FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB

15 ani de jigniri, războaie, favoruri și bani » 10 episoade controversate în relația Gică Hagi - Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2018 12:36

Viitorul va juca duminică, de la ora 20:45, cu CFR Cluj, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1. Dacă echipa lui Gică Hagi se va impune, iar FCSB va câștiga cu Astra, formația roș-albastră va fi campioană.

Între 2003 şi 2018, pe axa Gigi - Gică au avut loc multe evenimente extrem de tensionate, dar şi unele care au lăsat să se înţeleagă că, până la urmă, cei doi au o relaţie de fin-naş:

1. Înainte ca Becali să preia clubul, Hagi a atacat vehement decizia şi a lansat acuzaţii la adresa tripletei Păunescu-Becali-Piţurcă: "Obiectivul acestor persoane este să facă afacerea vieţii lor, nu să construiască un club bine organizat, care să aibă performanţe. Conducerea a pus monopol pe club". Becali a reacţionat violent: "Hagi şi-a dezvelit caracterul murdar. "E prea mic Hagi ca să-mi îndrume paşii în viaţă. Nu e sănătos la cap. Să-şi vadă de coroniţa lui de rege!".

2. În vara lui 2005, după ce Zenga a fost demis, Becali i-a propus lui Hagi să preia postul de "principal". Gică a refuzat

3. În vara lui 2007, după ce Olăroiu a plecat la Al Hilal, Hagi a acceptat să devină antrenorul Stelei. A rezistat însă numai 3 luni, fiindcă Becali s-a băgat peste el. Hagi a demisionat într-o conferinţă de presă, în care l-a acuzat dur pe Becali. Gigi a luat foc şi, într-o emisiune la B1 TV, l-a jignit pe Hagi, despre care a dezvăluit inclusiv escapadele nocturne pe care le-ar fi avut când era fotbalist!

4. La începutul lui 2013, Becali cumpără primul jucător de la Hagi, pe Gabi Iancu, 500.000 de euro.

5. În 2013, s-a jucat Steaua - Viitorul 2-5, meci în care Becali i-a facilitat naşului său o victorie care l-a salvat de la retrogradare (Detalii aici)

6. În 2014, Hagi îl "scoate" din puşcărie pe Gigi Becali, pe care îl angajează fictiv la clubul său din Ovidiu

7. În 2016, Becali îl cumpără pe Florin Tănase pe o sumă imensă, 1,5 milioane de euro

8. Hagi şi Gigi se luptă pentru titlu în sezonul trecut, iar cele două echipe termină la egalitate de puncte. Campioană e Viitorul, dar Becali contestă la TAS, lucru care îl determină pe Hagi să rupă orice legătură cu finul său: "A făcut cea mai mare mizerie posibilă!".

9. În ciuda războiului rece, Becali a continuat să cumpere de la Viitorul: Coman, Benzar şi Nedelcu au costat peste 3,5 milioane de euro, după care a mai virat alţi 1,5 milioane pentru a răscumpăra procentele din transferurile lor.

10. Becali e acum la mâna lui Hagi: nu poate câştiga titlul fără ajutorul lui. 

"Au crescut șansele noastre la titlu pentru că Viitorul are ce apăra, locul 3. Părerea mea este că și dragostea pe care o are Gică față de jucătorii lui de la Steaua va conta. Poţi spune ce vrei, dar că Gică nu își apără corect șansele, nu ai cum! Bag mâna în foc! Se mai supără el, mai țipă, dar niciodată nu poți spune asta" Gigi Becali

Citește și: Îi e dator Gică lui Gigi? Becali i-a făcut un cadou nesperat, dar şi extrem de controversat lui Hagi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
martinpen
martinpen  •  17 Mai 2018, 16:12

Ce legatura are fcsb cu meciul CFR-Viitorul ? ***... Asa cred mm si mache sa faca performanta sportiva, cu articole in ziare... Jucati ma pe teren si lasati prostiile...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

risc_mix
risc_mix  •  17 Mai 2018, 15:40

Ce tot îl mai băgați bă în discuție pe gigi? Căutați ceva despre relația Hagi- Vasi. Că Vasi e patron acum. Voi n-ați aflat încă?

v1ad
v1ad  •  17 Mai 2018, 14:17
Postat de digei pe 17 Mai 2018, 13:22

Becali a cumparat jucatori asta vara pt ca intradear au jucat f.bine acolo, au valoare. Ca la FCSB nu arata mai nimic asta e vina lui Becali nu i-o puneti lui Hagi in spate ca si cum i-a facut un favor sa-i ia. Hagi nu are datorii la Becali, dimpotriva, l-a ajutat in momente cruciale ale vietii, cand Becali era la pamant iar asta-vara si-a primit "rasplata"... Oricare dintre vo, ce-ati face acum?

Adevarul e ca daca Becali nu facea "omenia" in 2013, astazi era doar o alta echipa ce a trecut prin liga 1, iar acum e istorie. Il manca falimentul pe Hagi si pe persoana juridica si pe persoana fizica :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează