FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

CLASAMENT LIGA 1 // 4 concluzii după turul Ligii 1: Derby Dinamo - FCSB pentru un loc de play-off?

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2019 23:16

Poli Iași - FC Botoșani 0-3 a fost ultimul meci al turului sezonului 2019-2020. După 13 etape, CFR Cluj este lider, urmată de Viitorul și CS Universitatea Craiova, cele trei fiind pricipalele candidate la titlul de campioană. 

GSP.Ro îți prezintă 4 concluzii după turul Ligii 1 și la ce ne putem aștepta în următoarele 13 partide:

1. CFR, lider, dar cu ezitări  

Campioana din ultimele două sezoane este lider la finalul turului, dar are doar două puncte peste Viitorul și 4 peste Craiova. 

Echipa lui Dan Petrescu a arătat în cea mai mare parte că face față presiunilor de primă candidată la titlu, dar încă nu reușește să se desprindă de contracanditate. Clujenii au avut unele momente slabe de joc, par măcinați de Europa League și de obsesia lui Dan Petrescu cu regula U21. Mai mult, clujenii au coșmaruri în deplasare: nu au mai învins pe nimeni în ultimele șapte meciuri jucate pe teren străin! 

1,62 e cotaCFR-ului că va câștiga campionatul pentru a treia oară la rând

2. Viitorul sau CS Universitatea Craiova? Cine își asumă?

Viitorul pare surpriza din acest tur. Hagi i-a pierdut în această vară pe Ianis, Băluță, Draguș și Vînă, dar a reușit s-o facă din nou  pe Viitorul să fie printre cele mai importante echipe ale campionatului. Totuși, constănțenii au alternat momentele bune, în care au obținut victorii impresionate, cu partidele în care au părut bulversați. Cel mai recent exemplu, 0-0 cu Academica Clinceni. 


Craiova a dat și o lovitură de imagine când l-a adus pe Victor Pițurcă. Oltenii au început să spere la primul titlu, dar  pentru moment, mâna lui Pițurcă se vede mai mult la nivel administrativ. ZERO șuturi pe poartă cu CFR Cluj și FCSB, iar primul 11 încă scârțâie. Oltenii sunt pe 3, dar pare că încă nu au ce le trebuie pentru a fi campioni. Lucrurile depind și de oameni precum Andrei Ivan, cel mai important transfer, care nu a dat încă niciun gol.  

3. FCSB - Dinamo, Derby pentru play-off? 

FCSB, cu Bogdan Argeș Vintilă, și Dinamo, cu Dusan Uhrin jr., dau semne că pot să revină în play-off. Echipa roș-albastră este pe 8, cu 18 puncte, „câinii” sunt pe 9, cu un punct în minus. Ultimele echipe din play-off, FC Botoșani și Astra, au 19 puncte.  

FCSB și Dinamo speră să intre în primele 6, dar jocul lor încă nu convinge. Mai mult, pentru echipa lui Vintilă va fi un final de retur de foc: Viitorul (et. 21),  Craiova (et. 22), CFR Cluj (et. 23).  

Finalul sezonului poate aduce un meci de foc între FCSB și Dinamo. După ce ani la rând s-au bătut pentru titlu, cele două mari rivale pot ajunge să se dueleze în meci direct pentru un loc de play-off. Dinamo - FCSB e programat în etapa 25, penultima din sezonul regulat. 

4. FC Voluntari deja în Liga 2? 

Cea mai slabă echipă a turului a fost FC Voluntari. Ilfovenii pregătiți de Cristiano Bergodi par condamnați la retrogradare. Au 6 puncte în 13 etape, obținând doar o victorie. În plus, jocul echipei arată rău și nu dă semne de revenire. Mai mult, în retur, Voluntari va juca meciuri grele în deplasare, cu Sepsi, Astra sau Craiova. 

8 goluria dat FC Voluntari, cele mai puține din Liga 1

Clasamentul Ligii 1 la finalul turului

CLASAMENT LIGA 1 // 4 concluzii după turul Ligii 1: Derby Dinamo - FCSB pentru un loc de play-off?

Citește și:

EXCLUSIV Comando Gnohere: vârful a slăbit în două luni prin aplicații militare și de arte marțiale! Cine e omul din spatele transformării 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
stelbz
stelbz  •  22 Octombrie 2019, 12:07

FCSB si Dinamo vor avea viata grea pentru intrarea in primele 6 in acest an. Sunt 7 echipe in fata care vor trage si ele, pus celelalte care lupta pt retrogradare... Sansele sunt mici mai ales ca toate echipele s-au intarit....

alexbibirica1
alexbibirica1  •  22 Octombrie 2019, 10:35
Postat de demolarii pe 22 Octombrie 2019, 09:14

Un ziar rural, de pildă Recolta Hidiselul de Jos , daca ar fi existat acum 40 de ani, ar fi considerat acest articol-concluzie nedemn de rubricuta sport. De pilda: Fc Voluntari e al 2 -le sezon la rand in aceași ipostaza. Fapt ce sugerează că e posibil ca anul viitor pe vremea asta Fc Voluntari sa fie la al 3-lea sezon in aceași postură. O altă observație ar fi la CFR. Dacă Fcsb in preliminariile EL, și Viitorul la fel, au gafait puternic, e de admirat ca Cfr continua sa fie competitivă pe 2 fronturi ( la al 3-le a renuntat). Iar in EL nu se poate corbii ca e avantajata......cat priveste rivalitatea tradiționala de 16 ani intre Dinamo și Fcsb, e mai mult un duel între orgoliilor unor Dinu Păturică, ce cu greu poate fi comparată cu rivalitate Dinamo-steaua, care pe langa orgoliile unor potentații ai vremii implica și mulți oameni profesioniști la toate nivelele.....

dinamo e o echipa mica in toate felurile ai da-o ... o echipa care spune presa c-a fost revitalizata de Dusan Uhrin. Nimic mai fals , dar totusi mi-as dori s-o vad revitalizata cu : Viitorul , CSU Craiova si CFR Cluj...nu vreau sa mentionez si alte echipe care au fost dezavantajate in meciurile pe care le-au disputat impotriva revitalizatilor din stefan cel mare.

magic4ever
magic4ever  •  22 Octombrie 2019, 10:31
Postat de corectu pe 22 Octombrie 2019, 07:44

În Steaua-Dinamo arbitrul l-a oprit pe Tănase de la gol.

La faza aia cu 5-10 secunde inainte sa ajunga mingea la Tanase a fost fault de cartonas al lui Gnohere care la calcat cu talpa pe Corbu,a spus si Craciunescu asta, ce meci ai vazut?! Plus ca arbitrul fluierase cand a ajuns mingea la Tanase...penalty-ul clar neacordat lui Dinamo in meciul cu FCSB la hentul lui Cristea nu l-ai vazut??? Ati scos un punct cu ajutorul arbitrului, daca nu punea Cristea mana pe minge era gol...Hotii striga hotii...a

Vezi toate comentariile (17)
Comentează