FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // 5 semne de îngrijorare la nicio lună de mandat al lui Teja » Relația pe axa patron-antrenor pare că scârțâie deja!

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 09:00

ANALIZĂ GSP // FCSB a terminat stagiul de pregătire din Spania fără victorie și cu multe semne de întrebare. Conferința de presă de ieri a lui Mihai Teja i-a nedumerit și mai mult pe fanii vicecampioanei, scoțând in evidență mai multe inadvertențe.

  • Gigi Becali a cerut posesie, Teja încă nu livrează, antrenorul recunoscând că echipa are probleme la construcție.
  • La schimb, Teja a cerut 4-5 fotbaliști la instalare, însă i-au fost aduși doar 3 - niciunul de pe lista inițială!

1. Sistemul 4-3-3 a ȘI picat

Pe rând, Gigi Becali, Mihai Teja și toți oamenii din staff-ul bucureștenilor s-au lăudat cu sistemul ultra-ofensiv care va fi pus în practică odată cu numirea fostului antrenor de la Gaz Metan Mediaș. 

Testele din cantonamentul spaniol nu au fost reușite. Adrian Stoian a fost forțat într-o poziție care îi reprimă calitățile, cea de inter-stânga. Teja a realizat că lucrurile nu funcționează și a schimbat deja strategia: „Vom începe în 4-2-3-1”.

2. CEI „4-5” n-au mai venit

Gigi Becali a promis că-i face toate poftele lui Teja pentru a câștiga titlul în Liga 1. „Îi voi aduce pe cei 4-5 pe care mi i-a cerut”, spunea la instalare patronul FCSB. Antrenorul a avut ținte clare, printre care s-au numărat și Diego Fabbrini, Antoni Ivanov, Carlos Fortes, Darius Olaru, Ibrahima Tandia sau Iulian Cristea. Niciunul nu a ajuns. În schimb, FCSB a realizat 3 transferuri, două dintre ele pe poziții care nu aveau nevoie urgentă de întăriri. 

3. Posesia e în piuneze

Marele atu pe care Mihai Teja l-a avut în fața lui Dan Alexa în momentul numirii pe banca lui FCSB a fost mitul posesiei. Gigi Becali, sfătuit de Gică Hagi și de Mihai Stoichiță, a mers pe mână lui Teja, în speranța mult râvnitei posesii. 

Jocul din partidele amicale de pe Costa del Sol n-a convins. Ba mai mult, în ultimul test, terminat la egalitate cu ucrainenii de la Dinamo Kiev, scor 1-1, FCSB a fost formația reactivă. 

"Pe faza de construcție mai e mult de lucrat, nu e ceea ce-mi doresc încă, dar băieții au priceput ce le cer eu. Eu zic că sunt foarte mulți jucători, nu aș mai avea nevoie de alții"Mihai Teja

4. ACELAȘI DISCURS CA AL LUI Dică

FCSB și-a betonat ofensiva. I-a adus pe Florentin Matei, Adrian Stoian și Ioan Hora, dar a neglijat din nou punctul nevralgic din mandatul lui Nicolae Dică: zona centrală a apărării. Fostul tehnician a fost nevoit să improvizeze în prima parte a sezonului, folosindu-i acolo pe Lucian Filip, Marko Momcilovici sau chiar pe Junior Morais, fotbalist de doar 1,76 metri.

În conferința de presă susținută joi, Teja a dat de înțeles că Gigi Becali nu va aduce întăriri pe acel post. Mai mult, s-a declarat mulțumit de soluțiile pe care le are: „Avem patru fundași centrali, Planici, Bălașa, Filip, Momcilovici, sunt buni toți”. Doar că Filip și Momcilovici sunt fotbaliști reprofilați, nu stoperi de meserie.

5. FCSB N-A BĂTUT PE NIMENI în 2019

FCSB nu s-a impus în niciunul dintre cele trei partide amicale disputate în Spania. Teja mai are la dispoziție doar o săptămână pentru a pune la punct lucrurile înaintea reluării campionatului. Vicecampioana are primul meci oficial pe 2 februarie, pe terenul celor de la Dunărea Călărași.

Rezultatele FCSB din amicale

  • FCSB - Luzern (Elveția) 0-0
  • FCSB - Shanghai Shenhua (China) 2-2
  • FCSB - Dinamo Kiev (Ucraina) 1-1

Iată concluziile antrenorului, ieri:

  1. "A fost un cantonament reușit, dar mai avem mult de lucrat. Avem încredere unii în ceilalți, eu am început să implementez filosofia mea de joc. Da, n-am câștigat în amicale, dar s-a lucrat bine și lucrurile vor arăta foarte, foarte bine"
  2.  "Trebuie să câștigăm campionatul și sunt încrezător că așa va fi în aceste patru luni de foc. Consider că am cei mai buni fotbaliști din țară. Vom începe în 4-2-3-1. Eu consider că sunt șanse foarte mari să intrăm în play-off de pe locul 1. Șanse mari fiindcă avem un grup bun"
  3.  "Nu mi s-au părut multe scăpări la fazele fixe, am luat doar un gol. Și-am jucat contra unor fotbaliști cu talie mare, de la Lucerna, Kiev. Eu vreau să nu iau gol și să dăm cât mai multe, însă, repet, sunt mulțumit de informațiile și de acumulările fizice ale băieților"
  4. "Toate transferurile aduc un plus echipei. Avem patru fundași centrali, Planici, Bălașa, Filip, Momcilovici, sunt buni toți. De Pașcanu aud acum, de la voi. Da, e tânăr, la naționala de tineret, dar noi avem patru fundași centrali și sunt mulțumit de ei. Patronul își dorește să facă o echipă și mai puternică, vrea să câștigăm campionatul"
  5. "Pe faza de construcție mai e mult de lucrat, nu e ceea ce-mi doresc încă, dar băieții au priceput ce le cer eu. Eu zic că sunt foarte mulți jucători, nu aș mai avea nevoie de alții"
  6.  "Nu iau în calcul plecarea lui Gnohere, fiindcă nu știu dacă se va întâmpla. Nu știu eu dacă sunt oferte pentru el. Am trei atacanți foarte buni pe care mă bazez. Gnohere are niște probleme medicale pe care le acuză de mult timp, s-au rezolvat, iar de duminică începe sută la sută cu echipa"
  7. "Mă așteptam ca Hora să dea gol, mă aștept să dea multe goluri, dacă a venit la Steaua înseamnă că are multă valoare"
  8. "Vârful de formă trebuie să fie de la primul meci, nu mai există să fixezi un apogeu într-o perioadă anume. Fiecare meci va fi tratat ca pe o finală”
  9. "Poate voi considerați că e greu de crezut ca patronul să nu se implice la echipe, fiecare are dreptul la o părere. Eu discut mereu cu dânsul, aproape zilnic, lucrurile sunt normale până acum. Știu ce presiune e, știu că trebuie să ai doar rezultate, eu, sincer, sunt impresionat de grupul de jucători"
  10. "Nicolae Dică e prietenul meu, a făcut lucruri bune la Steaua, eu vreau să-i motivez pe jucători la fiecare meci, nu intru în polemici. Eu mă gândesc doar că voi câștiga campionatul, nu ce va fi, dacă va fi, dacă voi fi pe locul 2"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  25 Ianuarie 2019, 17:55
Postat de Constantin Mosnegutu pe 25 Ianuarie 2019, 11:30

Deja e pa faras!!! Ba nu... La poarta strungii!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stelbz
stelbz  •  25 Ianuarie 2019, 11:43

S-a vazut clar ca echipa nu este in progres fata de toamna. Nici atacul nu arata forta de a inscrie goluri, nici apararea nu pare mai sigura. De cei doi mijlocasi care sa faca o buna legatura aparare-atac ce sa mai spunem ? Da, pentru o eficienta sporita erau necesari cel putin 2 fotbalisti dintre cei la care se orientasera : Fabbrini, Ivanov, Tandia sau Iulian Cristea. Cu felul cum a aratat echipa in cele 3 partide de verificare va fi greu sa se mentina si sa termine chiar si pe locul 2 !

1198766430181192
Abigail Laslas  •  25 Ianuarie 2019, 11:35
Postat de mozart pe 25 Ianuarie 2019, 10:13

Încă de când i-am văzut prima dată poziția corpului (stând alături de Jiji) mi-am dat seama că Teja nu e suficient de mult aplecat astfel încât să ne dăm seama cine e stăpânul și cine argatul!

o fi mai bine cu redmic-manager la baraj?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close