FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

15 transferuri pentru două puncte! Analiza tensiunilor iscate la Dinamo, la 3 luni după ridicarea interdicției la transferuri

15 transferuri pentru două puncte! Analiza tensiunilor iscate la Dinamo, la 3 luni după ridicarea interdicției la transferuri
15 transferuri pentru două puncte! Analiza tensiunilor iscate la Dinamo, la 3 luni după ridicarea interdicției la transferuri

Articol de - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 18:07 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 18:34

Fanii lui Dinamo au sperat că echipa se va redresa și va obține rezultate, după ce FIFA a ridicat interdicția la transferuri. 

"Acum se schimbă întreaga filosofie a clubului și toată perspectiva", anunța optimist administratorul special Iuliu Mureșan, la 31 august. Trecuseră șapte etape, iar "câinii" pregătiți atunci de Dario Bonetti erau pe locul 14, cu 6 puncte, după singurele victorii stagionale (3-2 cu FC Voluntari, 3-1 cu Academica Clinceni).

Mari probleme financiare la Dinamo » Rednic: „Știe că n-am avut bani pentru deplasări?” + Cum a detensionat atmosfera: „Aveți mască?” :)
Dinamo
Mari probleme financiare la Dinamo » Rednic: „Știe că n-am avut bani pentru deplasări?” + Cum a detensionat atmosfera: „Aveți mască?” :)

După anunțul glorios, Dinamo a făcut 15 transferuri, în câte două "calupuri". Nouă gestionate de Iuliu Mureșan, când încă făcea echipă cu Dario Bonetti, și șase efectuate de Mircea Rednic, după ce a preluat banca tehnică. Toți nou-veniții, liberi de contract, care s-au pregătit luni bune singuri prin parcuri.

Efectul? Doar două puncte în 9 etape și o poziție mai jos în clasament. Locul 15, penultimul, cu 8 puncte. Zestrea săracă lăsată de Bonetti a fost completată de Rednic cu două egaluri: 2-2 cu UTA (acasă) și 1-1 cu Rapid (acasă).

Tensiuni după înfrângerea de la Voluntari

După înfrângerea de la Voluntari (1-2), de etapa trecută, au început să apară și primele tensiuni. Iuliu Mureșan a criticat campania de achiziții: "Am adus 8-9 jucători, a venit și Mircea Rednic, a adus și el 5 jucători, și totuși nu se schimbă nimic. De fapt, unii sunt foști jucători. Sunt îngrijorat și foarte nemulțumit. Tot sperăm că schimbăm luna viitoare, la iarnă, însă nu poți aduce 100 de jucători".

Suporterii acționari au răbufnit și ei. DDB le-a transmis un avertisment lui Iuliu Mureșan și lui Mircea Rednic. "Am pus niște oameni, firesc este să îi lăsăm să își facă treaba, dar asta nu înseamnă că nu vom interveni. Nu vom avea nicio secundă de ezitare să intervenim dacă situația devine dramatică, nu va fi decât un ultim glonț, cel de argint, nu ne permitem să nu îl tragem", a declarat purtătorul de cuvânt al DDB, Daniel Șendre, în cadrul emisiunii moderate de Gabi Safta la Gold FM, potrivit site-ului Radio Dinamo 1948.

Fanii critică politica de transferuri adoptată după ridicarea interdicției FIFA.

"În perioada în care Dinamo a avut transferuri blocate, nu cred că nu înțelegea cineva situația, să nu ceară deblocarea transferurilor, era nevoie de concurență, era clar că era nevoie de jucători. Acum, cei veniți, dacă sunt potriviți, dacă mai puteau să joace fotbal, este responsabilitatea celor care au luat deciziile respective. Mircea Rednic este un om cu mare experiență, poate a văzut ceva în ei, eu l-am criticat pe Espinosa, sunt convins că Rednic nu s-a înșelat în cazul a cinci dintre ei", a mai declarat Daniel Șendre.

Mircea Rednic a negat că între el și Iuliu Mureșan au existat anumite discuţii în contradictoriu. "Nici vorbă de discuţii. Domnul Mureşan a fost şi acum prezent la Săftica. Nu a fost nicio discuţie cu domnul Mureşan, pentru că şi dânsul a adus o parte din jucători şi eu am adus. Eu am încredere în jucători, au toate susţinerea din partea mea, eu sunt responsabil de toate rezultatele".

"În iarna vor veni jucători care nu joacă la echipele lor şi care vor să joace, dar avantajul lor este că s-au antrenat. Sunt nişte etape pe care trebuie să le respecţi. Mie îmi place ca jucătorii să fie orgolioşi, să le demonstreze celor care i-au atacat că nu este aşa. Jucătorii care au venit trebuie să am răbdare cu ei. În afară de Torje, care s-a integrat foarte bine, restul mai au nevoie de timp" 
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Jucători transferați de Iuliu Mureșan

NumePost
/ Vârstă
Index
InStat
Minute
 jucate
Goluri /
Pase de gol 
 Erori de gol
Gabriel Torjemijlocaș dreapta/32 ani2294494/21
Mirko Ivanovskiatacant/32 ani1874981/02
Cătălin Țîrăatacant/27 ani188560/0-
Cătălin Itumijlocaș central/22 ani2074580/12
Cosmin Mateimijlocaș ofensiv/30 ani216300 0/0 3
Andre Pintofundaș central/32 ani2111940/02
Răzvan Popafundaș central/24 ani2032890/03
Constantin Nicafundaș dreapta/28 ani----
Plamen Ilievportar/29 ani201388-102

Jucători transferați de Mircea Rednic

NumePost
/ Vârstă
Index
InStat
Minute
 jucate
Goluri /
Pase de gol 
 Erori de gol
Michel Espinosamijlocaș central/29 ani2082430/01
Nikolaos Kainourgiosfundaș-mijlocaș stânga/23 ani1911600/01
Marko Nunicatacant/28 de ani-120/0-
Tomas Vestenickyatacant/25 ani-330/0-
Cătălin Carpmijlocaș central/28 ani-200/0-
Petar Gluhakovicfundaș dreapta/25 ani-720/02

Etapa 17 // Match Preview Dinamo - FCU Craiova

Mircea Rednic, categoric: „Cu tot respectul pentru ambele, dar ea este adevărata Craiova!”
Dinamo
Mircea Rednic, categoric: „Cu tot respectul pentru ambele, dar ea este adevărata Craiova!”
Mircea Rednic l-a pus la punct pe Steliano Filip: „Mă încurca, da. El s-a născut titular...”
Dinamo
Mircea Rednic l-a pus la punct pe Steliano Filip: „Mă încurca, da. El s-a născut titular...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
cornelcc
cornelcc  •  26 Noiembrie 2021, 12:20

Comedia ieftina de la dinamo a inceput cand neputinta a decis. sa puna mana pe terenul ultra-central si pe cel de la Saftica. Asa ca s-a decis sa “investeasca” la dinamo ca sa-si atmga scopul. Comportamentul ulterior primilor trei ani spune tot. Intrare in insolventa, iesire din insolventa cu bancruta frauduloasa si cu trecerea a jumatate din Saftica in propietatea coaforului. Apoi refuzul de a mai baga bani in echipa si pasarea platii jucatorilor catre ddb, mutarea societatii pe coafor si pe numele soferului si matrapazlacul a culminat cu vanzarea pe un euro catre contuzero! Dezastru ce a urmat nu este decat continuarea fireasca a planului pus la cale de neputinta si sprijinit din umbra de badea si altii. Terenul ultracentral si dimensiunil lui duc spre un pret de vreo 300 milioane euro, deci este de inteles. Fecerul muri a fost adus special ca sa contribuie la desfiintare, nicidecum la salvare. Cat despre transferuri, sa fim seriosi, nici un jucator mai acatarii nu va veni la o echipa in insolventa, cu buget limitat si cu spectrul falimentului deasupra capului. Doar exprati si refuzati.

creeperno115
creeperno115  •  25 Noiembrie 2021, 22:41

O sa faca alegeri la fel de importante ca cele in care a castigat pnl si psdul tot a ajuns in cele din urma la putere

demolarii
demolarii  •  25 Noiembrie 2021, 20:42

Corect era ca unii fani critica transferurile făcute. Dar inducerea în eroare este specialitatea gsp.ro. De asemenea sunt curios de calitatea domnului Sendre. Iar daca tot este informat și reprezentativ pentru DDB sa ne informeze de modul democratic și decizional.....asa cum spunea DDB reprezintă bani unor oameni și așteptările lor....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează