FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OPTIMI DE FINALĂ

VIDEO Încă o mare surpriză în Cupa României: a 4-a echipă din Liga 2 calificată în sferturile de finală

Viitorul Tg. Jiu - Gaz Metan, live pe GSP.ro // foto: Facebook @ Gaz Metan Mediaș
Viitorul Tg. Jiu - Gaz Metan, live pe GSP.ro // foto: Facebook @ Gaz Metan Mediaș

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 15:01 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 16:58

Divizionara secundă Viitorul Pandurii Tg. Jiu a învins-o pe Gaz Metan Mediaș, scor 1-0, și s-a calificat în sferturile de finală din Cupa României.

  • Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României: Dunărea Călărași, Petrolul, Chindia, U Cluj, Dinamo, Viitorul Pandurii Tg. Jiu

Flavius Stoican a creat o „gașcă nebună” la Tg. Jiu. Viitorul Pandurii e pe locul secund în Liga 2, având unul dintre cele mai tinere loturi. Vârful Daniel Paraschiv (21 de ani) a deschis scorul în minutul 15, când a profitat de o respingere în față a lui Buzbuchi. Portarul Gazului avea să se revanșeze cu vârf și îndesat. Până în pauză, Viitorul Pandurii a mai ratat 3 șanse importante pe contraatac, toate avându-l printre protagoniști pe Paraschiv.

Gaz Metan, eliminată din Cupa României de Viitorul Pandurii Tg. Jiu

Gaz Metan a avut doar două oportunități clare de egalare. Prima, în minutul 21, când Ze Manuel a „bărbierit” mingea din careul de 6 metri, iar a doua în secvențele de final, la un carambol în careu.

Viitorul Pandurii se alătură în sferturile de finală celor de la Dunărea Călărași, U Cluj și Petrolul, într-o ediție a Cupei dominată de formațiile din Liga 2. 

Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Gaz Metan 1-0

S-a încheiat partida! Viitorul Pandurii merge în sferturile de finală din Cupa României!
min. 75: Cioiu obține o lovitură liberă la marginea careului de 16 metri. Buzbuchi respinge cu greu peste poartă.

A început repriza secundă!

S-a încheiat prima repriză!


min. 43: Marius Cioiu irosește o șansă rarisimă. Culcă fundașul central cu o fentă, apoi trage slab, spre poarta goală. Pasa ideală a venit de la Paraschiv. Vârful gazdelor a păcălit 3 adversari. 
min. 37: Același Daniel Paraschiv încearcă să salte mingea peste Buzbuchi, din 2 metri. Portarul Gazului îl doboară, dar „centralul” nu dictează nimic, în ciuda protestelor vehemente.
min. 33: Viitorul Pandurii scapă pe al 3-lea contraatac supranumeric. Pasa decisivă nu este precisă nici de această dată. 
min. 21: Ze Manuel rămâne singur în zona careului mic al gazdelor, dar trage mult peste poartă, cu stângul, din voleu.
min. 15, GOL Viitorul Pandurii: Daniel Paraschiv, golgeterul gorjenilor, profită de o respingere greșită a lui Buzbuchi și trimite în poarta goală, din 6 metri.

min. 9: Gazdele ratează prima ocazie importantă. Daniel Paraschiv trage slab, din 10 metri, lateral stânga. Execuția nu nimerește spațiul porții oaspeților.

A început partida! 

Cinci echipe s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei până în acest moment. Este vorba despre Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, U Cluj și Dinamo.

Tot ce înseamnă performanță este un obiectiv pentru noi. Orice trofeu, orice obiectiv îndrăzneț este important. Vom aborda cu 100% meciul de Cupă - Mihai Teja, antrenor Gaz Metan

Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Gaz Metan, echipe de start:

Viitorul Pandurii Tg. Jiu: D. Rusu - Copaci, Lixandru, Oros, Buleică, Țegle, Prejmerean, Gîrbiță, Dragu, Cioiu, Paraschiv
Antrenor: Flavius Stoican

Gaz Metan: Buzbuchi - Romeo, Larie, Baco, Velisar - Junior, Deaconu, Pambou - Sambu, Nițu, Ze Manuel
Rezerve: Popa, Trif, De Moura, Horj, Chamed, Ciocan, Horșia, A. Sarr, R. Valente
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: „Tudor Vladimirescu”, Tg. Jiu. 
Arbitru central: Vlad Baba (Iași) // Asistenți: Adrian Vornicu (Iași), Constantin Ghiciulescu (Lugoj)

Programul „optimilor” Cupei României

Marți, 9 februarie

  • Dunărea Călărași – Turris 3-0 (neprezentare)
  • Petrolul – Poli Iași 3-0

Miercuri, 10 februarie

  • Farul – Chindia 0-3
  • U Cluj – UTA Arad 2-1
  • Dinamo – FCSB 1-0

Joi, 11 februarie

  • ora 15:00: Viitorul Pandurii – Gaz Metan
  • ora 17:45: ASU Politehnica Timișoara – Astra
  • ora 20:30: FC Botoșani – Universitatea Craiova

Reguli pentru optimile de finală din Cupa României:

  • Partidele se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.
  • În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
  • Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
  • În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
  • Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
  • În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Citește mai multe știri din Cupa României:

Adi Petre, gol în primul meci de la revenirea la UTA! Obiectivele atacantului: „Vreau la Campionatul European”

Căpitanul FCSB, discurs aiuritor după eșecul cu Dinamo: „Bine că am ieșit sănătoși!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  12 Februarie 2021, 01:39

Teja zicea ca mergem sa ne calificam si el a jucat cu rezervele, cum sa mai cred eu ce zice Teja? meciul asta a fost un meci de pregatire ptr rezervele Gazului.

valiomanid
valiomanid  •  11 Februarie 2021, 20:33
Postat de tororosso pe 11 Februarie 2021, 17:27

Ioc interes ! ... se face loc lui Dinamo a lua cupa . ” Proletari din toate cluburile , uniți-vă! . Aşa cum cei mai lucizi dintre noi vor fi priceput-o mai de mult, solidaritatea cu Dinamo de a rămâne măcar in L1 . Astfel clubul va incasa de la ligă și UEFA ceva peșcheș la o visterie goală .

Te-a napadit prostia ! Sa intelegem ca si fcfcsb a intrat in acest joc ? :)))

tororosso
tororosso  •  11 Februarie 2021, 17:27

Ioc interes ! ... se face loc lui Dinamo a lua cupa . ” Proletari din toate cluburile , uniți-vă! . Aşa cum cei mai lucizi dintre noi vor fi priceput-o mai de mult, solidaritatea cu Dinamo de a rămâne măcar in L1 . Astfel clubul va incasa de la ligă și UEFA ceva peșcheș la o visterie goală .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează