FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO - FCSB, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

A doua umilinţă în 15 ani! Cum FCSB o pune la respect pe Dinamo

Articol de , - Publicat joi, 08 noiembrie 2018 08:49

Derby-ul de duminică dintre Dinamo și FCSB regăseşte cele două echipe la a doua cea mai mare distanţă din ultimul deceniu şi jumătate, de locuri în clasament şi puncte, iar în avantaj e tot FCSB.

Pe hârtie, pare cel mai dezechilibrat Derby din ultimii ani. Senzaţia e creată de situaţia din clasament, acolo unde există o diferenţă cum foarte, foarte rar s-a mai întâlnit înaintea unui duel direct.

FCSB e locul 2, aproape de liderul CFR, în vreme ce Dinamo e abia pe 9. Şi dacă n-ar fi câştigat la Voluntari la ultima fază, atunci trupa lui Rednic ar fi jucat în Derby de pe loc de baraj.

Este a doua oară când se întâmplă aşa ceva în ultimii 15 ani, practic din momentul în care Gigi Becali a devenit patron la FCSB. A mai fost un singur caz în acest interval de timp în care a mai existat o astfel de prăpastie.

În primăvara lui 2015, în finalul ultimei ediţii de campionat în care s-a jucat fără play-off, Dinamo era abia pe locul 8, în timp ce FCSB era pe primul loc şi chiar avea să câştige titlul. Atunci şi pentru că se disputaseră mult mai multe etape, ecartul de puncte era unul mult peste cel de acum.

Roş-albaştrii aveau un avans de 19 puncte!!! Acum sunt 11 puncte în favoarea FCSB, dar s-au jucat numai 14 runde.

În rest, în toate celelalte cazuri, Derby-ul nu a adus o diferenţă atât de mare din 2003 şi până acum. Au fost luate în calcul meciurile jucate măcar după etapa a 10-a într-un sezon. Ultima dispută de acest gen: în februarie acest an, când FCSB era pe locul 2, iar Dinamo abia pe 6! S-a terminat remiză: 2-2.

Ce s-a întâmplat în ultimii 15 când FCSB era mai bine clasată

  • 7 victorii Dinamo
  • 3 remize
  • 9 victorii FCSB

Ce s-a întâmplat în ultimii 15 când Dinamo era mai bine clasată

  • 2 victorii Dinamo
  • 4 remize
  • 2 victorii FCSB

2 ani şi jumătate au trecut de la ultimul Derby disputat cu Dinamo mai bine clasată: pe 6 martie 2016, Dinamo era pe locul 2, FCSB abia pe 5, iar disputa directă s-a terminat 1-1

Un deceniu la rând, FCSB peste Dinamo

Ultima dată când trupa din Ştefan cel Mare a reuşit să se claseze peste FCSB a fost în urmă cu 10 sezoane. Mai precis, la finalul ediţiei 2008-2009. Atunci, Dinamo a terminat pe 3, iar FCSB abia pe 6. De atunci, an de an, roş-albaştrii au fost deasupra rivalei. Au şi câştigat de 3 ori titlul, în timp ce Dinamo n-a bifat nici măcar postura de vicecampioană.

01

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
balauru48
balauru48  •  08 Noiembrie 2018, 16:56
Postat de lapusneanul pe 08 Noiembrie 2018, 10:03

aia inca vreo doi ce sunt ? fecesebisti sau dinamovisti ?..hahaha...cum naiba sa fii atat de ipocrit sa dai exemple din astea fara sa spui ceva de, sa zicem , randoom sau iosif ?..hahaha

Era culmea sa se aminteasca pe el insusi. Asta e clona prostalaului de iosif. Una din alea cateva sute...

sabaton
sabaton  •  08 Noiembrie 2018, 13:47
Postat de moartea_din_vaslui pe 08 Noiembrie 2018, 10:21

IQ-ul (33) îți permite să ai bănuieli???

a aparut si papagalul din vaslui :))))))))))))))))))))))

poli_4_ever
poli_4_ever  •  08 Noiembrie 2018, 12:13

Asa e, fc fcsb popesti leordeni e superioara tuturor. Nu degeaba termina an de an pe locul 2

Vezi toate comentariile (26)
Comentează