FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

4 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 octombrie 2007 00:00

Actionarii dinamovisti au alocat o suma consistenta pentru transferuri la iarna, cu conditia ca echipa sa ramina in lupta pentru titlu. Campioana Romaniei a ratat in urma cu doua luni grupele Champions League, dar nu vrea sa o pateasca din nou vara viitoare. Pentru prestigiu, pentru cota si pentru cistigurile consistente, de cel putin 10 milioane de euro, ce ar veni dintr-o participare in cea mai importanta competitie europeana. In ultima sedinta a Consiliului de Administratie, pe linga discutiile legate de cum s-au cheltuit banii finantatorilor in sezonul precedent si in mercato din vara, sefii din stefan cel Mare au luat in calcul si suma ce ar trebui investita in iarna pentru noi transferuri.

Actionarii sint generosi, au de gind sa investeasca pina la 4 milioane de euro in fotbalistii pe care i-ar dori Walter Zenga. Dar exista si o conditie, importanta: Dinamo sa fie la finalul sezonului de toamna pe primul loc sau in apropierea liderului, la o distanta de 3-4 puncte! Adica in lupta pentru titlul care ar duce formatia ros-alba direct in grupele Ligii. "Bagam bani, dar numai pentru performanta! Asa am facut mereu. si cautam, in special, jucatori care evolueaza in strainatate", au spus-o, de mai multe ori, in ultimele saptamini sefii ros-albilor. Iesirea din lupta pentru titlu sau o distanta relativ mare de liderul sezonului va limita drastic investitia la iarna si ar duce la despartiri de jucatorii cu oferte consistente din Occident, cazurile Bogdan Lobont si stefan Radu.

Cele mai scumpe achizitii din ultimii ani
Jucator De unde a venit Suma
Lobont Fiorentina 1.000.000
Plesan U Craiova 1.000.000
Cl. Niculescu Genoa 800.000
Izvoranu Poli Timisoara 500.000
Bratu Nantes 400.000

* Sumele sint exprimate in euro

Jucatori aflati in atentia "ciinilor" pentru la iarna

Fotbalist Club Cit ar costa
Ljubinkovici FC Vaslui 1.200.000
Keseru Nantes 800.000
Villalta Sporting Cristal 300.000
M. Niculae Inverness 200.000
Fl. Petre TSKA Sofia 100.000

* Sumele sint exprimate in euro


"In luna decembrie, voi avea o discutie cu actionarii si vom vedea de ce am nevoie, unde sintem in clasament si ce transferuri vom face"
Walter Zenga

3,8 milioane de euro au cheltuit dinamovistii in mercato din vara

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează