min. 35: GOL Botoșani!
Acsinte înscrie un gol magnific după o nouă ratare a lui Golofca. Mingea se duce direct în vinclu 
min. 30: GOL Craiova!
Băluță e servit excelent de Mitriță, trimite la colțul lung și înscrie fără probleme
min. 25:
Gardoș înscrie cu capul, însă reușita este anulată pentru un fault al lui Tiago Ferreira la Miron 
min. 17:
Golubovici reia din foarfecă, Calancea are o intervenție incredibilă. Strat senzațional de meci, au fost cel puțin 4 faze periculoase la fiecare poartă
min. 12: GOL Craiova! Băluță deschide scorul cu un șut bine plasat. Gustavo a reușit o pasă cu capul deși era căzut
min. 5: Contraatac incredibil al Craiovei, Băluță l-a driblat pe Pap, a scăpat în lateral, a tras însă slab, pe jos, iar un fundaș al oaspeților a oprit mingea din drumul spre poartă
min. 1: Start încins de meci. Pap a avut o interveniție neglijentă la Bancu, însă arbitrul n-a dictat penalty

Echipele de start:

Craiova: Calancea - R. Popa, Gardoș, Tiago - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Băluță, Mitriță
Rezerve: L. Popescu - Briceag, Screciu, Kelic, Andre Santos, Burlacu, Bărbuț

Botoșani: Pap - Dumitraș, A. Burcă, Miron, Acsinte - Oaidă, Tincu - Roman, Achim, Golofca - Golubovici
Rezerve: Cobrea - Plămadă, Mușat, Cucu, Moruțan, Serediuc, Axente

 
 

***

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (65)
gabryel28
gabryel28  •  20 Aprilie 2018, 14:24

Csu clona psd si niciodata adevarata universitate

dansy
dansy  •  20 Aprilie 2018, 12:15
Postat de valyomanyd pe 19 Aprilie 2018, 22:38

Ești în eroare gravă :))) 1. Arbitrul a fost stabilit de Luni și 2. Botoșani a votat cu Burleanu .

Anca Toma este o prostanaca nici nu merita sa o bagi in seama!

dansy
dansy  •  20 Aprilie 2018, 12:12
Postat de observator_federal pe 19 Aprilie 2018, 23:06

Concluzionând, meciurile pe Oblemenco au un ceva al lor particular și fac o bună propagandă fotbalului spectaculos și civilizat. Cine nu are puterea să recunoască asta are probleme de conștiință (precum cei din carul de transmisie TV, care nu sunt în stare să facă un travelling cu întreaga tribună craioveană, nu cu mici sectoare de tribună -reprezentative totuși). Păi de ce băieți, nu suportați atmosfera de pe stadionul craiovean? De ce?!

pentru ca cei de la Digi sunt oieri de-ai lui Bhheecali

Vezi toate comentariile (65)
Comentează