FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Nici ei nu mai cred! » „Câinii” fug pe capete: 3 titulari își negociază plecarea de la Dinamo, cu 3 zile înaintea decisivului cu U Cluj!

Articol de , , - Publicat joi, 26 mai 2022 20:17 / Actualizat joi, 26 mai 2022 20:57

„Câinii” nu mai sunt foarte preocupați de salvarea de la retrogradare, ei își caută echipe pentru sezonul următor. Câțiva jucători de la Dinamo și-au găsit deja noi angajamente: Cosmin Matei (30 de ani, mijlocaș ofensiv) va merge la UTA sau la Sepsi, Balthazar Pierret (22, mijlocaș central) o să revină în Franța, Cătălin Carp (28, „închizător”) pleacă în Cipru.

Dinamo nu mai are bani, nu pare să mai aibă vreun viitor și nu mai deține nimeni argumente cu care să-i motiveze pe jucători pentru returul cu U Cluj. Meciul capital pentru soarta clubului va avea loc duminică, de la ora 21:00. Roș-albii au pierdut prima manșă din Ardeal cu 0-2 și au jucat foarte slab, mai ales în prima repriză.

Dinamo și-a găsit stadion pentru sezonul următor » „Câinii” pleacă din București
Dinamo
Dinamo și-a găsit stadion pentru sezonul următor » „Câinii” pleacă din București

Matei, Pierret, Carp și alții vor pleca de la Dinamo

O explicație pentru prestația dezamăgitoare și pentru rezultatul dezastruos e legată de preocuparea principală pe care o au jucătorii în perioada aceasta: ei își caută echipe la care să evolueze în campionatul următor.

Presa din Cipru a scris miercuri despre negocierile lui Cătălin Carp cu AEK Larnaca. Fundașul moldovean nu e singurul cu bagajele făcute, mai sunt dinamoviști care știu deja unde vor juca după meciul cu U Cluj.

Cosmin Matei e dorit de Sepsi și de UTA și e foarte aproape să semneze cu una dintre ele. El a jucat în 20 de partide din sezonul acesta și a marcat două goluri, a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai lui Dinamo.

Nici ei nu mai cred! » „Câinii” fug pe capete: 3 titulari își negociază plecarea de la Dinamo, cu 3 zile înaintea decisivului cu U Cluj!
De la stânga la dreapta: Carp, Pierret și Matei

Dinamo l-a descoperit pe Balthazar Pierret, dar îl pierde gratis

Balthazar Pierret, revelația stagiunii în Ștefan cel Mare, una dintre rarele achiziții bune ale "câinilor", se va întoarce în Franța și va evolua pentru o formație din liga a doua. Dinamoviștii l-au adus din liga a treia, de la Boulogne, pe mijlocașul central în vârstă de 22 de ani. Conducerea nu a avut curajul să-i ofere lui Pierret un contract mai lung de șase luni atunci când l-a adus, motiv pentru care acum îl pierde gratuit, indiferent de eșalonul în care va mai evolua trupa din Ștefan cel Mare.

Surse din club povestesc că mai sunt și alți fotbaliști care negociază în perioada aceasta. Și aceleași surse descriu atmosfera din lot ca pe una de resemnare, nimeni nu mai crede că Dinamo se poate salva de la retrogradare.

15 meciuria jucat Pierret în acest sezon din Liga 1, în care a marcat două goluri. El a fost singurul jucător pe care l-a recrutat Răducioiu, gloria pe care "câinii" au angajat-o ca director sportiv pe parcursul acestui sezon

Dinamo, o capcană pentru Dusan Uhrin jr.

Uhrin s-a întors la Dinamo ca să mai încerce încă o salvare de la retrogradare, dar cehul a simțit pe parcursul acestui mandat că oferta din Ștefan cel Mare a fost, de fapt, o capcană pentru el. Misiunea lui a fost cu mult mai grea de data aceasta. În ultima vreme, de când Iuliu Mureșan a încetat să mai fie activ în club, Uhrin a rămas singur cu jucătorii, fără să fie sprijinit de vreun alt oficial. 

Din când în când, Răducioiu a mai încercat să rezolve dintre probleme, însă fostul internațional nu are statutul unui președinte, el e numai director sportiv, și nu a putut să le transmită fotbaliștilor vreun mesaj care să le ofere garanții pentru viitor.

Daniel Stanciu: „Dacă-i angajează careva pe jucătorii lui Dinamo, ne merităm soarta!”

Prestația foarte slabă pe care a avut-o Dinamo la Cluj l-a surprins pe Daniel Stanciu, un fost director sportiv al roș-albilor în perioada în care clubul era al lui Ionuț Negoiță. 

"Nu există vreo scuză pentru careva de la Dinamo! Nu se poate să te prezinți așa în acest baraj pentru care te pregăteai de câteva luni! Nu se poate ca Vlad Morar să meargă pe teren! Probabil că jucătorilor nu le pasă, ei știu că vor deveni liberi după retrogradarea echipei și-și vor găsi alte cluburi. Dar acum avem ocazia să vedem care e mentalitatea în fotbalul românesc. Cluburile nu ar trebui să ia fotbaliștii aceștia care s-au prezentat așa la baraj. Dacă-și vor găsi toți angajamente noi, atunci fotbalul nostru își merită soarta!", a comentat Stanciu la DigiSport. 

Prunea ar fi revenit la Dinamo

Zăvăleanu l-a invitat la Cluj pe Florin Prunea, el spera ca fostul portar să le poarte noroc roș-albilor în primul meci din barajul cu U. Prunea a evoluat și pentru "șepcile roșii", nu numai pentru "câini". Zăvăleanu îl considera pe Prunea ca pe un candidat pentru preluarea postului rămas liber după plecarea lui Iuliu Mureșan. 

Florin ar fi fost interesat să se întoarcă, însă posibila retrogradare schimbă cu mult situația. Dinamo ar rămâne în pericol de faliment chiar dacă ar continua în prima ligă. Retrogradată, echipa ar fi aproape îngropată, pentru că ar trage după ea și datoria veche de 5,3 milioane de euro pe care Zăvăleanu s-a angajat că Dinamo o va plăti în următorii doi ani și jumătate.

VIDEO. Sandu Boc nu înțelege ce se întâmplă la Dinamo: „Nici nu se mai pune problema de forma sportivă. Au avut noroc că U Cluj n-a dat și al treilea gol”

Mai multe știri despre Dinamo:

Erik Lincar, înaintea returului din „Groapă”: „Nu e vina noastră că am ajuns să jucăm baraj cu Dinamo”
DINAMO - U CLUJ
Erik Lincar, înaintea returului din „Groapă”: „Nu e vina noastră că am ajuns să jucăm baraj cu Dinamo”
Omul care a lucrat cu Zăvăleanu se revoltă: „Mi s-a părut ciudat să vină de la Cluj ca să administreze Dinamo. E foarte grav”
DINAMO
Omul care a lucrat cu Zăvăleanu se revoltă: „Mi s-a părut ciudat să vină de la Cluj ca să administreze Dinamo. E foarte grav”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
tomthompson
tomthompson  •  27 Mai 2022, 17:08

faliment

Banditu79
Banditu79  •  27 Mai 2022, 14:18

Mai e un pas până se va rescrie istoria. Nu sunt dinamovist,dar e păcat ca sa ajuns aici. Nu va mai fi la fel fara "caini"

Barna
Barna  •  27 Mai 2022, 01:35
Postat de mikeshine pe 26 Mai 2022, 23:04

NU MAI AM RABDARE. hai o data cu desfiintraea lui vitan barzesti. numar orele pana se desfiinteaza mizeria asta de echipa.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează