FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A lucrat la crearea celei mai bune "Steaua" din istorie și acum ar putea repara FCSB » Omul lui Lucescu vrea să-l ajute pe Becali!

Florentin Marinescu +3   FOTO
Florentin Marinescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 10:27

Gigi Becali povestește că a fost apelat de "Sensei" Marinescu, cel care și-a oferit serviciile pentru repararea FCSB. Specialistul a lucrat și cu Steaua '86, la sfatul lui Mircea Lucescu.

Echipa roș-albastră a parcurs 32 de ani de la finala-legendă din 1986 și se întoarce acum la o soluție care a funcționat pentru formația care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Nu neapărat că o va aplica, soluția doar le-a apărut brusc roș-albaștrilor. Becali a povestit la Pro X că primit o propunere surprinzătoare: "M-a sunat Florentin Marinescu, ne-a oferit ajutorul lui".

Preparatorul din epoca de piatră

Discuția a apărut în contextul în care patronul e dezamăgit de prestația echipei și a pus jocul slab pe seama pregătirii fizice precare. Gigi a anunțat că l-ar înlocui pe Marian Lupu, preparatorul fizic al FCSB, doar că nu se pricepe la capitolul acesta și de aceea n-ar ști pe cine să angajeze. Marinescu, 68 de ani, e dispus să colaboreze din nou cu roș-albaștrii, redenumiți între timp.

Fost sportiv și antrenor de arte marțiale, el a contribuit la câștigarea CCE în 1986, fiindcă a participat la pregătirea acelei echipe. Cooptarea lui "Sensei" în staff în perioada comunistă nu a fost ceva normal. Erau vremuri în care antrenorul principal făcea totul, de la pregătirea fizică la tactică, secunzii doar aranjau jaloanele și restul materialelor de folosit în antrenamente. Nimeni din România nu se gândea, măcar, că ar fi util un preparator fizic, deoarece rolul încă nu fusese inventat în Divizia A.

În condițiile astea, cum s-au gândit steliștii să apeleze la un specialist, când turele de teren și pantele de la Forban erau împământenite? Marinescu a făcut o vizită în redacția Gazetei în urmă cu câteva luni, poate chiar o jumătate de an să fi trecut. În discuția scurtă a apărut și întrebarea asta: "Cum ați ajuns să lucrați la Steaua atunci?".

"Mircea Lucescu m-a recomandat". "Serios?! Lucescu?". "Da, el mă cunoștea și l-a sfătuit pe Valentin să mă ia în staff". Dinamovistul Lucescu le recomandase rivalilor un specialist în pregătire fizică, pe "Sensei" la care nea Mircea mai apelase și el pentru antrenamente.

Marinescu nici nu era doar un preparator, în sensul strict pe care îl are acest rol astăzi, el se mai ocupa și de pregătirea mentală a fotbaliștilor, muncea ca să le amelioreze concentrarea. Lucescu l-a descoperit pe Marinescu și el a colaborat la crearea celei mai bune Steaua din istorie!  Marinescu i-a pregătit pe "viteziştii" Stelei trei ani și jumătate, în perioada 1985-1988.

"Atât timp cât a fost la echipă Florentin Marinescu, nici unul dintre noi nu a avut vreo ruptură musculară!"
Adrian Bumbescu, ex-fundaș Steaua

"Lucram cu steliștii 20 de minute la începutul antrenamentului, pentru articulaţii, încălzirea musculaturii, şi 10 minute la sfârşit, pentru revenirea după efort"
Florentin Marinescu

"Pe plan psihic, existau discuţii atât colective, cât mai ales individuale. Să vă dezvălui însă un simplu fapt. Ştiţi câte abdomene făceau băieţii de atunci? 600-700 pe zi, chiar şi 1.000, aşa cum era cazul lui Boloni! Astăzi fotbaliştii abia dacă fac 200 de abdomene într-o săptămână!"
Florentin Marinescu

"Eu am zis că nu mă pricep la pregătirea fizică, dar dacă nu merge treaba ce să fac? O să mă bag eu și la asta, să găsesc pe cineva!"
Gigi Becali, patron FCSB

Citește și: 3 probleme mari găsite de Gică Popescu la FCSB: "Steaua e stinsă" » Pe cine compară cu Prosinecki

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
548666448916918
Eutropu Oscar  •  20 Septembrie 2018, 09:42
Postat de Abigail Laslas pe 19 Septembrie 2018, 22:37

poate la tine in sud. la noi sa zice meri cu cercu. pe Dealu Gusteritei sau pe Hula Bradului, bai gramatical corect, care te crezi tu corect . Hai vira :))

BOVINA NORDICA, CAND UN OM ITI SPUNE UN LUCRU CORECT, NU-L CONTRAZICE CU PROSTIILE TALE.

1198766430181192
Abigail Laslas  •  19 Septembrie 2018, 22:37
Postat de liviuemil pe 19 Septembrie 2018, 19:59

"Ia cercu și meri după ....."(gutui. pruni, peri, zarzari, etc...) "MERGI" se spune, bolovane !

poate la tine in sud. la noi sa zice meri cu cercu. pe Dealu Gusteritei sau pe Hula Bradului, bai gramatical corect, care te crezi tu corect . Hai vira :))

1552006454835329
Fulina Nicolaie  •  19 Septembrie 2018, 21:59

Eu am lucrat cu d-nul Marinescu(la echipa nationala de rugby in 1988-1989) ,si este foarte bun.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează