FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

A fost erou şi prinde tricolorul » Cadou de Crăciun pentru Traian Marc: va juca la naţională în stagiul din Antalya

Marc a primit din partea GSP nota 9 atît în partida cu Petrolul, cît și în cea cu U Cluj
Marc a primit din partea GSP nota 9 atît în partida cu Petrolul, cît și în cea cu U Cluj

Articol de - Publicat duminica, 21 decembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 20 decembrie 2014 21:54

Marc a impresionat asistenţa, în frunte cu Iordănescu, în meciurile cu Petrolul şi cu U Cluj şi va ajunge la prima reprezentativă.

Salvator al "haitei" în ultimele partide ale lui 2014, cu Petrolul (0-0) şi cu U Cluj (3-2, după penalty-uri, Cupa Ligii), Traian Marc urmează să fie convocat la echipa naţională pentru stagiul din Antalya din perioada 3-15 februarie.

Goalkeeper-ul de 31 de ani a avut parade senzaţionale în acele jocuri chiar sub privirile lui Anghel Iordănescu, iar selecţionerul l-a trecut pe lista sa pentru turneul de anul viitor.

Portarul nu va fi singurul dinamovist de la lot. Vali Lazăr, Marius Alexe, Steliano Filip şi Cosmin Matei sînt şi ei în calculele "Generalului". România şi-a stabilit deja un amical, cu Moldova (14 februarie), urmînd să mai fie antamate alte două partide de verificare.

Pentru Traian, care traversează cea mai bună perioadă a carieirei, ar fi o premieră să îmbrace tricoul primei reprezentative, după ce în perioada 2004-2005 a fost căpitanul "tineretului" României.

12 selecţii are Marc la reprezentativa de tineret a României, Traian fiind o perioadă şi căpitanul acestei formaţii, atunci cînd ea era pregătită de Nae Manea

9 este nota din GSP primită de Marc, atît în meciul cu Petrolul, cît şi în cel cu U Cluj, în ultimul ajutînd-o pe Dinamo să meargă în semifinalele Cupei Ligii

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Mai e şi Mateo aici!"
Dorin Mateuţ s-a arătat deranjat de modul în care s-a despărţit de Dinamo, echipa la care a cunoscut cele mai mari performanţe ca fotbalist. "M-a deranjat faptul că s-au vehiculat tot felul de nume pentru banca tehnică a echipei, dar nimeni n-a zis: «Staţi, mă, că mai e şi Mateo pe aici!». Atît, să văd că mă ia şi pe mine cineva în calcul, chiar dacă nu aş fi obţinut postul! E frustrant pentru că eu am dat totul pentru Dinamo", a declarat Mateuţ pentru DolceSport.

"Sper că Teja aduce un plus"
Mijlocaşul ofensiv Dorin Rotariu a comentat instalarea lui Mihai Teja ca "principal" în Ştefan cel Mare. "Eu sper să facă ceva, să vină cu un plus pentru că este deja al treilea antrenor al nostru într-un timp foarte scurt. Ne suceşte ca şi echipă, pentru că fiecare tehnician are strategia lui. Sperăm să alcătuim un grup unit şi, cel mai important, să obţinem rezultate", a spus Rotariu la Dolce.

"Lăzăr nu pleacă!"
Ionel Dănciulescu a vorbit despre situaţia lui Valentin Lazăr, care a fost ofertat de Astra Giurgiu, Ioan Niculae dorind să achite 500.000 de euro pe mijlocaş: "Vali este un jucător vital pentru noi, are nişte calităţi extraordinare. Ne punem mari speranţe în el, va mai creşte mult în perioada următoare, aşa că este netransferabil, indiferent de ofertă".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vladutzzz89
vladutzzz89  •  21 Decembrie 2014, 17:35

e bine, cand se vor retrage pantilimon si tatarusanu, are cine sa-i inlocuiasca... De ce sa-i incercam pe pustani, mai bine incercam variante S.F. Sunt sigur ca Pantilimon, Tatarusanu, Lung si Balgradean vor fi toti accidentati in acelasi timp si vom apela la Marc! O sa avem iar debutanti la 29-30 de ani, tinerilor nu le dam niciodata sanse...

leonv
leonv  •  21 Decembrie 2014, 10:53

Petarda de rotariu mai are si tupeul sa comenteze dupa ce doar presa crede ca asta are valoare ,eu consider ca este o mana moarta permanenta .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează