FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre datoria lui Hagi, vise cu Polivalente și gazonul retractabil

Articol de GSP - Publicat marti, 12 martie 2019 08:12

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Ianis Hagi și Viitorul au făcut un meci excelent aseară (detalii) și au băgat FCSB-ul în criză. Gata, ne-am liniștit de-acum și cu impresia că Hagi îi e dator pe viață lui Becali pentru blatul de acum 6 ani?

2. Crăciunescu și Porumboiu sunt, fără dubii, cei mai mari arbitri români ai ultimilor 30 de ani. Totuși, nu e nicio blasfemie să fiu în dezacord cu ei uneori. Aseară, verdictul lor a fost "penalty corect 100%, pentru că Benzar îl faultează clar pe Houri". Și, de la înălțimea aurei lor, au refuzat să se mai întoarcă din drum atunci când pe TV rula stop-cadrul cu atacantul care începuse să plonjeze cu mult înainte ca Benzar să facă alunecarea. Nu e cea mai simplă fază, dar nu pentru astea grele e nevoie de lumina și echilibrul specialiștilor?

penalty fcsb benzar

3. Primăria promite din nou o Sală Polivalentă în București (detalii). Ieftin: 140 de milioane de euro. În planul de acum 9 ani urma să coste doar 80 de milioane, vara trecută se plănuiau 3 săli, nu doar una. Acum se vântură un super proiect, 20.000 de locuri, parcări, terenuri adiacente, minunea lui Dumnezeu! Am mai văzut filmul ăsta mai des chiar decât"Singur acasă" pe ProTV. 

4. Apropo de săli și stadioane. Toate arenele noi făcute în România ultimilor ani au probleme grave cu gazonul, care trebuie înlocuit permanent. Asta în timp ce noul stadion al lui Tottenham are un gazon sub gazon :) Mai exact, cineva apasă pe un buton și pac!, covorul de iarbă intră la cutie, făcându-i loc suprafeței artificiale de dedesubt. Gazonul de sus e pentru fotbal, cel de jos e pentru concerte și fotbal american. 

gazon stadion tottenham white hart lane

5. Tot din Anglia: suporterul care l-a lovit pe căpitanul lui Aston Villa duminică a fost deja condamnat luni: 14 săptămâni de închisoare și 10 ani interdicție pe stadioane. Repet: a fost condamnat luni pentru agresiunea de duminică! În România, fanul Petrolului care a făcut un gest similar într-un meci cu Steaua și-a primit pedeapsa după 3 luni. Și a mai lungit-o apoi prin apeluri și contestații. 

Plus două recomandări:

1. Vedeți aici "Notele etapei", date de șeful departamentului Fotbal de la Gazetă. Publicul din Craiova e în top, arbitrajele sunt la coadă. 

2. Iosif Rotariu, un fost mare fotbalist de o modestie și un bun-simț extraordinare, ar trebui folosit în orice campanie de promovare a sportului pentru oamenii trecuți de prima tinerețe. "Zilnic fac câteva ore de mișcare. Sportul e o cultură pentru mine, mă pun în pat seara cu gândul că a doua zi trebuie să fac sport". Mai jos, momentul cu Rotariu povestind în studioul GSP LIVE. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  12 Martie 2019, 11:08

@mosvasile...chapeau...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  12 Martie 2019, 11:07

De ce dintre toți oamenii vechi și buni de la GSP doar șeful de la online a fost considerat de Tolo bun să îi fie urmaș? De ce dintre toți jurnaliștii buni de pe”sporturi”doar Ursescu a fost considerat valoros pentru a devenit șef de secție? Promovări greșite care au dus GSP la prăpastie...Dar ce contează noi migrăm de colo-colo că suntem singurii care apărem pe tarabă...

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  12 Martie 2019, 10:59

Dupa stinta lui Tepelin orice jucator dezechilibrat de un adversar poate fi secerat, mai apoi, de un altul. Punct. Ca e o aberatie nici nu mai conteaza. Totusi, d-le Tepelin, poti matale sa ne argumentezi cum un jucator impins din spate cade ca si secerat de glezne, asa cum a facut Tanase in careul Craiovei? Descrie-ne dinamica unei impingeri si argumenteaza-ne ca o astfel de dezechilibrare (impingere in spate) iti secera picioarele, si te vom crede.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează