FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA EUROPEI

32 de ani de la debutul lui Hagi la Steaua și victoria MAGICĂ cu Dinamo Kiev din Supercupa Europei

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 februarie 2019 14:43

Pe 24 februarie 1987, golul lui Hagi contra lui Dinamo Kiev i-a adus Stelei Supercupa Europei, cel de-al doilea trofeu european, după Cupa Campionilor cucerită în '86.

Acum 32 de ani, la Monte Carlo,  Steaua câştiga al doilea trofeu ca valoarea din istoria sa, Supercupa Europei! Echipa din Ghencea s-a impus în faţa câştigătoarei Cupei Cupelor, Dinamo Kiev: 1-0, golul fiind marcat de Hagi.

Meciul de debut al lui Gică

Întâlnirea cu Dinamo Kiev a fost prima a lui Gheorghe Hagi în tricoul Stelei. Jucătorul a fost adus de la Sportul şi a reuşit golul victoriei roş-albaştrilor în minutul 44. Oleh Blokhin l-a faultat atunci pe Tudorel Stoica, iar steliștii au obținut o lovitură liberă pe zona centrală, la 20-22 de metri de poarta apărată de Cianov.

Execuția lui Hagi a lovit zidul, iar mingea l-a păcălit pe portarul sovieticilor și s-a oprit în plasă. Reușita a fost suficientă pentru a asigura victoria roș-albaștrilor în confruntarea cu Dinamo Kiev, echipă antrenată atunci de legendarul Valeri Lobanovski.

De menționat este și faptul că cele două echipe au optat ca Supercupa să se joace într-o singură manșă, în detrimentul obișnuitei „duble” care se disputa la acea vreme.

„E una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera mea. În acei ani, Steaua domina fotbalul european!”
Miodrag Belodedici, fost fundaş Steaua

Steaua - Dinamo Kiev 1-0
A marcat: Hagi (44)

Steaua: Stângaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) - Lăcătuş (Majearu, 89), Piţurcă
Antrenor: Anghel Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
mioriticul
mioriticul  •  24 Februarie 2019, 17:21
Postat de cneius pe 24 Februarie 2019, 15:58

Ce vremuri, ce mindru eram!!! Acum s-a dus totul naibii !

Vremuri Pre-becalifere.

vnelu02
vnelu02  •  24 Februarie 2019, 16:11
Postat de cneius pe 24 Februarie 2019, 15:58

Ce vremuri, ce mindru eram!!! Acum s-a dus totul naibii !

Mda, pe atunci şleahta becaliotă era doar în faza de bişniţăreală de duzină.

cneius
cneius  •  24 Februarie 2019, 15:58

Ce vremuri, ce mindru eram!!! Acum s-a dus totul naibii !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează