FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC ARGEȘ 2-1

FOTO A fost spectacol! 5 momente speciale la Rapid - FC Argeș: cine e noul idol al Giuleștiului + vedeta care a plâns după meci

„Dubla” de efect a lui Sefer i-a „anesteziat” pe alb-violeți / Sursă foto: Imago Images +10   FOTO
„Dubla” de efect a lui Sefer i-a „anesteziat” pe alb-violeți / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 august 2022 07:51 / Actualizat duminica, 07 august 2022 12:51

Rapid e lider în Liga 1 după victoria obținută sâmbătă seara în duelul de tradiție cu FC Argeș, 2-1. Cu un stadion arhiplin în spate, giuleștenii au bifat al treilea succes consecutiv în campionat, într-un meci în care „dubla” de efect a lui Sefer i-a „anesteziat” pe alb-violeți.

Iată cinci momente notabile ale partidei din Giulești:

1. Imperialul Horațiu Moldovan i-a câștigat definitiv pe suporteri

La nici doi ani de la venirea sa la Rapid, Horațiu Moldovan a fost convocat la națională, a devenit titular incontestabil în poarta alb-vișiniilor și e unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din Liga 1, dar și un idol al peluzei

Portarul de 24 de ani le-a intrat la inimă ultrașilor alb-vișinii, cei care i-au scandat numele la scenă deschisă aseară, în special după intervenția miraculoasă de la ocazia lui Bertrand. 

Cu excepția marcatorului Sefer, Moldovan a fost cel mai aclamat rapidist în meciul cu FC Argeș. Horațiu are „lipici” la public și, pe deasupra, știe și cum să energizeze galeria, el răspunzându-le fanilor la salut chiar în timpul partidei.

2 Galeria Rapidului l-a „ținut de vorbă” pe Marius Constantin

Și tot pe durata partidei a intrat în jocul galeriei Rapidului și Marius Constantin, „veteranul” din apărarea lui FC Argeș, al cărui trecut se leagă într-o proporție covârșitoare de formația alb-vișinie.

În repriza a doua, în momentul în care piteștenii se apărau la poarta dinspre peluza rapidistă, ultrașii giuleșteni i-au scandat în repetate rânduri numele stoperului de 37 de ani. Dacă inițial i-a ignorat, Marius Constantin n-a mai avut încotro și le-a răspuns acestora print-un salut expeditiv, în plin meci, într-un moment în care unul dintre colegii săi tocmai ce repusese mingea în joc. 

A fost spectacol! 5 momente speciale la Rapid - FC Argeș: cine e noul idol al Giuleștiului + vedeta care a plâns după meci
Salutul lui Marius Constantin către galeria rapidistă / Captură Orange Sport

Doar câteva minute mai târziu, la o fază la care defensiva lui Prepeliță a gafat în serie, fundașul central a dat pe lângă o minge și i-a permis lui Dugandzic să înscrie, golul fiind anulat însă după intervenția VAR.

3. Îngerul lui Toni Sefer

Antonio Sefer, MVP-ul victoriei giuleștenilor, a fost cuprins serios de emoții după cele două goluri marcate în poarta piteștenilor. Ambele i-au fost dedicate unchiului său, o persoană apropiată de Toni, care a încetat recent din viață.

Mijlocașul de 22 de ani îl amintise pe unchiul său și după golul marcat în primăvară cu FC Botoșani, primul al său în prima ligă, într-un moment în care starea acestuia era gravă. Sefer a îngenuncheat și a dus mâinile spre cer după cele două reușite, dar starea lui emotivă a persistat și în momentul în care a fost schimbat cu Pănoiu, în minutul 88. 

+6 FOTO

Ovaționat de fani și felicitat de cei de pe bancă, Antonio părea mai degrabă copleșit decât euforic în momentele ce au urmat. 

„Am marcat două goluri pentru unchiul meu, care a plecat din viața familiei mele. Golurile pe care le voi da vor fi doar pentru el. Știu că este îngerul meu acum. Mă bucur că e fericit acolo prin golurile mele”, a spus Sefer aseară, la flash-interviu.

4. Vedeta Ișfan, în lacrimi după meci

De când a început să fie ademenit cu oferte de granzii din campionat, atacantul Argeșului, Alexandru Ișfan, și-a îmbunătățit vizibil și randamentul din teren. 

Dacă în finalul sezonului trecut s-a încadrat la capitolul decepții, fotbalistul de 22 de ani traversează o perioadă infinit mai bună acum. A fost integralist în toate cele patru etape, a înscris prima sa dublă pe prima scenă contra Universității Cluj, iar împotriva Rapidului a fost cel mai periculos jucător din echipa lui Prepeliță

Ișfan a fost aproape de gol la lovitura liberă executată în forță în prima repriză, iar din gheata lui a pornit și ultima acțiune a meciului, când piteștenii forțau egalarea în prelungiri. 

Imediat după fluierul final, Ișfan s-a prăbușit pe gazon, unde, cu ochii în lacrimi, a rămas țintuit preț de câteva secunde. Scena s-a repetat și câteva momente mai târziu, în fața galeriei, când fotograful alb-violeților, Gabriela Neacșu, a surprins un alt moment în care fotbalistul părea extrem de afectat din pricina rezultatului.

A fost spectacol! 5 momente speciale la Rapid - FC Argeș: cine e noul idol al Giuleștiului + vedeta care a plâns după meci
Sursă foto: Gabriela Neacșu / Facebook@ FC Argeș Pitești
A fost spectacol! 5 momente speciale la Rapid - FC Argeș: cine e noul idol al Giuleștiului + vedeta care a plâns după meci
Sursă foto: Gabriela Neacșu / Facebook@ FC Argeș Pitești

5. „Din ‘53 până la ∞”

În ziua în care FC Argeș a împlinit 69 de ani de existență, suporterii au pregătit o deplasare numeroasă pentru duelul de tradiție din Giulești. Peste 350 de fani de-ai piteștenilor au fost prezenți aseară la meci, aceștia afișând mai multe mesaje aniversare la start.

“69 de ani de glorie, Argeșul în continuare va scrie istorie”, scria pe una dintre pânze, în timp ce scenografia “vulturilor” a fost centrată pe un mesaj de efect: “Din 1953 până la ∞” (n.r - infinit). 

A fost spectacol! 5 momente speciale la Rapid - FC Argeș: cine e noul idol al Giuleștiului + vedeta care a plâns după meci
Sursă foto: Facebook@Doru Cosmin

FC Argeș are două titluri de campioană, cucerite în 1972 și în 1979.

Citește și alte știri din Liga 1:

Adrian Mutu, la superlativ despre un jucător din Rapid - FC Argeș: „E cel mai bun din țară!”

FCSB, CS Universitatea Craiova sau CFR Cluj? Alexandru Ișfan, despre următorul pas al carierei: „Sunt un băiat destul de inteligent”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  07 August 2022, 22:25
Postat de danny_l pe 07 August 2022, 19:53

Clar,a bătut campioana ultimelor sezoane lejer,a făcut egal cu FCSB ,care știm că joacă ofensiv,deci,da,e peste FC Argeș

Pai nu mai conteaza pozitia ocupata in clasament? Conteaza doar cine bate pe echipa x sau y? :)) Din cate imi amintesc, ati fost in playout

danny_l
danny_l  •  07 August 2022, 19:53
Postat de Heiheiargesul1987 pe 07 August 2022, 10:11

In opinia ta Fc Arges este sub FCU? :)))

Clar,a bătut campioana ultimelor sezoane lejer,a făcut egal cu FCSB ,care știm că joacă ofensiv,deci,da,e peste FC Argeș

supereduardo10
supereduardo10  •  07 August 2022, 13:55
Postat de danny_l pe 07 August 2022, 09:52

Sa-i vedem mai departe,cand o juca cu echipe grele,gen FCU 1948,cum o sa joace,au batut pe Arges,fac cumatrie acum,campionatul abia a inceput.

Esti de comedie au jucat cu FCSB CFR U Craiova si Arges...echipe slabe rau :))) Lasa ca urmeaza Petrolu Mivoveni inca 6 puncte sigure :))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează