FOTBAL  »  Superliga  »  COPOS LIBER

UPDATE Pasaje aproape identice în cărțile lui Copos și Parfene! Gazeta a consultat cartea la Biblioteca Națională! Noi citate pe TOLO.RO!

Articol de , - Publicat miercuri, 08 aprilie 2015 00:00

Istoricul Cătălin Parfene a mers la Biblioteca Națională, alături de reporterul GSP, Răzvan Luțac, și a consultat cartea lui George Copos.

Iată două pasaje din cărțile lui Parfene și Copos

 "Totuși prima sa soție a fost o catolică Margareta, fiica unui voievod al Transilvaniei, Ladislau de Losonczi (1376-1391) sau Stibor de Stiborita (1395-1401, 1410-1414), acesta din urmă un nobil polon"  Parfene

"Prima soție a lui Alexandru cel bun, Margareta, pare să fie fiica unui voievod ardelean, Ladislau de Losonczi, sau a lui Stibor de Siboritza, se pare un nobil polon"  Copos

Parfene are suspiciuni de plagiat în legătură cu lucrarea lui George Copos:  "Voi încerca să sesizez o comisie. Inițial, nu trebuia să fac lucrarea cu domnul Brezeanu. Nici nu e specializarea lui. Era o temă care mă pasiona încă din facultate, apoi și la Master un an și jumătate", a spus acesta pentru Gazetă.

"Copos are 15 cărți în bibliografie, dar nu și lucrarea mea. Este aceeași ordine a ideilor, doar că schimbă topica și folosește sinonime", a spus Parfene, absolvent al Facultății de Istorie, pentru GSP. Acesta se referă la lucrarea sa de masterat, "Politica matrimonială a domnilor din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI".

George Copos a fost condamnat în martie 2014 în Dosarul Transferurilor și în august 2014 în dosarul Loteria 1, primind o pedeapsă asimilată de 1481 de zile. Dintre acestea a efectuat fizic 400 de zile.

În pledoaria avocatului său, Ion Cazacu, relatată ieri pe blogul lui Tolontan, apărătorul a susținut că la acele 400 de zile se adaugă încă 150 pentru cele 5 lucrări științifice scrise de Copos în închisoare.

Reporterul GSP Marius Mărgărit a încercat să cumpere una dintre cărți și s-a lovit de o informație interesantă.

Reporterul a încercat să comande ieri cartea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI".

E una dintre cele scrise de George Copos în perioada de detenţie, apărută la Editura Niculescu. A sunat la editură și i-a răspuns un angajat care l-a lăsat puţin pe fir.

Sosise cineva la birou: "Vă aşteaptă domnul Niculescu sus, la etajul 5!". Din păcate, n-avem lift!", i-a spus oaspetului, apoi a revenit.

Cînd reporterul GSP l-a întrebat despre carte, a răspuns: "N-a apărut la noi, dar lăsaţi-mă să verific". A revenit: "Da, cartea a fost editată de noi, dar a fost comandă fermă, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lăsat nici un exemplar". "Cine a făcut această comandă fermă?. "Cel care a scos cartea, nu ştiu autorul".

Reporterul GSP s-a prezentat şi a vrut să ia legătura cu cineva din conducere. "Conducerea e plecată cîteva zile în străinătate!". "Cum e plecată conducerea? Cînd v-am sunat, tocmai aţi spus cuiva că domnul Niculescu îl aşteaptă sus, la etajul 5".

Angajatul editurii a devenit agitat: "Domnule, să fim foarte scurţi! Această carte nu este la vînzare, nu vă putem da amănunte. O zi bună! La revedere!". A refuzat să se recomande şi a închis telefonul.

Suspiciuni de plagiat?

Istoricul Cătălin Parfene cere Administrației Naționale a Penitenciarului să facă publică o lucrare științifică semnată de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o în perioada detenției, scrie romanialibera.ro.

Istoricul are suspiciuni de plagiat, întrucît teza respectivă are același nume cu lucrarea sa de master. Mai mult, profesorul care ar fi coordonat ambele teze este același, adică prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, actualmente pensionar.

Iată postarea lui Cătălin Parfene, pe contul său de Facebook.

 

Dragi tovarasi, va supun atentiei un posibil si cat se poate de plauzibil plagiat. Astfel, una dintre lucrarile...

Posted by Catalin Parfene on 7 Aprilie 2015

Cartea poate fi consultată de public începînd de mîine, la Biblioteca Națională.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (152)
enjoythesilence
enjoythesilence  •  09 Aprilie 2015, 07:22

Bah dar cat de *** in acelasi timp poti sa fii sa copiezi o carte si sa o publici ca sa ti se reduca pedeapsa? Mai ales ca este evident ca va fi verificata... Ori este extrem de *** ori il doare in *** si nu are nicio jena. Care este consecinta unei astfel de fapte? Mai face 30 de zile? Ca doar nu scapa... Asa oricine poate copia 10 carti si i s-a redus un an din pedeapsa... Romania este ceva de speriat, orice strain ar crede ca este literatura SF, neplagiata:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rangers94
rangers94  •  09 Aprilie 2015, 05:39
Postat de adrian84 pe 08 Aprilie 2015, 14:24

Bai gsp-ule, ideea era sa eliminati posibilitatea de a posta de pe mai multe conturi...ceea ce vad ca intr-o masura s-a realizat deoarece aiuritii care umpleau paginile cu clone de pe care injurau si blestemau in ultimul hal nu prea isi mai fac simtita prezenta. Si este un lucru bun si faptul ca nu mai apar cate 9 like-uri la un comentariu unde valahian era maestru. Mai ramane sa mai umblati la formatul paginii si al articolelor si sa nu cenzurati chiar totul..cum ar fi bilnav psihic sau spume....Parerea mea!

Asta sa crezi tu . Suntem toti ai sa-ti facem tie ciuda . :))))))))))))))

rangers94
rangers94  •  09 Aprilie 2015, 05:35
Postat de alexandru_p pe 08 Aprilie 2015, 18:38

o lucrare de acest fel se scrie in decurs de cativa ani, cititind diverse carti. georgica le stie din memorie? a avut acces la biblioteca penitenciarului, nu? de unde pana unde a reusit un puscarias sa scrie o asemenea lucrare?! bai frate, chiar penibil, nu bate la ochi?!

Hahahahahahaha :)))))))))))))))))))))) Bai , daca ai incera sa povestesti la un strain ce se intampla in Romania , ar zice ca halucinezi . :))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (152)
Comentează